Makina Kiralaması

Üyelik
19 Mar 2009
Mesajlar
34
kurumlar vergisine tabii bir işletmeden nakış makinası kiralamış bulukmaktayız. kirilamayla ilgili karşı firmaya esasında her hangi bir kira ödemesi yapmıyoruz ( arkdaş tanıdık ondan :d)
ama burda kiralayan firma usülen fatura kesmesi gerekir mi? eğer ft kesmesi gerekirse neye göre kesecektir. örneğin ne kadar bir tutar.
 
Ynt: Makina Kiralaması

G.V Madde 73 (3239 sayılı Kanunun 56'ncı maddesiyle değişen fıkra)Kiraya verilen mal ve hakların kira bedelleri emsal kira bedelinden düşük olamaz. Bedelsiz olarak başkalarının intifaına bırakılan mal ve hakların emsal kira bedeli, bu mal ve hakların kirası sayılır. Bina ve arazide emsal kira bedeli, yetkili özel mercilerce veya mahkemelerce takdir veya tespit edilmiş kirası, bu suretle takdir veya tespit edilmiş kira mevcut değilse Vergi Usul Kanunu'na göre belirlenen vergi değerinin % 5'idir. Diğer mal ve haklarda emsal kira bedeli, bu mal ve haklarının maliyet bedelinin, bu bedel bilinmiyorsa, Vergi Usul Kanunu'nun servetlerin değerlendirilmesi hakkındaki hükümlerine göre belli edilen değerlerinin % 10'udur.

İlgili firma tarafından fatura düzenlenmesi gerekir zira makinanın sizce hangi mamul imalinde kuulandığınızın belirlenmesi için gerekecektir.
 
Ynt: Makina Kiralaması

ilginize teşekkür ederim %10 luk dediğiniz oran yıllık mıdır?
 

Benzer konular

Üst