Mahremiyet ihlali

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan AKINCI
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşlar evvelce çalıştığın işyerinde bilgisayarlara spy007 diye bir casus yazılım yüklenmiş banka şifrelerimiz msn kayıtlarımız maillerimiz hepsi kayıt edilmiş ve birilerine mail olarak raporlanmış. bu arkadaşlara nasıl bir ders verebilirim? saygıdeğer meslektaşlarım bana yardımcı olursanız sevinirim

Ynt: Mahremiyet ihlali

sizin mailinizi okuyunca bende kendi bilgisayarımda casus yazılım var mı diye merak ettim.
EVET VARMIŞ .gülmeli miyim, kızmalı mıyım bilemiyorum.
ancak yazılımı silemedim.
bilgisi olan varsa yazabilir mi ? :)
nasıl silebilirim :)

başlattan çalıştıra tıklıyoruz.
çalıştıra küçük harflerle cdm yazıp tamam diyoruz.
çıkan ekranda net user yazıp enter yaptığımızda ekranda support_388 diye bir rakam çıkarsa,
pc de casus yazılım var demekmiş.

ama denedim silemedim.

farklı birşeymiş benim yazdığım araştırdım.
çoğu bilgisayarda varmış.casusu yazılım değilmiş.

Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğüne müracaat edebilirsiniz.

AKINCI ' Alıntı:
arkadaşlar evvelce çalıştığın işyerinde bilgisayarlara spy007 diye bir casus yazılım yüklenmiş banka şifrelerimiz msn kayıtlarımız maillerimiz hepsi kayıt edilmiş ve birilerine mail olarak raporlanmış. bu arkadaşlara nasıl bir ders verebilirim? saygıdeğer meslektaşlarım bana yardımcı olursanız sevinirim

Konunuza ilişkin bir yargı kararı okumuştum ve kısaca şöyle diyordu:

-İşveren tüm yazışmaları kayıt altına alabilir. Zira o bilgisayarı, işyerindeki işleri yapmanız için size tahsis etmiştir.

Yargı kararını bulup ekleyeceğim.

tuna07 ' Alıntı:
AKINCI ' Alıntı:

Konunuza ilişkin bir yargı kararı okumuştum ve kısaca şöyle diyordu:

-İşveren tüm yazışmaları kayıt altına alabilir. Zira o bilgisayarı, işyerindeki işleri yapmanız için size tahsis etmiştir.

Yargı kararını bulup ekleyeceğim.

Bu doğru işyerindeki bilgisayarı kişisel amaçlar için kullanmak iş akdi fesih nedenidir.