Mahkeme Sonuçları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan MELEK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MELEK

Katkı Sunan Üye
az önce avukatım aradı 21 puan vermişler ve puanım kırk olmuş arkadaşlar.öce 16 oldu.sonra 19 iuan ise 40.

bilginize.

Ynt: Mahkeme sonuçları

sınav sonuçlarına dava açmıştım.bilirkişinin bana verdiği puan.

40 puana üzüldüm. 50 ye tamamlasalar ne olurdu sanki. 19 puan 40 oluyorsa 50 de olabilirdi. Sizinde tek dersten son hakkınızdı sanırım. Bilirkişilerin bunu gözardı etmemeleri gerekir. Hakimde bilirkişilere göre karar veriyor zaten. Gerçekten üzüldüm ama hayırlısı olsun diyelim. En azından yapmış olduğunuz masrafları karşı taraftan alabileceksiniz.

mahkeme masraflarını alabilirsiniz derken anlamadım.bilirkişi ücreti ve dava açma masraflarınımı kasdediyorsunuz.avukat bana 15 gün içinde 2.kez bilirkişi incelemesi isteyebiliriz dedi.bu bilirkişi ücreti 1250 tl olcakmış.karar veremedim az da bir süre var.bi sonuç çıkar mı bilmiyorum.bilirkişi ücret lerini farklı olmasının nedeni bilirkişinin ünvanına göre belirleniyormuş.2.ez üniversite öğretim görevlileri incalayeceklermiş.şimdi 2.kez itirz etsem mi iblemedim.fikri olan varsa memnun olurum.

melek hanım ders hangisiydi merak ettim son hakkınızmıydı oda önemli tabi iki yıl bekleyeceksem ben bu yola girdiysem sonuna kadar devam ederdim bide kagıdımdan eminsem hiç düşünmez sonuna kadar giderdim tabi bilirkişi ücreti biraz fazla ama iki yılda belge fazlasıyla bu parayı kazanır cesaretinizden ve azminizden dolayı sizi kutluyorum insallah hakkınız olan puanı alırsınız

Umarım ikinci bilirkişi incelemesinde geçer notu alırsınız.

19, 21 , 40 diye her bakan farkılı not verdiği bir sınav değerledirmesinin saçmalığını gösteriyor. TÜRMOB un işini ne kadar ciddiye aldığının kanıtıdır.

İnşallah geçer not alırsınız.

Birde sizin dava kaçıncı idaredeydi.

Mahkeme masraflarını alabilirsiniz derken Dava açma masraflarını ve bilirkişi ücretini geri alabilirsiniz demek istedim.19 puanınız 20 puan bile olsaydı masraflarınızı geri alabilirdiniz. Cünkü mahkeme idareyi haksız sizi haklı bulmuş oluyor.İkinci kez bilirkişi incelemesi konusunda kağıdınızdan eminseniz isteyin. 19 puan 40 puan oluyorsa neden 50 puan olmasın.Hayırlısı ile 50 puan alırsınız umarım.

benim dava ankara 12.idare mahkemesinde idi.maliyet muhasbesinden vermiştim.

MELEK ' Alıntı:

Teşekkür Ederim.

Benim de Ankara 3'üncü idare de. Ancak henüz bir gelişme yok. En son Türmob'tan savunma istediler.

40 veriliyorsa 50 vermemek için hiçbir sebep yok. İkinci kez bilirkişi incelemesi isterseniz, İnşallah güzel sonuç
alırsınız.

Ki TÜRMOB'ta temmuz daki ikinci sorunun hatalı olduğunu Aralık döneminde de kapsamına göre maliyet sorusu sorup DİG'lerini Sabit ve Değişken olarak ayırmamıştır. Bu durumda Temmuz sınavındaki tutumunu sürdürmeyerek hatasını kabul ettiğinin kanıtıdır.

Avukatını bunu mutlaka değerlendirmeli ve bilirkişi kesinlikle dikkate almalıdır.

Ayrıca hangi idare olduğunu bilmiyorum ancak bforumda bir arkadaşımız yazmıştı. TÜRMOBtan davalının cevağp kağıdı ile en az geçer not alan 3 kişininde cevap kağıdını istiyordu. Karşılaştırma yapıp yani eğer bu kişiler bu şekilde cevap verip 50 alıyorsa bu neden alamamış şeklinde en uygun değerlendirmeyi yapma yoluna gitmeleri, hak açısından son derece olumlu bir tutumdur.

Eğer bilirkişi sadece sizin cevap kağıdınızı değerlendirdi ise bence Avukatınız ikinci bilirkişi incelemesinde yukarıdaki gibi en az geçer not alanlar ile beraber değerlendirilmesini isteyebilirse bence olumsu sonuç alınabilir.

tabi sonradan böyle bir istekte bulunulabilirmi, hukuksal açıdan bunu bilmiyorum.

İnşallah güzel olur.

melek hanım, maliyetten son hakkınız mıydı, o yüzden mi itiraz ettiniz?

MELEK ' Alıntı:
melek hanım merhaba dava sürecinden geçmiş biri olarak fikrinizi almak istedim 10 mart 2012 staja giriş sınavından 59,9896 gibi bir puanla 83 netle kaldım, idare mahkemesine başvurmayı düşünüyorum ,bu sınavda iki soru iptal oldu ve benim bu iki sorumda doğruydu ,buda benim 0,01 le kalmama neden oldu,mahkeme masrafları nekadar tutuyor ? birde sizce dava etmelimiyim yardımcı olabilirseniz çok sevinirim çok kararsızım

Merhabalar,staja başlama sınavında mahkeme sonuç vermeyeblir.çünkü çan eğirsi sistemi olduğu için sınava giren herkesin kağıdının mcelenmesi lazım diye biliyorum.buda zor bir durum .tabi siz başkalarıylada görüşün.

Merhaba arkadaşlar;

Bilirkişi raporu tebliğatı geldi. Sizlerle paylaşmak isterim. Tek ders Maliyet Muhasebesi dersinden dava acmıştım. Bilirkişi heyeti 45 puan vermiş. Gerçi mahkeme kararını vermemiş henüz. Ama tahminin mahkemede bilirkişi raporuna istinaden aynı puanı verecektir. 16 puan itiraz ile 19 puan olmuştu. Bilirkişi ise 45 puan vermiş. 50 puan veriverseler neolur sanki. Kaldi ki 60-70 puan beklediğim bir dersti. Anlaşılan Turmobu gecememişler. Koskocaman kurum tabi. Biz ise sıradan adaylarız. Biri gelir, biri gider..

Şimdi inşallah bilirkişi raporuna itiraz etmeyi düşünüyorum. Bakalım hayırlı sonuç olur inşallah.

merhaba arkadaşlar,
maliyet muhasebesi sınavından 10 almıştım. itiraz ettim 25 oldu. sınav sonucuna dava açtım. bilirkişi raporu elime ulaştı 44 almışım. ve gördüğüm kadarı ile 2. sorudaki çözüm yolunu sınav komisyonu gibi çözümlemişler. ve doğru dürüst puan alamamışım 2. sorudan. benim itirazım zaten sınav komisyonunun kıt not verdiği ve 2. sorudaki çelişki idi. bilirkişi aynen sınav komisyonu gibi değerlendirmiş ve 44 ile kalmışım. tek dersim vardı ve 6 puan için yıllarca verdiğim maddi manevi emeklerim öylece kaldı. türmob dinazorları yüzünden hayatımız mahvoldu. ne için 6 puan için. çevrelerine ne kolaylıklar sağladıklarını söylememize gerek yok zaten. ek sınav hakkı bile çok görülüyor bizlere haklı olmamıza rağmen. hırsız olsak katil olsak şimdiye kaç kere af çıkardı ama yılmayacağım alacağım o belgeyi alırkende suratlarına tüm duygularımı söyleyeceğim. inşallah bize çektirdiklerini misli ile hepsi yaşarlar...

emrah 33 yazdıklarınıza katılmamak elde değil bende yeni açtım bir dava benimde bir beklentim yok işin açığı çok düşünerek açtım bu davayı sadece birşeylere tepki vermek adına kendime saygımdan dolayı fakat ben sizin gibi değilim fazlasıyla soğudum bu işten tam anlamıyla cırtını çıkarttılar ruhsatı alınca herşey bitiyor değilki sanki ruhsat alınca herkes darphane gibi para basıyor muamelesi yapıyolar farkında değillerki insanlar sadece emeklerinin karşılığını istiyor manevi zaferi yaşamak istiyor size sormak istediğim dava sonuçları açtığınız günden itibaren ne kadar zaman alıyor sonuçları nekadar bir süre içinde alıyorsunuz ?

Ders çalışmaya başlasak iyi olacak galiba!!!!!!Meslek hukukundan başlamaya ne dersiniz. ;) :) ;) :D ;D >:( :( :o 8) ??? ::) :P :-[ :-X :-\ :-* :'(

Mahkeme sonuçlarından bir haber alan yokmu?
Bana bilirkişiden 45 puan gelmiş idi. Bilirkişi raporuna itiraz ettim. Sonucu bekliyorum.

Mahkeme sonucu 1

Bilirkişi raporuna itiraz etmiştim. Mahkeme sonucu geldi arkadaşlar sizinle paylaşmak istiyorum:

....... Sınav notunun iptali istemiyle açılan bu davada, Mahkememizin 06/04/2012 tarih ve E:2011/2611 sayılı kararı ile davacının adı geçen dersine ait sınav kağıtları üzerinde bilirkişi incelemesine karar verilmiş, üç kişiden oluşan bilirkişi heyetince hazırlanan raporlardan, uyuşmazlık konusu sınava ait sınav kağıtları nın, derslerin öğretim elemanları tarafından düzenlenen soru-cevap anahtarları, not beremleri ve aynı sınavlarda en az geçer not verilmek suretiyle başarılı sayılan öğrencilerin sınav kağıtlarıyla karşılaştırılması sonucu, davacının Maliyet Muhasebesi dersi sınav kağıdına (45) puan takdir edildiği, ancak davacının sınav sonucunun değişebilmesi için (50) ve üzeri puan almasının şart olduğu, bilirkişi heyetince de davacının başarılı sayılmadığı olduğu anlaşılmıştır.
Mahkememizce. davacı tarafından bilirkişi raporuna yapılan itiraz bilirkişi raporunu kusurlandıracak nitelikte bulunmamış, hazırlanan raporun hüküm tesisi için yeterli olduğu kanaatine varılmıştır.
Bu durumda, yaptırılan bilirkişi incelemesi sonucu davacının Maliyet Muhasebesi dersine ilişkin sınav sonucunun objektif ölçme ve değerlendirme kurallarına uygın olduğu anlaşıldığından dava konusu işlemlerde hukuka aykırılık bulunmamaktadır.
Açıklanan nedenlerle, davanın reddine, 1.180,90-TL yargılama giderinin davacı üzerinde bırakılmasına, 600-TL vekalet ücretinin davacıdan alınarak davalı idareye verilmesine, artan posta ücretinin kararın kesinleştikten sonra davacıya iadesine, kararın tebliğini izleyen günden itiberen 30 gün içerinde Danıştaya temyiz yolu açık olmak üzere 17/10/2012 tarihinde oy birliği ile karar verildi.

Sizce Danıştaya Gideyimmi Yoksa hiç uğraşmayayım mı arkadaşlar? :confused:

Yazık değilmi yahu. 60-70 puan bekledğim bu dersten önce 16 puan geldi. İtiraz ettim Türmoba 19 puana yükseldi.Sonra Dava açtım 45 puana yükseldi. 5 puan verilmedi. Mahkeme sonucunda almış olduğum 45 puanı sınav ilk açıklandığında almış olsaydım 50 puana tamamlayacaklardı biliyorum. 5 Puan için 2 yıl bekle diyorlar.2 yıl sonunda da 7 dersin hepsinden tekrar sınava gir diyorlar. Hangi ülkede böyle bir saçmalık var söylermisiniz.Meslekten iyice soğutmakmı istiyorlar.Yoksa bırak git arkadaş mı demek istiyorlar.İyice yoruldum arkadaşlar ama herşeyin hayırlısı olsun demekten başka çarem yok.
Son olarak Hz. Mevlana nın bir sözü ile bitirmek istiyorum."İstediğin bir şey olmuyorsa ya daha iyisi olacağı için, yada gerçekten olmaması gerektiği için olmuyordur."