Limited Şirket Kararının Tescili??

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nilay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aile fertlerinin ortaklığı ile kurulan limited şirketiyiz.4 yıl önce ortaklardan birisi hisselerini devrederek kendisine şahıs firması kurdu.O dönem ortaklar kurul kararı alınmış (Hisse Devri İle İlgili),karar defteri noterde tasdik ettirilmiş.Ancak ticaret sicile sanırım herhengi bir bildirimde bulunulmamış.(Hiçbir gazetede hisse devri ile ilgili kararın tescili yok)Yeni imza sirküleri çıkartılmamış.(Hisse devri yapan ortak aynı zamanda sirkülerde yetki verilmiş 2 ortaktan biriydi)
Şimdi bir karar almak istiyorum.Muhasebeden karar defterini aldığımda fark ettim bu olayı.Yeni karar da bu ortağında imzası bulunmalımı?Eski hisse devri kararını notere tekrar onaylattırıp ticaret sicile bildirimde bulunabilirmiyim?Hisse devrinden sonra o ortağın imzası olmadan alınan kararlar problem teşkil eder mi?

Ynt: Limited Şirket Kararının Tescili??

Bu iş baya sorun çıkarabilir. Hisse devrinin tamamlanmsı için tesçil şarttır. yani ortak hale devir yapmamış görünüyor.Şimdi kendisi ile görüşüp yeniden işlem yapmakta fayda görüyorum.
tabi burda sorun şirketin kamu borcu varsa çıkar. Eski ortak da sorumlu olur.
Bir deneyin bakalım.

Öncelikle cevabınıza teşekkür ederim.Peki deneyin derken kastınız eski kararı tekrar tasdik ettirmek mi?Yoksa yeni bir karar alıp(gerekçe olarak tescilin yapılmadığını göstererek ,eski karar onay tasdik numaralarını belirterek) tescile gitmek daha uygun olur?

İkinci yöntem daha iyi gibi. Diğer ortaklara da durumu açıkladıktan sonra devreden ortakla temas kurarak yeniden işlem de yapabilirsiniz.

Yeni karar alıp tescil ettirmeniz gerekir. Ticaret odaları 15 gün (en fazla bir ay) önce alınmış kararlar için işlem yapıyor daha eski ise işlem yapmıyorlar. Yani karar yeni alınacak, ortaklara imzalatılacak ve noterden yeni hisse devri yapılacak. Aksi takdirde eski yapılan işlemlerin herhangi bir geçerliliği yoktur.