Mal Tesliminden Önce Faturanın Kesilerek Ücretin Tahsil Edilmesi.

Üyelik
27 Ara 2006
Mesajlar
59
Konum
ANKARA
Bütün meslektaşlarıma iyi çalışmalar dilerim.

Mobilya üzerine özel sektörden iş aldık ve işi tamamladık. Fakat işveren firma inşaatını bitiremediği için ürünleri bizden teslim alamadı. Sözkonusu işle ilgili bedelin yarısını tahsil ettik. Ürünler şu an depomuzda beklemekte. Ben söz konusu ürünlerin faturasını kesip KDV sinide beyan etmek taraftarıyım. Çünki Ankara Vergi Dairesi başkanı en son seminerde sürekli KDV devreden tüzel kişilerin öncelikle inceleneciğini söylemişti. Böyle bi olaya maruz kalıp kapı kapı dert anlatmaktansa faturamı kesip KDV mi ödeyim diyorum. Kasım-Aralık ayına sarkan bu teslim dolayısıyla normal üretimimiz yanında söz konusu işle ilgilide pekçok girdi oldu ve haliyle İndirilecek KDV mizde arttı. Zaten aylık ödeme çıkması gereken bir yapı varken böyle bir durum beni tedirgin etti. Ayrıca ürünlerin daha sonra yani Kasım-Aralık gibi sevkiyatında daha önce kesmiş olduğum faturaya istinaden sevk irsaiyesi düzenleyebilirmiyim. Fikirlerinizi bekliyorum.
Saygılar.
 
Ynt: Mal Tesliminden Önce Faturanın Kesilerek Ücretin Tahsil Edilmesi.

Tahsil ettiğiniz kısım sipariş avansıdır. Teslim gerçekleşmediğinden fatura düzenlemeniz ileride başka sıkıntılar doğurabilir. Mal deponuzda durduğuna göre devreden kdv nin sebenini izah etmekte sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum.
 
Ynt: Mal Tesliminden Önce Faturanın Kesilerek Ücretin Tahsil Edilmesi.

Merhaba,
Sayın Turk_Bey'in söylediğini uygulayabileceğiniz gibi, malın henüz teslim edilmediğini şerh düşerek faturanızı kesebilirsiniz. Konuyla ilgili olarak VUK 173 no'lu Genel Tebliğinnin C/3 bölümünde gerekli açıklama yapılmıştır.
 
Ynt: Mal Tesliminden Önce Faturanın Kesilerek Ücretin Tahsil Edilmesi.

Her ikinizede teşekkür ederim.İyi çalışmalar.
 
Üst