Leasing Kaydı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan adem_22
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İyi Günler. Firmalarımızdan biri leasingle bir makine aldı bunun muhasebe kaydı ile ilgi bilgisi olan varsa yardım ederseniz sevinirim. saygılarımla kolay gelsin?

Not: Konu başlığı açarken ve mesaj içeriğinde büyük harf kullanılmamalıdır.

Ynt: LEASİNG KAYDI?

adem_22 ' Alıntı:
İyi Günler. Firmalarımızdan biri leasingle bir makine aldı bunun muhasebe kaydı ile ilgi bilgisi olan varsa yardım ederseniz sevinirim. saygılarımla kolay gelsin?

Leasing firmasının faturasını ilgili 7/A- 7/B hesaplarına KİRA gideri olarak yazabilirsiniz.
Leasing ödemeleriniz tamamlanınca size makinanız size çok küçük bir bedel ile fatura edilecek.Bu faturayı 25 gurubunda aktife alacaksınız.
Kolay gelsin.

Ynt: Leasing Kaydı

adem_22 ' Alıntı:

Not: Konu başlığı açarken ve mesaj içeriğinde büyük harf kullanılmamalıdır.

Sevgili Forumdaş

Muhasebe kaydı

260.-makine bedeli

302.-ilgili yıl kısa vd.faiz(örneğin makinenin 2007 yılı faizi)

402.-makinenin uzun vd.haiz toplamı(örneğin 2008 ve diğer yıllar faizi

301.-kısa vd.taksit ödemeleri (2007 yılı

401.-uzun vd.taksit ödemeleri 2008 yılı

Kira ft geldiğinde

301-
191
320.-ilgili leasing firması

kira tak.mahsup kaydı

780.-

302

faiz muh kaydı

izleyen yıllarda 2008 yılında yap.muh.kaydı

402

302

ilgili faiz hes.kısa vd virmanı

401

301

ilgili anaparanın kısa vd.hesaba virmanı

not:burada iki önemli konu eğer yabancı para cinsnden (? veya $) sözleşme akddedilmiş ise sözleşme tarihindeki tcmb döviz alış kuru kullanılmalı ve dönem sonlarında kur farkı hesaplanmalı diğer önemli bir konu ise faiz ve kur farklarının maliyetemi yoksa giderleremi yazılacağı konusu bu konuda vuk 163 ve 390 iyice okumak gerekir

SAYGILAR

FERHAT