Maaşın Geç Ödenmesi Yüzünden İstifa

bimerden gelecek cevabı bende bekliyorum nasıl bir cevap gelecegi hakkında hiç bir fikrim yok :) bir kaç arkadaş zaten hastane ve şirketleri mahkemeye vererek işten ayrıldı dediginiz gibi maaş hakedişlerinin geç yatırılmasını alışkanlık haline getirmelerinden ve baskı altında çalışmaktan sebeplerle ama henüz o mahkemelerden nihai bir karar çıkmadı :)

a-Bimer e yapılan bu şikayetin ilgisine bağlı olarak muhtemelen çalışma bakanlığı/Teftiiş grup başkanlığı devreye girecek,inceleme yapılacak,sonuç tekrar bimer e iletilecek,
bimer de şikayetciye ve gereği yapılmak üzere işverene geri bildirim yapacak.
b-malum mahkeme sürecleri uzundur,temyiz aşaması vs.derken 2-2.5 yıl sürebilir.

zaten sistemin nasıl çöktügüde burda ortaya çıkıyor. devlet sana haklısın aç davanı kazan diyor ama sen ay sonunu zor getirirken 2000-3000tl bulup dava açamayınca ne oluyor herşey devletin istendigi gibi oluyor. ALLAH çalışan işçilere sabırlar versin

bu geçen ay gönderdigim şikayet dilekçesi

yP4q0n.jpg
[/url][/IMG]

buda 2 gün önce gönderdigim şikayet dilekçesi

her ne hikmetse şikayet 1 aydan fazladır hastanede duruyor geri isteyen yok sanırım kısaca çokta tın diyorlar :)

2. şikayette şikayet numarasını vererek cevabın neden gönderilmedigi hakkında bilgi istedim ama sanmıyorumki orda müslüman var cevap versin.

Şikayet konularının ilgisi itibariyle, ilgili kurumların görüşleri alınarak,süreye bağlı evrekların mutlaka süresi içinde cevaplandırılması gerekir,sanıyorum nihai sonuca ilişkin azami süre bir ay,bu sürenin aşılmış olduğu anlaşılıyor,"tın"olmaz da:)belki başkaca zorunlu bir sebeb olabilir diye düşünüyorum.
biraz daha sabır diyelim...:)

bizde zaten peygamber sabrı var.. allah bildigi gibi yapsın bunları :) 2-3 ay sonra cevap gelirse paylaşırım pek umut vermiyorlar ama neyse..

Sayın GÖKHAN ***** ,

Başvuru Numaranız :144***

Sayın Gökhan ***** Beyin dikkatine Şahsa daha önce bilgi verildiği gibi ödemeler tahakkukların hesaba aktarılmasına ve ilgili evrakların tamamlanmasına bağlı olarak gerçekleşmektedir.Tahakkuklarda ilgili kurumun faturalarını kontrol etmesi,ödeme evraklarını uygun bulunmasını takip etmektedir. Konu kurumumuzu aşan tahakkuklar ve ödeneklere bağlı gelişen bir problemdir. bu konuda daha fazla bilgi için ilgilinin firma yetkilisine müracaat etmesi gerekmektedir. gereği bilgilerinize arz olunur.

BİMER in gönderdigi cevap bu maaşı hastanenin ödemesine ragmen şirketle irtibata geçin demesindeki gaye nedir çok merak ettim hastanenin devlet hastanesi olması onu korumalımı kılıyor acaba :)

Sizin maaş ödemelerinizi, hastanenin kadrosunda olmamanıza rağmen , hastane doğrudan sizin hesabınıza mı yapıyordu?

maaşın yatma şekli hastanenin hesabında para varsa hastane yöneticilerinin onayı anlamı taşıyan imzalı bir kagıt bankaya gidiyor ve banka hesaplara parayı aktarıyor ama o arada firmanın bir alakası oluyormu bilmiyorum bildigim tek şey yazı bankaya gittiginde maaşlar hesaba geçiyor

Sizin maaşınızı hastane ödüyor düşünceniz yanlış, hastane aldığı hizmet karşılığında işvereniniz olan firmaya ödemeyi yapıyor, firma da hastaneden gelen para ile sizin maaş ödemenizi yapıyor. Hatane, kadrosunda olmayan kişiye maaş ödemesi yapamaz.

E bu durumda da Bimer yanlış adres oluyor sizin için sanki.

tamam öyle oldugunu bile düşünsek bu bizim maaşlarımızın her ayın 16 sından sonra yatmasını normalmiş gibi gösterirmi?

Elbette normalmiş gibi göstermez, çünkü normal değil.
Ancak normal olmayan diğer konu da , sizin alamadığınız-geciken maaşlarınızın ödenmesi için görev yeriniz olan hastaneyi maaşımız geç ödeniyor diye şikayet etmeniz.
Ücretiniz konusunda muhatabınız, işvereniniz olan, bağlı olduğunuz şirket. O şirketi şikayet etmeniz gerekir, işlemlerinizi o şirkete karşı yapmanız gerekir.
Yada, ücret ödemelerinizdeki süreklilik arzeden bu gecikmeler nedeniyle iş sözleşmenizi noter kanalıyla feshedip, iş mahkemesinde dava açarak kıdem tazminatınızın ödenmesini talep edebilirsiniz.

ELBETTE BU HAKKI KULLANMADAN ÖNCE, ÜCRET ÖDEME GÜNÜNÜZÜN AYIN 15 İNDEN SONRAKİ BİR TARİH OLMADIĞINDAN EMİN OLMANIZ GEREKİR.

Ücret konusundaki muhatabınız hastane yönetimi değil.

tamam anlıyorum ama ben direk hastaneyi hedef göstermiyorum şu hastanede firma elemanı olarak çalışıyorum diye belirtiyorum siz bundan ne çıkarırsınız? bu arada maaşlar ayın 1 inde doluyor :)

Aynı şeyi çıkarırım,
bimer e hastaneyi şikayet etmek hata. Bu hata sonrası bimere şikayet ettim ama hala bir cevap yok, bakalım keyiflerini bekliyoruz,
bimer ,hastaneyi , kamu hastanesi olduğu için mi koruyor düşüncelerine girmeniz de devamında gelen hatalar.
Yanlış kaleye gol tıp, golu ben attım ama hakem rakip takıma yazdı skoru, federasyon rakip takımı koruyor demek gibi bir şey son serzenişleriniz.

Bölge çalışma müdürlüğü şikayet noktanız, iş mahkemesi , alacağınızın ödenmesini sağlayabilecek noktadır .

bu ifadeleri 2 şikayetimin ilkine cevap vermemeleri 2. şikayettede ben hastaneyi şikayet etmişim gibi cevap verdikleri için belirttim. ben maaşımı her ayın 16. sından sonra alıyorum bu maaşı kimin ödediginin ne önemi var kim ödeyecekse ödesin sorun bu :) 2 şikayetide size özelden ilettim bakabilirsiniz

Sayın Gökhan ***** Beyin dikkatine Şahsa daha önce bilgi verildiği gibi ödemeler tahakkukların hesaba aktarılmasına ve ilgili evrakların tamamlanmasına bağlı olarak gerçekleşmektedir.Tahakkuklarda ilgili kurumun faturalarını kontrol etmesi,ödeme evraklarını uygun bulunmasını takip etmektedir. Konu kurumumuzu aşan tahakkuklar ve ödeneklere bağlı gelişen bir problemdir. bu konuda daha fazla bilgi için ilgilinin firma yetkilisine müracaat etmesi gerekmektedir. gereği bilgilerinize arz olunur.

ayrıca bu bimerin gönderdigi cevap mesajında (Konu kurumumuzu aşan tahakkuklar ve ödeneklere bağlı gelişen bir problemdir.) ibaresi kimin agzından söylenmiştir şirket adınamı hastane adınamı bimer görevlileri adınamı? ayrıca tahakkuku evragı vergisi bizi baglarmı sanki tek maaş ödeyen kurum bunlar ayın 2. sinde maaş ödeyenler nasıl ödüyor vahimi geliyor nasıl saçma sapan bir cevaptır bu biz çalışanların niye işe gelmeye bahanesi olmuyorda bunların maaşları hep geç yatırmaya bahaneleri oluyor

Son düzenleme:
Neden anlamak istemiyorsunuz bilmiyorum ama,
siz bimere kimi şikayet ettiniz, şikayetlerinizde şirketinizin adını mı verdiniz, görev yaptığınız hastanenin adını mı? Şikayet dilekçelerim dediğiniz yazılarda görülen , siz doğrudan görev yaptığınız hastaneyi şikayet etmişsiniz maaşlarımız geç ödeniyor diye.

Bimer in işi sizin şikayetinizde belirttiğiniz kuruma, bakın şu kişinin böyle bir sorunu -şikayeti var, nedir durum bilgi verin demekti, sonrasında da kurumdan şikayetinizle ilgili yapılan açıklamayı-işlemi size geri bildirmektir, yani sonuç bilgisi vermek.Yani Bimer size herhangi bir şey demedi, sadece şikayetinizde adını verdiğiniz hastanenin konuyla ilgili yanıtını size iletti.
yüklediğiniz resim dosyalarında da açıkça görüldüğü üzere tek muhatap olarak hastaneyi ve sağlık bakanlığını göstrmişsiniz, valiliği göstermişsiniz. Valilikle sizin işvereninizin ücretinizi ödememesinin ilgisi yok ki, aynı şekilde sağlık bakanlığının da ilgisi yok.

Bahsettiğiniz şikayetinizi bana iletseniz işiniz zor, bunu yapan çok işyeri var, ne yazık ki caydırıcı cezalar da yok derim,
şikayetinizi sağlık bakanlığına / hastaneye iletirseniz, konu bizimle ilgili değildir, işvereninize başvurmanız gerek der,
diyanet işleri başkanlığına iletirseniz , allah yar ve yardımcınız olsun der.
Aynı şikayeti bimere iletirken , beni veya sağlık bakanlığını veya hastaneyi yada diyanet işleri bakanlığını muhatap olarak belirtirseniz, bimer şikayetinizi belirttiğiniz isimlere iletir ve sorar, aldığı yanıtı da size aktarır.
Yani hastanede çalışırken geç ücret ödemesi nedeniyle diyanet işleri başkanlığı hakkında bimere bir bildirimde / şikatte bulunsanız, bimer in yanıtında ; kurum Allah yardımcısı olsun dedi der . 4857 sayılı kanuna tabi çalışansınız, ücretin zamanında ödenmemesi durumunda kullanabileceğiniz haklarınız açıkça belirlenmiş. O haklardan biridir bölge çalışma müdürlüğüne şikayette bulunmak, kuruma şikayette bulunursunuz ama kurum inceleme yapmaz, ancak o zaman kurum hakkında bimere şikayette bulunursunuz, benim şikayetimle ilgilenmiyorlar diyerek.

Gene diyorum, bimer yolu yanlış. Boşuna bir şey beklemeyin bimer kanalından bu sorununuzla ilgili.
ücretlerinizin zamanında ödenmemesi nedeniyle,
a-) ödemenin 20 gün gecikmesinden sonra, ücretiniz ödeninceye kadar iş görmeme hakkınızı kullanabilirsiniz. Bu hakkın şekli; işyerinde iş görmek üzere hazır durumda bekleyip, ücret ödeninceye kadar iş görmemektir. Ücretiniz ödendiği anda işine başlamak üzer rhazır beklemek durumundasınız.
b-) Ücretlerinizin sürekli gecikmeli ödenmesi nedeniyle, ödemede gecikme varken, bu sebeple sözleşmenizi feshedip iş mahkemesinde dava aaçarak kıdem tazminatınızın ödenmesini sağlarsınız.
c-) Yasal haklarınızı kullanmayıp, hem işinizi yapmaya hem de , sokaktaki simitçiye, yan taraftaki marketteki kasiyere, alt sokaktaki caminin imamına, FBI a, nasa ya , yada sağlık bakanlığına , bimere şikayet eder durur, hiç bir sonuç alamazsınız.
Durumunuz ve seçenekleriniz tam olarak bu.

Ek olarak;
sn.Keremcem beye katılmakla birlikte küçük bir ayrıntı şu olabilir ki;
eğer bu olayda "alt işverenlik"ilişkisi(yani hastane ile ilgilinin işvereni (taşeron)arasındaki iş ilişkisinde, alt işverenlik ilişkisi) var ise hastane de sorumlu tutulabilir,yok ise tutulamaz düşüncesindeyim.

tamam ben sizi anlıyorumda sorun derdimi anlatamamam sanırım :) ben şu hastanede şirket elemanı olarak çalışıyorum diye başlayan şikayet dilekçesinden ben hariç herkes hastaneyi şikayet ettigimimi anlıyor? zaten bimerden umudu kestik konuyu saglık bakanlıgı ve çalışma bakanlıgına aktaracagız lakin bimerin bu şikayeti hastaneye bildirdiginde hastanenin bu şahıs bizimle degil şirketle çalışıyor diye cevap verdigini varsayalım bimer bu şikayeti bu şekilde sonlandırıyormu yani şikayetin sebebi olan maaş gecikmesini soruşturmuyormu hastanenin cevabı sonuçta yeterli degil ve sonuçta şirkette hastaneyle çalışıyor hani ilk adımda ulaşamadıgı sonuçla şikayeti sonlandırmışmı oluyor ben çokmu geniş çaplı düşünüyorum acaba :)

Dilekçenizdeki taleplerinize tekrar bakarsanız, maaş ödemelerinizin gecikme sebebi ile ilgili bilgi istiyorsunuz.
Size verilen yanıtta da gecikmenin sebebi ile ilgili hastanenin açıklaması var.
Yani isteğiniz sebep öğrenmek, sonuçta ise size sebep bildirilmiş. Dolayısıyla istekle belirtilen işlem sonuçlanmış.
Bimer kanununu hiç okudunuz mu? madde 41 de örneğin, çözüm için yargı işlemine gerek duyulursa, yargıya başvurulmaz deniyor.

En başta da söylediğim gibi, Çalışma müdürlüğüne şikayet , veya hak kazandığınız, ödenmemiş ücret alacağınız olduğu dönemde bu sebeple sözleşmenizi feshedip kıdem tazminatı talep etme hakkınızı kullanabilirsiniz.

Yada bimer üzerinden devam etmek isterseniz, bir başvuru daha yapıp, x hastanesinde hizmet veren y şirketi çalışanıyım,ücretlerimiz gecikmeli olarak ödenmektedir, bu konuyla ilgili kurum ve kuruluşlara durumumun aktarılmasını ve gerekli işlemlerin başlatılmasını talep ediyorum diye belirtirsiniz, ilgili olarak hastane -çalışma bakanlığı - iş kur u gösterirsiniz, kurum sizin sorununuzu ilgili yerlere aktarıp bilgi verir, ilgili kurumlar gerekli incelemeyi yapıp, gerekli işlemleri yapar, bimere yanıtı verir, bimer de gelen yanıtı size aktarır

Son düzenleme: