fonradar

Ltd de ödenmemiş sermaye borcunun, tasfiye halinde durumu

Üyelik
23 Şub 2012
Mesajlar
12
ltd şirketim var. ortağın 2 sene önce %50 hissesi olan eski ortağından %30 devraldı. kalan %20 bana geçti.devir sözleşmesinde herhangibir maddi bir şey yazılmadı. şirketimin değeri 500.000 tl di. %50 hissesi olan eski ortağıma ben 250.000 tl ödedim. dolayısı benim sermayem 250.000tl di. yeni ortağımda %30 aldığı hisseye karşılık 107.000 tl vereceğini söyledi. fakat ortağım 8 ay vadeli 21.000tl değerinde sıra çekler ve 11 ay sonra da 30.000tl ödedi bakiye içinde eski şirketindeki mallarını ve arabasını vereceğini söyledi, fakat ortak oldugu şirketime bunları 2 senedir fatura etmedi. dolayısı ile sermayesini tam ödemedi.
sorum şu, ortağım la anlaşamadığım için ayrılmak istediğimi söyledim, anlaşamadık ve tasfiye için mahkemeye verdim. mahkemenin tasfiye kararı alması durumunda durumunda şirketime sermaye borcunu ödemediğini ıspatlayabilirim. bu durumda ne olur, hissesi ödediği sermaye oranında yeniden mi hesaplanır yada sermaye borcu alacağı paradan düşülürmü?
 
Ynt: Ltd de ödenmemiş sermaye borcunun, tasfiye halinde durumu

arkadaşlar bunun la ilgili bilgi paylaşacak kimse yokmu?
 
Ynt: Ltd de ödenmemiş sermaye borcunun, tasfiye halinde durumu

Sayın Yankus,

Tasfiye halinde bulunan şirketin borçları ödendikten sonra kalan mevcudu, esas mukavelede aksine bir hüküm olmadıkça, pay sahipleri arasında ödedikleri sermayeler ve paylara bağlı olan imtiyaz hakları nispetinde dağıtılır.
 
Üst