Maaşımı Alamıyorum İş Yeri Telefonuma Cevap Vermiyor

Üyelik
17 Ara 2014
Mesajlar
1
Konum
istanbul
Merhaba arkadaşlar,
işe girmiş olduğum bir yazılım firmasında çalıştım bana verilen işi yerine getirdim.. ve 2-3 defa sağlık problemlerinden dolayı işe gitmem konusunda aksama oldu ama bunu iş yerine bildiriyordum...(gitmediğim günlerde de evden çalışıyordum projemi açıp) Sonrasında yaklaşık 10 gün boyunca proje verilmedi defalarca sordum proje var mı yok mu diye... sonrasında benim gibi çalışan olan biri bana yeterli performans sergilenmediğinden işime son verildiğini söyledi... 21 günüm olmuştu... ona rağmen gitmediğim günleri hesapladım tahmini alacağımı söyledim onlarda 1 hafta içinde ödeme yapacaklarını söyledi...Ancak 15 gün oldu. sigortam vardı giriş yapılmıştı...Ve şuan kredi kartımı telefon faturamı yatıramayacak durumda olduğumu geçen haftadan beri belirttim ödeme gerçekleştirilmedi telefonlarımı bile açmadı iş yeri sahibi.Toplantıdayım diye geçiştirdi. Bu durumda ne gibi yol izleyebilirim...Nasıl şikayet edebilirim yardımcı olur musunuz ?? Bu uğradığım mağduriyet o kişinin aleyhine nasıl çevrilir. ?
 
(hemen gidin işvereninizi şikayet edin demek istemiyorum ama)fesih sebebi ne olursa olsun,ayrılan işcinin çalışma karşılığı ücreti zamanında ödenmeli, olabilir ki(ücreti dışında başkaca gecim kaynağının olmadığı düşünülen) işcinin bu alacağı,azda olsa bir borcun ödenmesi veya temel ihtiyacların karşılanmasına katkı olabilir ki, ödenmemesi problem doğurabilir.
Bir kez daha talep ediniz ve bu görüşmede 3 gün içinde ödenmesini,ödenmemesi halinde, İş kurumu il müd.ne şikayet edeceğinizi söyleyin,ödemezleri ise bu defa bu hakkınızı kullanabilirsiniz(bu vesileyle ihbar tazminatı ile birlikte ödemeyi erkene alma şansınız olabilir,yine de ödemezlerse artık dava açmanız gerekecek)
 
Son düzenleme:
Herkese merhaba

Sn. Junior başvurulacak yollar aşağıda belirtilmiştir.

1-çalışılan döneme ait ücretler için noter kanalıyla ihtarname çekilmesi
2-bulunduğunuz ilde çalışma ve iş kurumu ile md.lüğüne dilekçe ile başvurulması
3-iş mahkemesinde dava açılması
çalıştığınız firmanın elinde çalışılan döneme ait bütün maaş,fazla mesai ödemelerinin yapıldığına dair belge,ibraname yoksa lehinize sonuçlanır.
 
merhaba izmir de kpss hazırlık deshanesin de eğitim danışmanı olarak çalışıyorum. eylül 6 da işe başladım. Bana başlarken her ayın 15 inde ödeme yapılacağı söylendi ve sözleşme imzalandı. normal olarak eylülün on beşinde 9 günlük çalışma sürecimin ödemesi olması gerekiyordu. ama ekimin 17 sinde ödeme yapıldı ve bu eylül ayının 24 günlük ücreti dendi. yani 15 günlük ödememiz hep içerde gidiyor. ve şu anda kasım ayının ödemesini almam lazım ama ödemiyorlar. aralık 24 oldu hala ödeme yok. ev kiram faturalarım k. kartlarımı son ödemeleri hep geçti. Zor durumdayım. ve öğrendiğim kadarıyla benden önce çalışanların ödemeleri de yapılmamış ve bir çok öğretmenin ödemesi yapılmamış. ALO 170 i arayarak şikayette bulunmuşlar. benim bu süreçte ne yapmam gerekiyor. istifa etmek istiyorum ama istifa dilekçeme ne yazmam gerekiyor. Aralık ayının sonunda 2 aylık maaşımı alamamış olacağım.
 
Bu olayda,işcinin hak kazanıp(üstelik 2 aylık çalışması karşılığında) işverenin 2 aylık ücreti ödememe durumu var.
(işyerinde maaş ödemesi her ayın 15 i olsa,hadi 15 eylül bir tarafa,15 ekim de ödeme yapılmalı(şükür 17 sinde yapılmış ve işveren başta 15 demesine rağmen,ilk maaş ödendikten sonra"bu eylülün 24 günlük ücreti"denilmiş ki,buna göre ödemeler ay sonu yapılıyor/yapılacak olabilir ,ancak nerden bakarsak bakalım işverenin 2 aylık ücret borcu var işciye ve bugün 24 aralık,maden 24 günlük(06-30)ücret aldı,ekim-kasım dahil aralık sonu 3 ay olacak)
Bu durumda işci sözlü olarak bile talep etse sorun,muhatap olmayıp noterden ihtarname çekse,yasal haklarını aramaya kalksa külliyen sorun,iş görme ediminden kaçınsa başına iş açabilir,nerden bakarsak bakalım işverenle çekişme içine girecek,nefsine uyup kızsa işe gelmese sorun,e napacaktı,işverenin makul sürede ödemediği ücreti,2015 de ödemesini mi beklesin,elbette hayır,en nazik ifadelerle,"aylık ücretlerimin ödenmemesi nedeniyle ..........tarih itibariyle istifa ediyorum"şeklinde dilekçesini bırakıp işe gelmemek ya da işe gelmeyip noterden işyerine fesih ihtarnamesi göndermek.
 
şeref bey öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Şuan halen çalışmaktayım. Tek mağdur olan ben değilim maalesef daha bir çok kişi mağdur bu durumlarda bizi koruyan yasalar yok mu? Yapmış oldukları emek hırsızlığı değil mi? İstifa ettikten sonra izlemem gereken yollar konusunda bana vereceğiniz tavsiyeler var mı? Bu kurumla ilgili bir sürü şikayet gitmiş öğrendiğim kadarıyla ne bilim bu şikayetler değerlendirilip denetim amaçlı müfettiş göndermeleri gerekmiyor mu? benden önceki arkadaş şikayet etmiş ve mevduata uygulanan en yüksek faizle alma hakkını elde etmiş yalnız yinede ödeme yapılmamış. Bununla ilgili yasal yaptırımlar yok mu? benim iş mahkemesine gidip dava mı açmam gerekiyor
 
Düşüncemiz ve olması gereken hemen her konuda işveren şikayet edilsin,davacı olunsun değil,ANCAK geçimi ,alacağı ücrete bağlı olan ve başkaca geliri olmayan(olmadığı düşünülen) işci ne yapacak,elbette hukuk yollarına başvuracak,yinede ödenmiyorsa dava açmaktan başka çıkar yol malisef kalmıyor.ister işci(işverenin ücret alacağını ödememe yönünden) ister işveren olsun(işcinin iş görme borcunu tam olarak yerine getirmemesi yönünden)karşılıklı olarak makul süre idare etmeye evet ama belli bir noktadan sonra taraflardan biri diğerinden hala fedakarlık beklememeli.
 

Benzer konular

Üst