ltd. Şti. Ortağı Hissesini Devredebilir mi ?

Üyelik
29 Tem 2006
Mesajlar
6
merhaba sayın forumdaşlar.
iki ortaklı bir limited şirkette %50 oranında hissesi bulunan bir ortak diğer ortağın onayı olmadan hissesini devredebilir mi ?

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
 
hisse devri için ortaklar kurulu kararı şarttır böylece diger ortaskta hisse devrini onaylamış olur
 
merhabalar şöyle anlatmaya çalışayım
baba ve oğul iki ortaklı ve eşit hisseli bir limited şirket kurmuşlar ve ailevi sorunlar nedeniyle bunların arası açılmış ve baba evi terketmiş 1 yıldan beri ortalarda yok yani hiçbir şekilde görüşmemişler 1 yıldır. şimdi oğul hisselerinin tamamını bir başkasına devretmek istiyor. babasından haber alamadığı içinde bu işlemi tek başına yapmak istiyor.böyle bir işlemi gerçekleştirebilir mi ? gerçekleştirebilirse nasıl ?

cevaplarınız için şimmdiden teşekkürler
 
ana sözleşmenin hisselerin devri ile ilgili olan kısma bakın. orada hisse devrinin nisabı yazılmıştır. eğer nisap tutturulamıyorsa, var olan ortak mahkemeye başvurarak şirketin feshini isteyebilir ancak.
 
merhabalar;diğer ortağın hissesini ortağın onayı olmadan devredemez.diğer ortak ortada yoksa bunu en az 15gün süreyle gazetede yayınlayarak en azından basın yoluyla haberdar edilmesi sağlanmalıdır.bunun neticesinde devredebilir ticaret odasıyla müşterek hareket ederek.kolay gelsin
 
yanlış anlamadıysam...
babasının hisselerini bir başkasına devredemez
çünkü pay devir işlemi noterde alan ve veren arasında yapılır

kendi hissesini istediği birkişiye devredebilir
ancak bu durumda da diğer ortağın ortaklar kurulu kararına imza atması gerekir

illa ki devretmek istiyorsa bir avukata gitmesini öneririm
 
Üst