fonradar

Maktu aidat.

Üyelik
17 Kas 2009
Mesajlar
4
3568 sayılı yasaya,5786 sayılı kanunun 8. Maddesi ile eklenen fıkra uyarınca (Yürürlük 26.07.2008)

?Meslek Mensuplarından kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ile mesleği fiilen icra etmeyenler, Odaya giriş ücreti ve yıllık aidatlarını %50 indirimli olarak öderler? hükmü getirilmiştir.
1. Mesleki ruhsata haiz olup, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapanlar ile meslek kütüğüne kayıtlı olup, mesleği fiilen icra etmeyenler (hiçbir mesleki faaliyette bulunmayanlar) Odaya kayıt (Giriş) ve Maktu (Yıllık) üye aidatlarını % 50 indirimli ödeyeceklerdir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ile hiçbir mesleki faaliyette bulunmadığını beyan edenler, bu durumlarını belgelendirmek zorundadır. Aksi takdirde aidatlarını tam olarak öderler.
2. 26.07.2008 tarihinden önceki aidat tahakkukları için kanunun değişmeden önceki hükümleri uygulanacaktır.
3. İşletmelerde bağımlı olarak mesleki faaliyetlerini devam ettiren Meslek Mensupları ve Ruhsat almaya hak kazanıp üyelik kaydını yeni yaptıracak bağımlı çalışan Meslek Mensupları, Odaya giriş ve yıllık üye aidatlarının tamamını ödemek zorundadır.

Yukarıda açıklanan hükümlere göre;

Hiçbir mesleki faaliyette bulunmuyorum???????????????. ?

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında görev yapmaktayım???????????..

Yukarıdaki bilgilerimin doğru olduğunu, durumumdaki değişiklikleri yasal süreleri içinde Odaya bildireceğimi taahhüt eder, yıllık aidat tahakkukumun buna göre düzenlenmesini talep ederim.
??./??./2010
Adı, Soyadı
İmza



Not: 2010 Yılı yıllık maktu aidat 200.00 TL?dir. Maktu aidat her yılın Ocak ayı içinde ödenir.
Ekler:- SGK aktif 4/a sigortalılarından çalıştığı işyerinden alınacak görev tanımı yazısı
- Kamu Kurumuna ait kimlik fotokopisi veya çalışma belgesi



arkadaşlar benim smmm ruhsatım var bir şirkette çalışıyorum fakat belge mi kullanmıyorum. defterlerimiz dışardan smmm tutuyor. maktu aidatımı % 50 indirimli ödemek istiyorum fakat '' SGK aktif 4/a sigortalılarından çalıştığı işyerinden alınacak görev tanımı yazısı '' nası bir belge olduğunu anlayamadım yardımcı olursanız teşekkür ederim.

saygılar;
 
Ynt: maktu aidat

işyerinizin yetkililerinin sizin bağımlı olarak çalışmadığın ifade eden bir yazı.siz bir dilekçe düzenleyip firma yetkililerine imzalatacaksınız anldığım kadarıyla
 

Benzer konular

Üst