Limited Şirket Kuruluş Ücreti

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan talcid
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

talcid

Katkı Sunan Üye
2 ortaklı bir ltd.şti.kurmak için tüm masraflar dahil ne kadar para gerekir bu konuda yorum yaparsanız sevinirim teşekkürler

merhaba anasözleşme masrafı yazdığın anasözleşme harf sayısına sermayesine tasdik ettireceginiz defter sayfasına vs göre değişir.bunun masrafını en güzel anasözleşme örneği hazırlayıp bağlı olduğunuz ticaret odasıyla görüşmeniz neticesinde belli olur.

ya o anlamda sormuyorum genelde ne kadar tutar muhasebecinin aldığı para dahil tahmini bir rakam

100.000 ytl si setmayeli bir şirkete yaklaşık 1750 ve 2000 ytl arası masraf çıkacatır.

Anladığım kadarıyla bir rakam belirleme niyetindesiniz ancak arkadaşımın dediğine göre farklı özelliklere göre şirketin kurulum masrafları farklılık arz etmektedir. Firmanın durumu karşılıklı ilişkiler v.s.Ben size minum 1400 maksimum için 2000 ytl diyebilirim kesinlikle farklılıklar bu rakama dahil değil Özü ise " Ne ka ekmek o ka köfte " derler ya orada gizli. saygılarımla

kardeş. daha 1 ay önce kurduğumuz bi şirket vardı. 2 ortaklı. ticaret odası, ticaret sicil, noter masrafları, tastiklenecek defterler falan toplam 1.150,00 ytl tuttu. ancak bizim patron müşteriden 1.500 ytl aldı.:-) yardımcı olabildiysem ne ala. iyi çalışmalar.

muhasebecinin aldığı rakama göre değişiyor 1500-2000 civarında tutuyor

Merhaba...

Meslek mensupları olarak, bir diğer meslektaşımızın talep ettiği ücret hakkında yorum yapmayı doğru bulmuyorum. Arkadaşımızın sorduğu soruyu ise etik açıdan doğru bulmuyorum. Siz bir şirket kuruyorsunuz, muhasebeci arkadaşımız bir ücret talep etmiş ve siz de bu siteye üte olarak bizlere soruyorsunuz. Sevgili meslektaşlarım, lütfen bu tarz sorulara cevap vermeyelim.

İşlerinizde başarılar diliyorum..

sn.cevahir bey lütfen olaya art niyetle bakmayalım buradaki soruyu sorarken içimde en ufak bir art niyet olmadan sordum ki sorduğum soruda muhasebecinin almış olduğu tutarı sormadım genel olarak ne kadar tutar diye sordum bu şekilde düşünmeniz beni açıkcası üzdü. iyi çalışmalar.

cevahir arkadaşım burada gokhan64 arkadaşımızı haklı buluyorum soruda muhasebeci ne kadar alır dememiş toplam ne kadar tutar diye sormuş sizin konuyu farklı yere diğer arkadaşları çekip yönlendirme yapmanız bence etik açıdan doğru değildir.

Ben burada cevahır arkadasımıza katılmaktayım yahu arkadaşlar bu meslegı yapanlar veya ıllada ne kadar gıttıgını ogrenmek ısteyen arkadaşlar ısterlerse ogrenebılırler degılmı. 2 kıncı bır mevzu sımdı ne kadardı felan muhabbetı neden oluyor ben marketten aldıgım yoğurt 1500 ytl mıdır 2000 ytl mıdır bunun tabanı nedır dıye bır soru sorsam herkes guzel cevap verırı degılmı neden benım emegımı baskalrının emegıyle bır tutarak alacagım ucretıde farklılastırayım oncekı yazımdada belırttım burda acaba aglum sana soyluyıorum kızım sen anla hıkayesımı gızlı ben 3000 ytl de alırım 5000 ytl alırım ha bunun masrafı bellıdır veya bellı degıldır ogrenmek ısteyen ogrenır. Ben bu yazı çıktığında bir şti kurmak üzereydim bilemiyorum tesadüfmü etti ama şti kuruluşunu yapamadım istediğim masraf toplam 1350 ytl idi adam ya burayı formu oku yada bir şekilde bilgisi oldu bak şti 1150 kuruluyormuş neden beni kazıklıyorsun ya kardeşim açıklamaya çalıştık bak biz bu şti kurarkende para alıyoz felan ama anlamıyo sana zaten aylık muhasebe ücretini verecem buda neyin nesi dedi gitti . Şimdi benim alacam parayı kim verecek o esnada diyemedimki ya nerden duyduysan o kısıyede sor bakalım öğren bakalım diye gitmi gider arkadaşlar neyse kolay gelsin herkese

SAĞOLUN!!!!!!!!

ARKADAŞLAR SİZE KONUNUN DIŞINDA BİR SORUM VAR İNTERNETTE BULAMADIM ELİNDE SENET DÜZENLEME USUL VE ŞEKİL ŞARTLARI GİBİ DONELERİ İÇEREN BİLGİSİ OLAN VARSA PAYLAŞMASINI RİCA EDECEKTİM.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

Arkadaşlar bende bazı konularda naçizane görüşümü bildirmek isterim. En başta şunu söyleyim bu site meslek mensuplarının yardımlaşması için ve meslekte birliği sağlamak için mükemmel bir site. Ancak altını çiziyorum dikkat edin.MESLEK MENSUPLARININ dayanışması için ...
Diğer taraftanda şöyle düşünüyorum. Sitede dolaşırken şu düşüncelere kapılıyorum.Meslekle hiç ilgisi olmayan insanlarda bu siteden faydalanıp bilgi sahibi olarak bizi işsiz bırakabilirler. Evet gülmeyin bakın arkadaşımız şirketi kuramamış. Bazı arkadaşlarımız kanunları,kitapları açıp okumak zahmetine bile katlanmıyorlar,herşeyi buradan canlı olarak halletmeye çalışıyorlar. Önce okuyalım,araştıralım en son çözümü buralarda arayalım.
bir ltd.şti.kaça kurulur sorusuna 1.350.ytl denirse atıyorum 800.ytl masrafsa kalanı muhasebecinindir.ama bunu burada böyle söylerseniz 1.500.ytl isteyen arkadaşın durumu ne olacak?burda ki yazıyı okuyan şirket kuran insan ne düşünecek? tabiki kazıklandığını düşünecek.onun için bence bu tür soruları sormayalım.mesleğimiz çok emek ve özveri isteyen bir iştir. Emeğimizi ucuza pazarlamayalım.
Ben hukukla ilgili bir siteye soru sordum inanın 2 ay cevap alamadım .sorumu tekrar yineledim.Bana ne cevap geldi biliyormusunuz? sana burdan cevap verirsek biz nerden para kazanacaz.Git bir avukata ücretini öde ve danış...denildi.anlatabildim mi? saygılarımla

+1 Kesinlikle katılıyorum.

Soran arkadaş iyi niyetle sormuş olabilir ama cevaplamamamız gerekiyor.

Hatta forum yönetimi bu tip soruları önlemeli. Üst konu olarakda kurallara eklemeli... diye düşünüyorum.

oh be bizi anlayanlar var artık dediğimiz gibi biz neden avukatlar gibi saygınlık kazanamıyoruz un cevabı budur. Bencede forum bu tur yazıları engellemelı dıye dusunuyorum

Neden engellemeli. Yasak kaçak bir iş mi yapıyoruz?. Bir işin ücreti neyse odur. Demek ki gizli kalsın , kimse bilmesin. ben fazla kazanayım diye düşünenler var . Onları korumak içinde forumdan yararlanmak isteyenler.

Yok yok aman aman bu meslekten öyle yatlar katlar alacak kadar para kazanmak istemiyoruz biz zaten buna kimse izin vermezde ben ne zaman gözümü açssam şak bi perde iniyor zaten.
Şimdi nguroy evet herşeyin bir bedeli var değilmi yani ltd şti kaça mal olur onun bir bedeli var diyorsunuz 20 sayfalık bir ana sözleşmesi olan bir ltd şti ile 3 sayfa ana sözleşmesi olan bir ltd şti. kuruluşundan aynı ücretimi alacağız.
ikincisi bizim kimseden öyle zorla veya fazla bir para alma niyetimiz zaten yok. Kaldıki odaların belirlemiş olduğu liste fiyatlarını bize ödeyen mükellef sayısıda çok az durum bu şekilde olunca neden böyle düşünülüyor anlamış değilim. Da önceki yazımdada belirttim " Ne ka ekmek o ka köfte " misali ne kadar iyi hizmet o kadar hizmet karşılığı. Kolay gelsin

Sn NECO

Haklısınız tamamen katılıyorum. Emeğin karşılığının alınması gerekiyor ama nerde mümkün mü?
Ben sadece gizli saklı iş yapmanın etik olmadığını düşünüyorum.
İstanbulda uyduruk 3 +1 daireler 1-5 milyon dolar arası satılıyor.
Şimdi bütün forumdaşlara soruyorum. Bu para nasıl kazanılır? Kimler kazanır vergisini verir mi?. Bu para ücretle kazanılmaz, ticaret erbabı da bu kadar parayı gayrimenkule gömmez. O zaman bu daireleri alanlar kim?
Bu işi anlayan varsa lütfen bana da anlatsın. :oops: :lol:

Sn nguroy

Yok yok bız o kadar parayı o daıreleın parasını hıc kazanamayız aman kalsında zaten. Derdimiz aynı ama derman bulamayınca ne yapalım meslektaşlara anlatıyoruz. sizde haklısınız kolay gelsın arkadaşım