Ltd Kuruluşu Hk

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fatmanur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fatmanur

Katkı Sunan Üye
3 ortaklı bir ltd kurmak istiyoruz bir anne ve 2 çocugu ile birlikte
yalnız çocuklar biri 11 yaşında diğeri 14 yaşında ,
18 yaşından küçük olmaları buna engel midir.tescilde bir sorun çıkarmı şirket müdürü olarak anneleri görev yapacak ana sözleşmeyi bu şekilde hazırlayabilirmiyiz.

Ynt: lrd kuruluşu hk

Böyle bir şirket için küçüklere vasi veya kayyum atanması gerekecektir. Çünkü anne ile menfaaat çatışması olabilir.
Tabi baba ortada yoksa.

Ynt: Ltd Kuruluşu Hk

şirket ortakları içinde annE ve baba varsa, Asliye hukuk mahkemesinden kayyum tayini gerekir

Çok emin olmamakla beraber, kayyum, kısıtlılara,tutuklulara ve şirketlere atanıyor diye biliyorum. Yaşı küçük çocukların hukuki temsilcileri velileri olduğu için herhangi bir atamaya gerek yok sanıyorum.

Normalde velisi yeterlidir. Ancak yukarda da yazdım. Bir şirkete ortraklık durumunda çıkar çatışması olabilir. Örnekle baba zaten ortakdır belki anne de küçük yao sahibidir. Bu durumda küçük de bir şekilde ortak olursai, ya da babadan miras hisse kalmış ise anne de ortak olacaktır. Bu durumlar çıkar çatışması anlamına gelir. Kayyum böyle durumda atanır.

18 yaşından küçük çocuklar için bir kayyum atanması gerekir.
Bu durumda Anne kayyum olamaz. Dördüncü biri kayyum olarak atanmalıdır.

merhaba arkadaşlar,

benim sorum bu konuyla ilgili, şirketin %50 hissesine sahip baba vefat ediyor.
geriye mirasçı olarak anne ve iki çocuk bırakıyor. bunlardan birisi 15 yaşında
ticaret sicil anneninde şirket ortağı olması nedeniyle kayyım kararı istiyor.

veraseten hisse devrinde annenin hisselerini yetişkin oğluna devir edersek annenin şirkette ortaklığı
kalmaz ise yinede kayyum gereklimidir.
hepinize iyi çalışmalar