m

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tufanari
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Evi büro olarak kullanan Kira Stopajı

Mesken olarak kullanırsanız, gv ve yoktur. İşyeri yaparsanız emsal üzerinden gmsi verecek babanız.

Ynt: Evi Büro Olarak Kullanan Kira Stopajı

Siz bedelsiz sözleşme yapabilirsniz. Ancak mal sahibi emsal bedel üzerinden vergi öder.

Arkadaşım. Meslek mevzuatını dikkatli takip etmiyorsunuz anlaşılan. Şu an itibariyle evinin bir bölümünü işyeri olarak kullanmak mümkün değil. Hatta yanlış hatırlamıyorsam ruhsat iptal sebebi.

Selam, çok yakından takip ediyorum. Bu kanun değil yönetmelik sadece. Yasak evet doğru fakat oda 6 ay kadar kısa bir süre için gözardı ediyor.

biz hiç bişey bilmiyor muşuz anlaşılan tek göz bir ofise 400 tl kira artı stopaj ödüyorum aldığım ücret sadece büro masraflarını karşılıyor ama kimse bana demediki sen 6 ay sigortacı arkadaşının yanında yap bu işi 400tl x 6 ay =2400 tl artı stopajınıda cebine at harçlık olur,ya biz yanlış okuyoruz ya okuduğumuzu yanlış anlıyoruz ya da herkes çok uyanık
haksız rekabet yada fırsat eşitsizliği dedikleri şey bu olsa gerek ???
odanın göz yummasını mali müşavir tabelasının yanlarındaki hatta aynı tabela üzerindeki sigorta acentalıkları ile birlikte kabak gibi reklam yapılmasına rağmen oda tarafından hiçbirşey yapılmamasından dolayı çok iyi anlıyorum

aynen katılıyorum kardeş sana.... meslek kanununda yada yönetmeliklerde okuduklarım ile etrafımda bi hayli yanlış uygulamaya karşın acaba benmi yanlış okudum diye söylendiğim çok oldu....herkez bi yerden tutturmuş...maliyetlerin yüksek olduğu şu durumda kitabama uymak lazım yoksa sisteme mi?

SERBEST MUHASEBECİ, SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİR VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLERİN
ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK
(3 Ocak 1990 tarih ve 20391 sayılı Resmi Gazete?de yayımlanmıştır.)

(Değişiklik, 21. 11. 2007 tarih ve 26707 sayılı Resmi Gazete?de yayımlanmıştır.
Yürürlük: 21. 11. 2007)

BÜRO EDİNME ZORUNLULUĞU

Madde 14- Her meslek mensubu meslekî faaliyetine başlamadan önce bağlı olduğu oda bilgisinde iş yeri açmak zorundadır.

Büro standartları ve buna ilişkin usul ve esaslar Birlik Genel Kurulu'nda belirlenir. Açılan işyerleri bağımsız büro şeklinde olup, başka bir serbest meslek faaliyeti veya ticarethane ile içiçe olamaz. Meslekî faaliyetler aynı zamanda ev olarak kullanılan ikametgâhlarda yürütülemez. Bir meslek mensubunun birden fazla bürosu olamaz. Birlikte çalışan meslek mensupları da ayrı büro edinemezler.