Neden anlamak istemiyorsunuz bilmiyorum ama,
siz bimere kimi şikayet ettiniz, şikayetlerinizde şirketinizin adını mı verdiniz, görev yaptığınız hastanenin adını mı? Şikayet dilekçelerim dediğiniz yazılarda görülen , siz doğrudan görev yaptığınız hastaneyi şikayet etmişsiniz maaşlarımız geç ödeniyor diye.
Bimer in işi sizin şikayetinizde belirttiğiniz kuruma, bakın şu kişinin böyle bir sorunu -şikayeti var, nedir durum bilgi verin demekti, sonrasında da kurumdan şikayetinizle ilgili yapılan açıklamayı-işlemi size geri bildirmektir, yani sonuç bilgisi vermek.Yani Bimer size herhangi bir şey demedi, sadece şikayetinizde adını verdiğiniz hastanenin konuyla ilgili yanıtını size iletti.
yüklediğiniz resim dosyalarında da açıkça görüldüğü üzere tek muhatap olarak hastaneyi ve sağlık bakanlığını göstrmişsiniz, valiliği göstermişsiniz. Valilikle sizin işvereninizin ücretinizi ödememesinin ilgisi yok ki, aynı şekilde sağlık bakanlığının da ilgisi yok.
Bahsettiğiniz şikayetinizi bana iletseniz işiniz zor, bunu yapan çok işyeri var, ne yazık ki caydırıcı cezalar da yok derim,
şikayetinizi sağlık bakanlığına / hastaneye iletirseniz, konu bizimle ilgili değildir, işvereninize başvurmanız gerek der,
diyanet işleri başkanlığına iletirseniz , allah yar ve yardımcınız olsun der.
Aynı şikayeti bimere iletirken , beni veya sağlık bakanlığını veya hastaneyi yada diyanet işleri bakanlığını muhatap olarak belirtirseniz, bimer şikayetinizi belirttiğiniz isimlere iletir ve sorar, aldığı yanıtı da size aktarır.
Yani hastanede çalışırken geç ücret ödemesi nedeniyle diyanet işleri başkanlığı hakkında bimere bir bildirimde / şikatte bulunsanız, bimer in yanıtında ; kurum Allah yardımcısı olsun dedi der . 4857 sayılı kanuna tabi çalışansınız, ücretin zamanında ödenmemesi durumunda kullanabileceğiniz haklarınız açıkça belirlenmiş. O haklardan biridir bölge çalışma müdürlüğüne şikayette bulunmak, kuruma şikayette bulunursunuz ama kurum inceleme yapmaz, ancak o zaman kurum hakkında bimere şikayette bulunursunuz, benim şikayetimle ilgilenmiyorlar diyerek.
Gene diyorum, bimer yolu yanlış. Boşuna bir şey beklemeyin bimer kanalından bu sorununuzla ilgili.
ücretlerinizin zamanında ödenmemesi nedeniyle,
a-) ödemenin 20 gün gecikmesinden sonra, ücretiniz ödeninceye kadar iş görmeme hakkınızı kullanabilirsiniz. Bu hakkın şekli; işyerinde iş görmek üzere hazır durumda bekleyip, ücret ödeninceye kadar iş görmemektir. Ücretiniz ödendiği anda işine başlamak üzer rhazır beklemek durumundasınız.
b-) Ücretlerinizin sürekli gecikmeli ödenmesi nedeniyle, ödemede gecikme varken, bu sebeple sözleşmenizi feshedip iş mahkemesinde dava aaçarak kıdem tazminatınızın ödenmesini sağlarsınız.
c-) Yasal haklarınızı kullanmayıp, hem işinizi yapmaya hem de , sokaktaki simitçiye, yan taraftaki marketteki kasiyere, alt sokaktaki caminin imamına, FBI a, nasa ya , yada sağlık bakanlığına , bimere şikayet eder durur, hiç bir sonuç alamazsınız.
Durumunuz ve seçenekleriniz tam olarak bu.