Maaş Hesaplaması

Üyelik
23 Şub 2011
Mesajlar
6
Merhabalar Çözemediğim bi konu için yardımınızı istiyorum bir şirkette 2 yıldır sigortalı olarak çalışmaktayım yaşım 27 haftalık olarak çalışma saatimiz 70 saat ve aldığım maaş 690 tl bununla ilgili almam gereken maaşı söyleyebilirmisiniz eğer hakkımı almıyorsam yapmam gereken nedir
 
Ynt: Maaş Hesaplaması

Maaşınızda herhangi bir sıkıntı yok.. sadece haftalık çalışma sürenizi aşıyorsunuz.. bunun karşılığında size fazla mesai ücreti verilmesi gerekiyor..

Ne kadar hafta içi ve hafta sonu mesai yaptığınızı belirtirseniz.. yardımcı olmaya çalışırız..
 
Ynt: Maaş Hesaplaması

Bekar olduğunuzu farzedersek.. 690-59,74=630,26 sizin 1 aylık net kazancınız..

15 saat hafta içi 63 TL

10 saat haftasonu 56 TL

Haftalık mesai tutarınız 119 TL'dir..
 
Ynt: Maaş Hesaplaması

verdiginiz bilgi için teşekkür ederim birşey daha ben bu fazla çalışma ücretini işyerimden alamıyorum ne yapmam gerekiyor 2 yıldır sigortalı olarak çalışıyorum bu işyerinde
 
Ynt: Maaş Hesaplaması

Vallahi.. kimisi art niyetlidir vermez.. kimisi isteyen olmadığı için vermez..

İlk önce biraz nabız yoklayın.. şirkette diğer mesai yapan arkadaşlarınızla konuşun..ve hep beraber..işvereninizden uygun bir dille talepte bulunun..Yok arkadaş vermiyorum derse.. o zaman tekrardan konuşuruz..
 
Ynt: Maaş Hesaplaması

bilirsiniz çoğu işyerinde topluluk sorunu var bizimde sorunumuz bu birlikte hareket edemiyoruz bende bu durumu aynı şekilde dün patronla görüştüm fazla çalışmadan dolayı almam gereken maaş daha yüksek olması lazım diyerek bana verdiği cevap bizde böyle işine geliyorsa benim verebilceğim bu
 
Ynt: Maaş Hesaplaması

Klasik işveren cevabı..

Elinizde fazla mesai yaptığınıza dair evrak varsa.. ya da şirkette çalışan arkadaşlarınızdan 2 3 tane şahit çıkartabilirseniz..SGK kazanıyla ücretlerinizi talep edebilirsiniz..Ama işinizden de olursunuz..hiç bir işveren kendisini şikayet eden bir personel ile yola devam etmek istemez..
 
Ynt: Maaş Hesaplaması

peki tazminatımı ne şekilde alırım neler yapmam gerek yol gösterirseniz sevinirim çünkü bu maaşı kabul ederek devam etmek istemiyorum :)
 
Ynt: Maaş Hesaplaması

Şikayet edeceğinizi işverene iletirseniz.. işveren ya hakkınızı verir.. ya da tazminatınızı verip iş akdinizi sonlandırır..

Ama bu süreç biraz sancılı olabilir.. dikkatli olmakta fayda var.. tazminat vermemek için bir takım usulsüzlükler yapabilirler..
 

Benzer konular

Üst