fonradar

Limited Şirket Ortakları Hk.

Üyelik
3 Eyl 2015
Mesajlar
5
Konum
istanbul
Merhaba,
İnşaat üzerine Limited şirket kurmak isteyen 2 ortak var. İkisi de başka şirketlerde maaşlı çalışmakta. Şu an herhangi bir arsa almış ya da bir işe başlamak üzere değiller. Şirketi kurup aynı zamanda çalıştıkları işlere devam etmek, fırsat kovalamak istiyorlar.

Sormak istediklerim;

1. Herhangi bir çalışanları şu an için yok. İkisi de işinden ayrılamaz, sigortalı çalışanları olmadan hemen şirketi kurarlarsa çalıştıkları işyerlerinde sigortalı olarak devam edebilirler mi? Yoksa illa bir tanesi ayrılıp Bağkurlu olmak zorunda mı?

2. Şirket Ortaklarından bir tanesi başka işyerinde çalışıp sigortalı iken ortağı olduğu şirkette bağkur a geçmeden müdürlük yapabilir mi?

Şimdiden teşekkür ederim.
 
5510 Sayılı Kanunun 53.maddesi gereği,
Her iki sorunuzun cevabı olarak Şirket ortakları 4/a statüsünde çalışmaları (üstünlük ilkesi gereği) durumunda ayrıca 4/b (bağ-kur) statüsünde olmalarına gerek yoktur. Sigortalılığın tekliği ilkesi gereği.
 
Ben onu sadece yeni kurulacak şirkette çalışacak işçi varsa ortaklar Bağ-Kur'a geçmek zorunda değil diye biliyordum. İlginiz için çok teşekkür ederim.
 
Üst