Ltd. Şti. Şube Kapatma Sorunu

Merhaba. 4 ortaklı bir ltd. ştimiz var. hisse pay dağılımımız 50,15,15 ve 20 şeklindedir. şirketin genel müdürü 50 pay a sahip olan kişidir. bizim bir şubemiz var ve bu şubeyi kapatmak istiyoruz fakat 20 lik pay a sahip olan kişi telefonlarımıza çıkmıyor. biz toplam olarak 3 kişi ve 80 payımız ile bu şubeyi kapatmak istiyoruz bunu yaparken 20 lik payı olan kişinin bir imzasi gerekiyormu bunun hakkında yardımcı olurmusunuz bana. şirket genel müdürü 50 lik payi olan kişidir. ayrıca şube müdürü belitrtilmemiştir.

Ynt: Ltd. Şti. Şube Kapatma Sorunu

Bütün ortakların karara imza atması gerekir.

peki 20 lik paya sahip ortağımız 4 aydır şirkete gelmiyor başka bir şirkette çalıştığını biliyoruz ben 2 gündür arıyorum fakat telefonlarıma çıkmıyor. Ve bu şube 3-4 aydır zarar ettiriyor şirketimizi hukuki bir yolu yokmu bunun ortağimizin keyfinimi bekliğcez yasal yolla yapamazmıyız bunu?

yada şöyle bir hakkımız yokmu oy çokluğu ile? 3 ortakda kapatılmasını istiyor çünkü.

Limited Şirketlerde ortaklar arasında ki anlaşmazlıklardan yada uyuşmazlıklardan, şirket ortağının ortadan yok olması, ulaşılamaması gibi durumlarda, mahkemeye müracat edilerek, işlemlerin yapılabilmesi için yetkili bir kişinin atanması yada problemin çözümlenebilmesi için gerekli kararın alınması istenir.

sayın cangülistan
bence öncelikle noter kanalıyla ortaklar kurulu yapılacağını ve yerini saatini bildiren bir ihbar göndermeniz yerinde olur karar içinde ticaret kanunundan bir araştırın derim.
syg..