Mali Müşavirlik Sözleşmede Miktar Artışı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mes_ar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mes_ar

Tanınmış Üye
Merhaba arkadaşlar, 01/01/2013-31/12/2013 sözleşme yapacağımız bir mükellefimiz bizden artışı enflasyona göre yapmamızı istedi. Biraz araştırdım ama kesin birşeye rastlamadım. Buna göre biz 500 + kdv olan sözleşmemizi 01/01/2013-31/12/2013 için yenilerken ne kadar zam yapmalıyız?

Öncelikle tarifeye bakmanız uygun olur. Eğer ücret tarifenin zaten üstündeyse istediğiniz şekilde belirleyebilirsiniz. Enflasyona göre artış istemesinin yasal bir dayanağı yok, sanırım sadece kira artışları nedeniyle duyduğu bir kulak dolgunluğu. İlgili ücret firmanın mali yapısı, büyüklüğü ve işçi sayısı ile bir önceki yılın verileri karşılaştırılarak ve de verdiğiniz hizmetin kalitesi ve derecesi kıyaslanarak belirlenmelidir.

Biz her yıl %10 zam uyguluyoruz, fakat bu sene kabul etmediler ve bize enflasyona göre zam yapın diyorlar(ücret tarifenin üzerinde; 500+kdv). Bu bizim için sorun değil, yani enflasyona göre de yapabiliriz de şu ana kadar hiç bu şekilde artış yapmadık, yeni miktarı nasıl belirleyeceğimi öğrenmek istiyorum.

Biz her yıl %10 zam uyguluyoruz, fakat bu sene kabul etmediler ve bize enflasyona göre zam yapın diyorlar(ücret tarifenin üzerinde; 500+kdv). Bu bizim için sorun değil, yani enflasyona göre de yapabiliriz de şu ana kadar hiç bu şekilde artış yapmadık, yeni miktarı nasıl belirleyeceğimi öğrenmek istiyorum.

Bu size kalmış birşey! Kimse size şuna göre belirle diyemez. Tamamen mükellefle olan anlaşmanıza bağlı (zaten tarifeninde üstünde). İstediğiniz tutarda belirlemekte serbestsiniz.