Mahsup Edebilir miyiz?

İLKAY

Katkı Sunan Üye
Üyelik
3 Şub 2007
Mesajlar
173
biz bir A.Ş ' yiz.
ihracattan dolayı KDV alacağımız var kendi borçlarımıza mahsup ettik,kalan bakiyeyi ortaklarımızın ortak olduğu diğer şirketlerin vergi borçlarına mahsup edebilirmiyiz?
 
Ynt: mahsup edebilirmiyiz?

mal ve hizmet alışverişi olması şart mı? vergi dairesi böyle bir şartın olması gerektiğini söylüyor.
 
Ynt: mahsup edebilirmiyiz?

Sayın İLKAY,

Bu konu geçmişte tartışılmış ve anlaşmazlık konusu olmuştur. Benim düşüncem yapılamayacağı yönündedir. (sizin dumunuzda mahsuben iade için alışveriş şarttır.)
 
Ynt: Mahsup Edebilir miyiz?

84 nolu katma değer vergisi tebliğinin 1.1 mahsup yolu ile iade, bölümünün yorumlanmasını bekliyorum.o şirketlerin iştigal konuları bakımından mal ve hizmet alışverişi mümkün değildir.
 
Ynt: Mahsup Edebilir miyiz?

sayın üstadlar ;
hiç mi 84 nolu tebliği okumadınız .
 
Ynt: Mahsup Edebilir miyiz?

Katma değer vergisi iade alacağının hak sahibi mükellefin kendisinin, ortaklarının veya mal ya da hizmet satın aldığı kişilerin vergi borçlarına, ithalat sırasında uygulanan vergilere, Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) prim borçlarına mahsubu talepleri miktarına bakılmaksızın inceleme raporu ve teminat aranılmadan yerine getirileceği hüküm altına alınmıştır dolaysıyla hiç bir ticari ilişki kurulmamış sadece ortakların üzerinden dolaylı olarak ilişkide bulunulan firmalarının vergi borçlarına KDV iadesi alacağının mahsup yapılması yersiz ve kanunen dayanaksız olacaktır...

Özün özü: Yapılamaz..
 
Üst