Limited Şti. Konut Alımı Satımı KDV'si?

tarkaniz72

Katkı Sunan Üye
Üyelik
2 Eyl 2008
Mesajlar
785
Konum
İZMİR
Merhaba arkadaşlar
Limited şirket olarak, BANKADAN 10 adet ev alıp (bize KDV'siz satıyormuş banka) satmayı düşünüyoruz. Bu evlere az bir masraf(boya badana vs) yapıp satacağız. Satışta biz % Kaç KDV'li fatura keseceğiz. Not:Evler 150 metrekarenin altında evlerdir. Net bir KDV % oranı nedir?
Saygılarımla
 
Ynt: Limited Şti. Konut Alımı Satımı KDV'si?

Gerçek ve tüzel kişilere ait ticari ve sınai işletmelere dahil gayrimenkullerin kiralanmasından ve satışından doğan gelirler (brüt tutar) katma değer vergisine tabidir. Net alanı 150 m2'yi aşmayan konut satışlarında KDV oranı yüzde 1, diğer arsa, arazi mesken ve işyeri satışlarında yüzde 18'dır.
Ayrıca kurumların aşağıdaki şartları taşıyan gayrimenkul satışları da KDV'den istisnadır.

Kurumların aktifinde veya belediyeler ile il özel idarelerinin mülkiyetinde, en az iki tam yıl süreyle bulunan iştirak hisseleri ile gayrimenkullerin satışı suretiyle gerçekleşen devir ve teslimler ile bankalara borçlu olanların ve kefillerinin borçlarına karşılık gayrimenkul ve iştirak hisselerinin (müzayede mahallerinde yapılan satışlar dahil) bankalara devir ve teslimleri.
İstisna kapsamında teslim edilen kıymetlerin iktisabında yüklenilen ve teslimin yapıldığı döneme kadar indirim yoluyla giderilemeyen katma değer vergisi, teslimin yapıldığı hesap dönemine ilişkin gelir veya kurumlar vergisi matrahının tespitinde gider olarak dikkate alınır.


I.SAYILI LİSTE/ 11.MADDE
11- Net alanı 150 m2?ye kadar konut teslimleri ile belediyeler, il özel idareleri, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ve bunların % 51 veya daha fazla hissesine ya da yönetiminde oy hakkına sahip oldukları işletmeler tarafından konut yapılmak üzere projelendirilmiş arsaların (sosyal tesisler için ayrılan bölümler dahil) net alanı 150 m2?nin altındaki konutlara isabet eden kısmı,
 
Ynt: Limited Şti. Konut Alımı Satımı KDV'si?

Arkadaşlar bu binalar yapılmış ve bitmiş binalardır. İnşaatı ile şirketimizin alakası yoktur. Bankadan satın alıp biz şahıslara satacağız . Yinede %1 KDV mi ödeyeceğiz ??
Saygılarımla
 
Ynt: Limited Şti. Konut Alımı Satımı KDV'si?

150 m2 altı (konut) teslimleri kdv oranı %1 dir
yani %1
 
Üst