Mahkeme sonucu 1
Bilirkişi raporuna itiraz etmiştim. Mahkeme sonucu geldi arkadaşlar sizinle paylaşmak istiyorum:
....... Sınav notunun iptali istemiyle açılan bu davada, Mahkememizin 06/04/2012 tarih ve E:2011/2611 sayılı kararı ile davacının adı geçen dersine ait sınav kağıtları üzerinde bilirkişi incelemesine karar verilmiş, üç kişiden oluşan bilirkişi heyetince hazırlanan raporlardan, uyuşmazlık konusu sınava ait sınav kağıtları nın, derslerin öğretim elemanları tarafından düzenlenen soru-cevap anahtarları, not beremleri ve aynı sınavlarda en az geçer not verilmek suretiyle başarılı sayılan öğrencilerin sınav kağıtlarıyla karşılaştırılması sonucu, davacının Maliyet Muhasebesi dersi sınav kağıdına (45) puan takdir edildiği, ancak davacının sınav sonucunun değişebilmesi için (50) ve üzeri puan almasının şart olduğu, bilirkişi heyetince de davacının başarılı sayılmadığı olduğu anlaşılmıştır.
Mahkememizce. davacı tarafından bilirkişi raporuna yapılan itiraz bilirkişi raporunu kusurlandıracak nitelikte bulunmamış, hazırlanan raporun hüküm tesisi için yeterli olduğu kanaatine varılmıştır.
Bu durumda, yaptırılan bilirkişi incelemesi sonucu davacının Maliyet Muhasebesi dersine ilişkin
sınav sonucunun objektif ölçme ve değerlendirme kurallarına uygın olduğu anlaşıldığından dava konusu işlemlerde hukuka aykırılık bulunmamaktadır.
Açıklanan nedenlerle, davanın reddine, 1.180,90-TL yargılama giderinin davacı üzerinde bırakılmasına, 600-TL vekalet ücretinin davacıdan alınarak davalı idareye verilmesine, artan posta ücretinin kararın kesinleştikten sonra davacıya iadesine, kararın tebliğini izleyen günden itiberen 30 gün içerinde Danıştaya temyiz yolu açık olmak üzere 17/10/2012 tarihinde oy birliği ile karar verildi.
Sizce Danıştaya Gideyimmi Yoksa hiç uğraşmayayım mı arkadaşlar?