personel maaş programı

Ltd şirket ortaklari

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan serhatcn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: ltd şirket ortaklari

başka bir yerde 4/a (ssklı) iseler 4/b (bağkur) ödemezler . 4/a sigortalılıkları sona erdiği anda 4/b sigortalı olurlar.

Ynt: Ltd şirket ortaklari

Üç ortaklı bir ltd'de ortağım. Ayrıca 4/a'lı çalışıyorum. Emekli olana kadar sorun yok anladığım kadarı ile; Peki emekli olduğumda getirisi olmayan bir şirketin ortağı olduğum için aldığım emekli maaşının bir kısmını SGK'ya geri ödemem mi gerekecek?

eğer emekli oldunuzda da 4/a lı olarak çalışmaya devam edecekseniz çalıştığınız firmadan sgdp ödenir.
yok eğer emekli olduktan sonra çalışmaz iseniz. şirket ortağı olduğunuz için 4/b kapsamında olacağınızdan aylığınızdan %15 sgdp kesilir.

O halde hisselerimi ortağa devredeyim.
Teşekkürler bilgiler için.

bende şu an hem ssklıyım hemde ltd şti firması ortağıyım. ssk başlangıç 1994. firma ortaklığıda 2002. ben bugüne kadar kesinitisiz ssk primi ödedim.Bazen başka firmada çalışarak, bazende ortağı olduğum firma üzerinden.Asıl öğrenmek istediğim ben ssk ya 1 gün dahi ödemezsem bağkura geçeceğim söyleniyor.Nitekim bu ay sonu itibarı ile böyle birşey başıma geldi. Ne yapmalıyım.Şimdiden teşekkürler