Mahkeme Ssk Ticaret Odası

Üyelik
28 Ocak 2014
Mesajlar
2
Konum
İstanbul
Ssk emeklisi olabilmek için gekeli şartları doldurmuş olup emeklilik için mürcat ettim.
İncelmede 10 mart 2010 da sskdan ayrıldığım ve 23 mart2010 tarihinde bir ltd şirketinde bulunan hisselerimi Noterden devir ettim ama ticaret siciline kaydettirmedim.
Bu durumun beni bağkura düşürdüğü ve 3 küsür senelik prim borcumun olup bağkur emeklisi olabileceğim söylendi.
Ama ticaret odsından aldığım bilgi üzerine; o tarihte karar defterine işlendiyse o tarihte ayrılmış şirket ortaklığından ayrılmış kabul edilecekmişim ama maalesefki o kayda alınmamışım.
Bugünkü tarihle kayda alırsam mahkeme yoluyla ştiraz edebileceğim söylendi.

Mahkemeyi nereye açıcağım ve kazanma şansımın ne olduğu, ssk dan emekli olma şansımın ve masrafları hakkında bilgisi olan lütfen.
 
-Hisse devrinin tescili yönünde bulunduğunuz yer ticaret mahkemesine dava açacaksınız. mahkeme hisse devrine ilişkin belgelere göre şirket ortaklığından ayrıldığınıza karar verecek ve verilen kararı ticaret sicili gazetesinde ilanı ile sgk 4b sigortalılığınız terkin edilecek ve siz 4a kapsamında emeklilik hakkınızı talep edeceksiniz. dava masrafları konusunu bir avukatla görüşmeniz gerekir.
 
İlhan Bey teşekkürler. Bu tip olay daha önce yaşanmış ve kazanılmış bir durum mu.?
Eğer bağkura düşersem borç çıkarıyorlar ve böyle bir borcu ödeme durumum yok.
 
Sizin durumunuza benzer bir olaya tanık oldum. Ancak orada mevzu şirket müdürü (ltd) olup hisse devri tescil edilmediğinden devam eden kanuni temsilci sıfatından dolayı şirketin vergi dairesine olan borçlarından doğan sorumluluktu. bunu da söz konusu tescil edilmeyen hisse devrini mahkeme kararına bağlamak suretiyle tescil ve ilanı sağlandı. bu aşama tamamlandıktan sonra Vergi dairesinin kanuni temsilci sıfatından dolayı (hissesini devreden ortak/müdür) başlatmış olduğu cebri tahsilat işlemine karşı yürütmeyi durdurma (idari dava) açıldı. süreç halen devam etmekte.
 
Üst