fonradar

Limited Şirket Ortağının Ölümü Halinde Şirketin Durumu

Üyelik
8 Mar 2007
Mesajlar
23
Merhabalar.Gayri faal bbir durumda olan 2 ortaklı bir limiteds şirketin ortaklarından biri 8 ay önce vefat etmiş falan hiçbir yere bildirimde bulunulmamış.Vergi dairesine de uzun zamandır beyannameleri verilmemiş.Diğer ortak şirkettte faaliyetine devam etmek istiyor.Ne yapılması gerekiyor.Teşekkürler.
 
Ynt: Limited Şirket Ortağının Ölümü Halinde Şirketin Durumu

Herkese yorumlarından dolayı teşekkür

bir sorum olacak ,
2 ortaklı bir limited. şti. ortaklarından %70 oranında hissesi bulun ortak vefat etmektedir. vefat eden şahıs aynı zamanda 5 yıldan fazla sürede şirket müdürü sıfatıtandadır tek imza yetkisine sahip. bu şahsın mirasçıları borçları üslenmeyip 3 ay içinde redi miras yapmaktadır. vefat edenden hiç bir şey talep etmemektedir.
diğer ortak ise %30 oranında olan hissesiyle imza yetkisi olmadığından ve şirket borçlu olduğu için hiç birşeye müdahale edememektedir. şizce % 30 hissesi olan ortak ne yapmalıdır vede borçlardan ne kadar sorumludur.
cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
Ynt: Limited Şirket Ortağının Ölümü Halinde Şirketin Durumu

borçlar kimedir?eğer amme alacağı ise kaçışı olmaz.eğer ki kamuya değilse ve yetkili değilse sermayesi ile sorumlu olacak tabii ki sermaye borcunu yerine getirdi ise bence hemen bir avukatla görüşssün ve hatta kendisi de mağdur olduğundan şirket müdürü aleyhine dava açabilir ve belkide kıyıda köşede malı varsa zararının bir kısmını buradan tazmin edebilir belki?zaman kaybetmeden avukat ile görüşssün derim..
 
Üst