fonradar

Ltd Şirket Aktifine Kayıtlı Tarla Satışı

FATİH PESEN

Katkı Sunan Üye
Üyelik
5 Ağu 2005
Mesajlar
809
Konum
İst
Sayın meslektaslar

14.12.2007 tarihinde sirket aktifine kaydedilen limited sirkete ait tarla satılacaktır. Satısta kdv oranı % 18 midir ?
Satıstaki kar durumu ne olacaktır?
 
Ynt: Ltd sirket aktifine kayıtlı tarla satısı

1- bu arsanın iki tam yıl aktifte kayıtlı olması koşulu ile satıştan doğan kazancın % 75 istisna edilmiştir. ve istisna edilen bu tutar özel fon hesabında bekletilecektir.ancak satış bedelinin tamamının , satışın yapıldığı yılı izleyen ikinci takvim yılının sonuna kadar bedelinin tahsil edilmesi şarttır.Yok eğer iki yıl beklemeden satarsanız aradaki fark kar yada zarardır.

2-Kdv oranınlarını gösteren 1 sayılı liste ( %1 ) ve 2 Sayılı listede ( % 8) göremedim Kdv Oranının % 18 olduğunu düşünüyorum
 
Ynt: Ltd Şirket Aktifine Kayıtlı Tarla Satışı

Genel kdv oranı geçerlidir.
 
Ynt: Ltd Şirket Aktifine Kayıtlı Tarla Satışı

İki tam yıl olsaydı KDV'de olmayacaktı. Ama iki tam yıl dolmadığı için %18 KDV geçerlidir.
4. Diğer İstisnalar:
r) (5615 sayılı Kanunun 13 üncü maddesiyle değişen bent. Yürürlük: 04.04.2007) Kurumların aktifinde veya belediyeler ile il özel idarelerinin mülkiyetinde, en az iki tam yıl süreyle bulunan iştirak hisseleri ile (5793 sayılı Kanunun 13 üncü maddesiyle değişen ibare. Yürürlük; 06.08.2008) taşınmazların(*) satışı suretiyle gerçekleşen devir ve teslimler ile bankalara borçlu olanların ve kefillerinin borçlarına karşılık (5793 sayılı Kanunun 13 üncü maddesiyle değişen ibare. Yürürlük; 06.08.2008) taşınmaz(**) ve iştirak hisselerinin (müzayede mahallerinde yapılan satışlar dahil) bankalara devir ve teslimleri.
 
Ynt: Ltd Şirket Aktifine Kayıtlı Tarla Satışı

Sayın Cetvel, Kum , Mohicans yanıtlar icin cok tesekkürler
 

Benzer konular

Üst