fonradar

Limited Şirkette Öteden Beri Çalışan Bir İşçinin Hisse Alması ve 4b Hakkında.

Üyelik
19 Ağu 2005
Mesajlar
28
limited şirkette ötedenberi çalışan bir işçinin hisse devri ile hisse alması 5510 a göre bağkurlu 4b li olmasını gerektiriyormu.sgk ya kesintisiz prim ödeyerek devam edebilir mi.
 
Ynt: limited şirkette ötedenberi çalışan bir işçinin hisse alması ve 4b hakkında.

Merhaba,
İşyerinde sigortalı olarak devam etmesinde hiçbir engel yoktur.
 
Ynt: Limited Şirkette Öteden Beri Çalışan Bir İşçinin Hisse Alması ve 4b Hakkında.

arkadaşlar
lütfen yönetmeliği iyi okuyalım. yönetmelikte hep 01.10.2008 tarihinden önceki durumlar için aynen devam etmesinde bir sakınca olmadığı belirtiliyor. ama 01.10.2008 tarihinden sonraki bir tarihte şirket ortağı olursa (hisse devri ile) kesinlikle yönetmeliğe göre 4/b li olması gerekiyor. çünkü hiçkimse kendi şirketinden 4/a (eski ismiyle ssk) lı olamaz diye tek başına bir bölüm bile mevcut. o dediğiniz 01.10.2008 tarihinden önce geçerliydi. fakat 01.10.2008 tarihinden sonra bir kesinti olmasa dahi hisse devri ile şirket ortağı olunursa aynı şirketten 4/a sigortalısı gösterilemez. lütfen bir kere daha bakalım. hepinize saygılarımı iletiyorum.
 
Ynt: Limited Şirkette Öteden Beri Çalışan Bir İşçinin Hisse Alması ve 4b Hakkında.

çalıştığı firma dan değilde başka firmaya ortak olsa idi sorun yoktu
 
Ynt: Limited Şirkette Öteden Beri Çalışan Bir İşçinin Hisse Alması ve 4b Hakkında.

arkadaşlar serikemer nickli arkadaş sgknın bilgi edinme hakkı kanunundan faydalanarak sıkıntısını sgk'ya açmış ve cevap aşağıdaki gibidir.

Cevap:Kurumumuza Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında yapmış olduğunuz başvuruya ilgili birim tarafından verilen e-posta cevabı aşağıda sunulmuştur.
5510 SAYILI KANUN GEREĞİ 01.10.2008 TARİHİNDEN İTİBAREN SİGORTALI OLDUĞU ŞİRKETTE AYRICA AYNI ŞİRKETE ORTAK OLMASI DURUMUNDA 4-B (ESKİ BAĞ-KUR) KAPSAMINA GİRMESİ GEREKİR YANİ 01.10.2008 TARİHİNDEN SONRAKİ BİR TARİHTE KENDİ ŞİRKETİNDE 4-A KAPSAMINDA (ESKİ SSK LI) SİGORTASINI DEVAM ETTİREMEZ.
Bilgilerinizi rica ederiz.

zannedersem konu açıklığa kavuşmuştur.
 
Üst