Maaş Tahakukundan Çok Maaş Yatırma...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan NEŞE79
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

NEŞE79

Katkı Sunan Üye
Arkadaşlar mrh...
Şirket sahibinin oğulları şirkette ssk olarak çalışmakta ve biri orağı konumunda..ssk tavan üzerinden ödenmekte ve maaşlar resmi olarak bankadan yatmakta.Fakat şirket sahibinin oğlu maaş hesabına maaş tahakkukkundan fazla para yatırmakta..Şöyle söyleyeyim 2010 ocak ayına kadar bile alacağı parayı maaş adı altında yatırıyor.Şimdi benim dönem sonunda 381 ücret tahakkukum dolayısyla borç veriyor.Bunu kapatmam için avans hesabına almam lazım.Yalnız ücret ödeme adı altında yatırılan ve prim ve ikramiyeler olarak yatırsak bunu vergi ödemek zorundayım değil mi?Birde uygulamada nasıl olacak..Yatırdığım para kadar gelir vergisi mi beyan etmem lazım...Bu konu hakkında yardımca olursanız sevinirim....

Ynt: maaş tahakukundan çok maaş yatırma...

"maaş" açıklaması ile yatırıyor ise yatan paraya göre bürüt ücreti yükseltmelisiniz.

Ynt: Maaş Tahakukundan Çok Maaş Yatırma...

evet maaş olarak yatıyor ama maaş olarak sadece brüt ücreti yükseltmem yeterli mi?ssk tavanıyla alınan brüt ücretin bir alakası yok yani...kişi ssk primini tavandan yatırıp istediği maaşı alabilir olarak anladım ben dediğinizden...buna görede gelir vergisi hesaplanacaktır...

sgk tavanı aşan ücret ödemenizde (şirketin cirosuna oranla dikkat çekici olamamak kaydı ile) sorun yok. Bürüt ücretten sgk tavanı kadar sigorta kesersiniz, bürüt-sgk vergi matrahınız olur ve gv kesersiniz.

Cevabınız için çok teşekkür ederim..

Burda bana göre sakatlık var.
Öncelikle her çalışan için bordro yapılmalıdır. Ayrıca bu ortağın oğlu şirkette ne iş yapıyor?. Yani aldığı ücret emsale uygun mudur? Bu koşullar çok önemlidir. Sağlanmıyorsa derhal KKEG yapılmalıdır.