Mali Kredi mi Yoksa Senet mi ?

KOlay gelsin arkadaşlar
Uluslararası Nakliyat firmaları Bankalar haricinde kullanmış olduğu senetli krediler var.Bunları mizanda 421 senetlerde gördüm sizce bunlar bir mali kredi değilmidir ? 400 olması gerekmez mi yoksa gözden kaçırdığım nedir

mercedes benz finansal a.ş kredi ödeme planı var içinde faiz bsmv bazende faizsiz krediler var sizce bunlar senet olarak görükmesi mi lazım bilançoda yoksa banka kredilerinin hükmü neyse bunlarda öyle krediler midir?

400 nolu hesabın tanımı :
400 Banka Kredileri Hesabı: Bu hesap, banka ve diğer finans kuruluşlarından sağlanan uzun vadeli (12 aydan fazla vadeli) kredilere ilişkin tutarların izlendiği hesaptır.

Aralarindaki sozlesmeleri kontrol edebilirsiniz, sadece senet mi var yoksa kredi sozlesmesi mi? Ayrica finansal kiralama da olabilir.

Belirttiginiz firma Mercedes in finans kurulusudur, siz ticareti bir baska firmasi ile yaparsiniz. Bu firma ise size kredi acar, dolayisi ile 400 daha uygun ancak sozlesmeyi kontrol etmeniz gerekir.

Yaniliyorsam burdaki arkadaslar bizi bilgilendirirler zaten. Ancak siz yine benden baska bir kisiden daha gorus alin.

Tesekkurler,

Finansal kiralama değil araçı başka firmalardan almışlar krediyi onlar açmış 3 ayrıı firmada 3 ayrı hesapta. birinde 421 birinde 400 birinde de 409 ben mercedes firmasını bile aradım sağlıklı cevap bulamadım

Sozlesmelere firmadan ulasamiyorsaniz baska kanaldan bilgi almaniz oldukca zor. Mercedes Fin As buyuk ihtimal sizin belirttiginiz gibi 400hs olacaktir ama digerlerini bilemem.Kolayliklar dilerim.

KOlay gelsin arkadaşlar
Uluslararası Nakliyat firmaları Bankalar haricinde kullanmış olduğu senetli krediler var.Bunları mizanda 421 senetlerde gördüm sizce bunlar bir mali kredi değilmidir ? 400 olması gerekmez mi yoksa gözden kaçırdığım nedir

mercedes benz finansal a.ş kredi ödeme planı var içinde faiz bsmv bazende faizsiz krediler var sizce bunlar senet olarak görükmesi mi lazım bilançoda yoksa banka kredilerinin hükmü neyse bunlarda öyle krediler midir?

400 nolu hesabın tanımı :
400 Banka Kredileri Hesabı: Bu hesap, banka ve diğer finans kuruluşlarından sağlanan uzun vadeli (12 aydan fazla vadeli) kredilere ilişkin tutarların izlendiği hesaptır.

Sayın redd-i masiva,

TDHP ilkelerinde "özün önceliği" kuralına bakın. Bu borcun ödemesi nasıl yapılıyor ? her ödeme karşılığında bankadan yada doğrudan firmadan bir borç senedi iade alınıyormu ? Yani ödeme vadelerine göre senet imzalanmışmı imzalanmamışmı. Aslında cevap bukadar basit.