fonradar

Maaşın Asgari Ücretten Gösterilmesi İle Doğan Tazminat Hakkı Hileli Maaş

Üyelik
13 Tem 2016
Mesajlar
1
Konum
istanbul
Öncelikle bütün üyelere merhabalar.
Toplam 4,5 yıldır özel bir şirkette çalışmaktayım.Net maaşım agi dahil 1900 TL.
Hafta içi günde 10 Saat Cumartesi günü 4,5 saat çalışıyoruz. yani haftada 54,5 saat .hafta içi toplam 5 gün için 1,5 saat (cumartesi mola yok) yemek ve çay molalarını düşersek 47 saat kalıyor .forumdan öğrendiğim kadarı ile haftalık 45 saatten toplam 2 saat fazla çalışıyoruz.
Yani haftada 2 saat fazla mesaim var ve 4.5 yıldaki haftalar ile çarpılınca bayağı bir ücret edebilir düşüncesindeyim.

Şimdi sizlerden bilgi alıp ona göre yol izlemek istiyorum.
-Maaşım 1900 değil asgari ücretten gösteriliyor ve ben bu durumda bu firmadan ayrılmak istiyorum. düzeltmeyecek lerine eminiz artık.
-elimizde herhangi bir imza ve elden maaş aldığımıza dair belge yok. zannetmiyorum ki hiçbir firma bile bile bu şekilde riske girip biz sana elden para veriyoruz al bu belgeleri imzala demez .
-Bir avukat ile görüştüm telefon ile görüştüm fakat okadar uzun bir konusma değildi.Tazminatımı yüksek maaşımdan (1900 tl hatta bu maaşın brütünden hesaplanması gerekiyormuş bunuda yeni öğrendim) alabilirmiyim diye sorduğumda
Bana "çalışma saatlerin fazla yani ilk etapta buna yönelik haklarını alabilirsin mesai yaptığın halde sigortan eksik yatırılıyor yani mesai olduğu halde bordronda bu belirtilmemiş hala asgari ücret olarak görünüyor" dedi.
-Bununla ilgili delil olarak müdürümüzün çalışma saatleri bu şekildedir diye saati saatine cumartesi de dahil olmak üzere atmış olduğu mail var elimde.ve şahitlerim var benle çalışan veya ayrılmış olan.
-diğer konu geçmişe yönelik sgk pirimlerinin düzeltilmesi için ise ayrı dava açmam gerekiyormuş.bunla ilgili maaş yazısı yada elden maaş aldığıma dair bir delil yok fakat İşten çıkarılmış olan ve şahitlik edebilecek en az 3 şahit var ve onlarda dava açacaklar.ve şahitlerden birinde maaş yazısı var gerçek maaşını gösteren kredi çekmek için bankaya yazılmış şirket yazısı..
-birde araştırmalarım sonucu mesleğimin emsal değerlerine bakılıyormuş evrak yoksa elimde ,zaten yaptığım iş ve eğitim durumuma baktıklarına asgari ücrete bu personelin çalışamayacağını bilirkişide bazı sorduğum insan kaynaklarıda biliyor.Örnek verirsek eğer doktorun asgari ücrete çalışması gibi.

YARDIM VE YORUMLARINIZI BEKLİYORUM
YUKARIDAKİ DURUMLARA GÖRE HANGİ HAKLARIM VAR VE NE YAPMALIYIM KAYBIM YADA KAZANCIM NE OLUR

ÇOK TEŞEKÜÜRLER.
 
Şu an agi dahil (bekar agi) net aü 1300 TL siz 1900 TL aldığınızı yazmışsınız. Bordronuzda fala mesai gösterilip gösterilmediği net değil. fazla mesai gösterilerek 1900 net hesaplanmış olabilir.
 
Üst