Maaşı İcralı İşçinin İş Feshi

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan melissa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

melissa

Katkı Sunan Üye
Üyelik
6 Nis 2007
Mesajlar
147
çalışanın maaşına icra geldi 5 aydır düzenli olarak maaştan kesintisini yaparak icra ödemesini gerçekleştiriyoruz ve halen budurum devam ediyor.ancak şimdi başka bir icra daha geldi.
1-)zaten 1 tane icra ödemesi yaptığımız bu maaştan 2,ci icra ödemesi de kesilecekmi?
2-)bu işçiyi işten çıkarmak istersem kıdem ihbar v.s. tazminat hakedermi ?
 
Ynt: Maaşı İcralı İşçinin İş Feshi

Sorularınızın cevabı evet. Ancak kıdem ve ihbarı da icra dairesine ödemelisiz. Ya da borcu kalmadığına dair temiz kağıdı getirsin.
 
Ynt: Maaşı İcralı İşçinin İş Feshi

Merhaba

Nizam Bey'in söylediklerine katılıyorum.Yalnız işçi çalışmaya devam ettiği takdirde 2.olarak gelen icra borcunu maaşından kesinti yapamazsınız.Önce ilk borcunun ödemesini bitmesi gerekli.

iyi çalışmalar
 
Ynt: Maaşı İcralı İşçinin İş Feshi

Evet doğru. Ama çalışan kabul ederse ödenir.
 
Ynt: Maaşı İcralı İşçinin İş Feshi

Eğer sadece maaş haczi kararı varsa,yani bilcümle ücretlerine gelmemiş ise haciz, kıdem ihbar tazminatlarını icra dairesine yatıramazsınız.
 
Ynt: Maaşı İcralı İşçinin İş Feshi

MERHABA



Lütfen mesaj yazmadan forum kuralalrını okuyunuz. Büyük harf yasaktır.
 
Ynt: Maaşı İcralı İşçinin İş Feshi

İşçi ücretinin en fazla 1/4 üne haciz konulabilir. Eğer 2. bir haciz kararı varsa ilk borcun bitmesi beklenir.
 
Ynt: Maaşı İcralı İşçinin İş Feshi

merhaba
özel sektörde çalışmaktayım.bir kaç sorum var cevaplarsanız sevinirim.
maaşıma birden fazla haciz konacak
1-maaşımın en fazla 1/4 üne haciz koyabilirler.doğrumu?
2-birincinin borcu bitmeden diğerleri sırada bekler doğrumu?
3-maaşlar bankaya yatırılıyor.şirketim icra kesintisini yaptıktan sonra kalan net maaşımımı bankaya yatırır.yoksa icra kesintisini yapmadan bankaya net maaşımı yatırır.haciz banka hesabına mı konur.
aynı şirkette çalışan arkadaşımın maaşında haciz var.şirket net maaşını hesabına yatırıyor(kesinti yapmadam)arkadaş parayı çekip geri şirkete ödüyor ve şirket onun adına icra dairesine yatırıyor.(maaşın kesinti yapılmadan hesab yatma zorunluluğu) uygulama doğrumu?
 
Ynt: Maaşı İcralı İşçinin İş Feshi

İşçi ücretinin en fazla 1/4 üne haciz konulabilir.

Eğer 2. bir haciz kararı varsa ilk borcun bitmesi beklenir.

Son olarak da Maaş bordronda ne gözküyor ise maaşın bankadan o rakamın yatması gerekmektedir. Arkadaşına uygulanan sistem doğru. Bordrodaki rakam ne ise o bankaya yatacak
 
Ynt: Maaşı İcralı İşçinin İş Feshi

Normalde Hacize ödedikleri miktar kesildikten sonra geriye kalan para bankadan yatar.Bu durum bordrodaki rakam ile bankadan yatan paranın tutmamasına neden olacak ama hacize yatan paranın dekontu gösterilince denk olacaktır.
 
Ynt: Maaşı İcralı İşçinin İş Feshi

peki maaş icra kesintilerinde 1.derece sorumlu işyeri değilmidir.öyle olduğu için haciz yazısı işyerine bildiriliyor diye biliyorum.aksi olsa işyerini muhatap yapmaya gerek yok.
eğer ben maaşımı çekip işyerine icra miktarı kadar geri ödeyeceksem neden direk ben icra dairesine ödeme yapamıyorum.
acaba maaşların bankaya yatırılması hususundaki yasada bu konuda boşluk mu var
 
Ynt: Maaşı İcralı İşçinin İş Feshi

Yapamassın çünkü şirkete inceleme yada şikayet olduğu zaman bu neden eksik dediklerinde onlar icraya ödedikleri dekontu gösterip tam diyecekler. Dekont sende olur ise açıkları olur
 
Ynt: Maaşı İcralı İşçinin İş Feshi

Merhabalar

Malesef, son dönemde birçoğumuz bu şekilde işlemlerle karşı karşıya kaldık. Burada doğru olan işlem, İcra Dairesine ödenmesi gereken tutarın şirket tarafından bankaya yatırılan tutardan düşülerek ödenmesi. Aksi durumda; şirket muhatap alınıyor, bir ay dahi ödeme atlamış ya da gecikmiş olsa, avukatlar şirketle irtibata geçip icra ya gelineceğini bildiriyorlar. Bu anlamda şirket tarafından ödenerek dekontunun muhasebe kayıtlarına alınmadı daha doğru. Diğer taraftan 2.olarak gelen bir maaş haczi var ise bu yazıya mutlak suretle cevap verilmeli. Kişinin mevcutta bir haczi olduğu ve bunun bitiminden itibaren ödenmeye başlanacağı veya kişi işten çıktı/veya çıkarıldı ise yine bu durum İcra dairesine yazılı olarak bildirilmelidir.

Kolay gelsin
 
Üst