Luca E Defter İç Kontrol Hk.

Üyelik
14 Şub 2017
Mesajlar
50
Konum
Afyonkarahisar
Arkadaşlar muhasebe programı olarak Luca kullanıyoruz. E-defter hazırlamak için öncelikle e defter ve iç kontrol işlemini mi yapıyoruz. Eğer öyleyse o yıl dönemini seçip Tamam dediğimde Hesap listesi Bakiye Şekli Kontrolu geliyor karşıma. Evet e tıklayıp devam ediyorum. Hatalı bakiye şekillerini getiriyor ekrana. 120-320 ne varsa hatalı gösteriyor.
Şunu merak ediyorum. Hatalı bakiyeleri düzelt dediğimde nasıl bi düzeltme yapacak. Yada düzeltme işlemlerini yapmadan mı devam etmeliyim.
E defter ve iç kontrol bittiğinde defterler indirilmeye hazır mıdır?

Luca E-defter uygulamasıyla alakalı videolar mevcut ama yukarda bahsettiğim iç kontrolle alakalı bilgi edinemedim.
Teşekkürler.
 
O kontrol adı üzerinde luca tarafından hazırlanan kriterlere göre kontroller yapıp size listeliyor ve bu sadece bilgi amaçlı. (bazen yanlış hata da verebiliyor; örn; önceki gün sonu bakiye 10.000, aynı gün 50.000 kasa giriş ve çıkış olsun çıkış evrak no giriş evrak nodan küçük ise o gün için kasa ters bakiye olarak gözükür. Buna aldırış etmeyin) Siz oradan yola çıkarak yanlış kayıtlarınız var ise düzeltmelisiniz. e-df için asıl kontrolü fiş listesini çağırdığınızda alt tarafta e-df konrol ile ilgili kısımdakileri tek tek yapmalısınız.
 
Son düzenleme:
Bu kontrolleri yapmak ve defterin içini görüntülemek için piyasada başka programlar var. Defterde çok değişik hatalar olabiliyor. Bazı günlerin yada kayıtların eksik, hesap kodlarının hatalı olması gibi... Bunlarının kontrollerinin iyi yapılması gerekiyor.
 
Luca programı kullanıyoruz. Bir mükellefimiz 2018 de e deftere geçti. Benim sormak istediğim e defterde faturalar nereye işleniyor. Eskisi gibi Lucada 2018 dönem açıp oraya mı işlenecek. Yoksa faturaların işlendiği farklı bir bölüm mü var.
 
Eskiden olduğu gibi yevmiye mad. yapacaksınız. Tek fark her fatura için ayrı yev. maddesi yapmak veya tek fiş yaptıktan sonra böl işlemi ile programa ayrıştırtmak. Birde yev. mad. yaparken ödeme yöntemi gerektirenlerde bunu girmek. Luca e-defter satın almanız gerekiyor ki defter beratlarını gib gönderebilesiniz.
 
Teşekkür ederim merkür2. Luca e defter aldım zaten fakat nereye işleyeceğimi anlamamıştım. Çok teşekkür ederim.
 
Lucaya girdiğimde ödeme yöntemi sütununu göremiyorum. E defterde böyle bir sütun olmalıydı. Ben yanlış yere mi giriyorum.
 
ALT+P tuşuyla ödeme yöntemine kısayol erişimi sağlayabilirsiniz. Toplu olarak ödeme yöntemi girmek isterseniz eğer fiş işlemlerinde "Toplu Belge Türü ve Ödeme Yöntemi Düzenleme" ekranından "ödeme türü boş olan kısmında tarih ve hesap planından hesap seçerek güncelleyebilirsiniz.
 
İnternet bağlantısı gittiğinden mükerrer gönderim olduğundan ikinci mesajı sildim.
 
Teşekkür ederim. yine de mesela belge türü gibi ekranda görünen bir yerde olsaymış sanki daha iyi olurdu gibime geliyor.
 
Üst