Ynt: Lokanta ve Simit Cafelerin Muhasebe Kayıtları
Merhaba,
Konuyu bir örnekle açıklamak isterim
İşletme 5 çuval un alsın çuvalı 50 YTL den 250 ytl
1 kilo maya 100 ytl
1 kilo susam 100 ytl
1 kilo tuz 100 ytl
(KDV kayıtlarını yapmıyorum)
------------- / / -------------
150.01 un 250
150.02 maya 100
150.03 tuz 100
320 450
-----------/ / ----------------
üretimde 1 kişi çalışsın maliyeti 500 ytl
Garson 2 kişi çalışsın maliyeti 1000 ytl
------------- / / -------------
730 500
760 1000
360+361+100 1500
------------/ / ----------------
ÜRETİM KAYITLARI
O ay simit üretimi için
2 çuval un 100 ytl
500 gr maya 50 ytl
500 gr susam 50 ytl
500 gr tuz 50 ytl
--------------/ / --------------
710 250
150 250
------------- / / --------------
151 250
711 250
----------- / /-------------------
151 500
731 500
---------- / / -------------------
152 750
151 750
-------- / / --------------------
631 1000
761 1000
------ / / ----------------------
620 750
152 750
--------- / / -------------------
her ay bu şekilde üretim kayıtları yapılmalıdır.
yılsonunda
-------------- / / -------------
711 xxxx
710 xxxx
-------------/ / ----------------
731 xxxx
730 xxxx
------------ / / -----------------
761 xxxx
760 xxxx
----------- / / ------------------
yansıtma hesapları kapanır.
saygılarımla,