Gazetelerde okumuşsunuzdur. Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, bir Fransız iş adamının Avrupa Sanayi ve İşverenler Konfederasyonları Birliği'nin (UNICE) toplantısında yaptığı konuşmanın ingilizce olduğu gerekçesi ile salonu terk etti ve konuşma bitinceye kadar da salona girmedi. Duyarlılığa bakın! Fransızın biriyle konuşma imkanınız olursa dikkat edin öncelikle kendi dilinde konuşmaya uğraşır. Bilmiyorsanız İngilizce konuşmayı dener. Bunları niye mi yazıyorum. Hemen söyleyeyim. Bir süredir forumdaki yazılanlara bakıyorum. İnanır mısınız cevap vermeyi bırakın okumak dahi istemiyorum yazılanların çoğunu. Forum başlıklarını moderatör düzeltiyor desek de yazılanların içeriğini okuduğunuzda hayret ediyorsunuz.
İki kelimeyi bir araya getiremeyeni mi ararsınız, getirse de cümle kuramayanı mı ararsınız.
Günlük dilimizdeki en basit kelimeleri yazamayanı mı?
Lütfen Türkçe’mize saygı gösterelim
Üstelik burada yazanların çoğunluğunun asgari lise mezunu olduğunu düşünürsek. Kimi Serbest Muhasebeci Mali Müşavir iken kimi herhangi bir şirketin idari personeli olabiliyor.
Ve bu arkadaşlarımızın idareci konumlarını düşünürsek müşteri ile veya personeli ile nasıl diyalog kurabildiğine şaşırmamak elde değil.
Bir Fransız’ın konuştuğu dile saygısını görünce forumdaki kullanılan Türkçe’mizin düzeyine şaşırmamak mümkün mü?
Bu sebeple ilgili arkadaşları uyarmayı görev biliyorum. Lütfen Türkçe’mize, dilimize biraz saygı. Gerekirse henüz yazmayı bilmeyen arkadaşların sorularını yanıtsız bırakalım. Taki düzgün bir Türkçe kullanana kadar.
Saygılarımla
İki kelimeyi bir araya getiremeyeni mi ararsınız, getirse de cümle kuramayanı mı ararsınız.
Günlük dilimizdeki en basit kelimeleri yazamayanı mı?
Lütfen Türkçe’mize saygı gösterelim
Üstelik burada yazanların çoğunluğunun asgari lise mezunu olduğunu düşünürsek. Kimi Serbest Muhasebeci Mali Müşavir iken kimi herhangi bir şirketin idari personeli olabiliyor.
Ve bu arkadaşlarımızın idareci konumlarını düşünürsek müşteri ile veya personeli ile nasıl diyalog kurabildiğine şaşırmamak elde değil.
Bir Fransız’ın konuştuğu dile saygısını görünce forumdaki kullanılan Türkçe’mizin düzeyine şaşırmamak mümkün mü?
Bu sebeple ilgili arkadaşları uyarmayı görev biliyorum. Lütfen Türkçe’mize, dilimize biraz saygı. Gerekirse henüz yazmayı bilmeyen arkadaşların sorularını yanıtsız bırakalım. Taki düzgün bir Türkçe kullanana kadar.
Saygılarımla