Luca Muhasebe Personel Entegrasyonu

dolap

Katkı Sunan Üye
Üyelik
20 Eki 2006
Mesajlar
492
Konum
İzmir
Lucada personel entegrasyon tanımlarını yapıyorum. Sadece kesinti ve teşvik alanlarını boş bırakıyorum. Çünkü mesela teşvik satırının karşısına 602 yazdığımda ücret bordrosunu işleme maddesine 602 hesabı da atıyor. Oysa ben mükellef öderse ödediği zaman 602 hesabı düşüyorum. Böyle olunca entegrasyondan fiş oluştur dediğimde dengesiz fiş oluşuyor. Sizler nasıl yapıyorsunuz. Ben yanlış mı yapıyorum. Yardımcı olurmusunuz.
 
muhasebe personel entegrasyon kısmında muhasebe kodlarını tanımlıyorum borçlü hesapları tanımlıyorum bir köşede 770 00 01 brüt ücret 770 00 002 Sgk İşsizlik işçi payı Sgk işveren işçi işsizlik payı vb..diğer köşede de alacak hesaplarını tanımlıyorum 602 diğer gelirler hesabını sisteme kaydediyoruz ama ücret bordrosu alt kısmında işveren borç durumu var borcunu ödememişse hangi ay sa onu işaretliyoruz 602 ücret bordrosuna gelmiyor ve muhasebe kaydında 602 olmuyor ... deneme yanılma yöntemiyle bir dene ücret bordrosu oluştur sil doğrusunu bulanan kadar ..
kesinti ve teşvik alanlarını da boş bırakma onlarıda tanımla sistem de tanımlı kalsın sonuçta bilgisayar sistemi boş bırakılan kısma takılıp kalıyor diğer işlemleride bu sebeple yapamayacak duruma geliyor
luca müşteri hizmetleri de var oda seçenekler arasında
 
İşveren borç durumu dediğiniz kısmı göremedim tam olarak nerede
 
İşveren borç durumunu gördüm . Borcu olmayan bir mükellef için konuşursak, tanımlarda teşvik kısmına 602 yazarsak ücret tahakkuk kaydına 602 hesabı atıyor. Ben SGK yı ödediği zaman ödeme maddesinde 602 hesabı kullanıyorum. Sizler nasıl yapıyorsunuz.
 
Fiş dengesiz olduğunda 361 e borç alacak kaydetmiştir.Fişin içine girip 361 de ki rakamı silin fiş düzelecektir.
 

Benzer konular

Üst