Maliye ekonomiyi e-fatura ile kayıt altına alacak

N

nane

Ziyaretçi
OKAN MÜDERRİSOĞLU-Sabah' Alıntı:
Maliye, naylon faturayla mücadele ve ekonominin kayda alınması amacıyla elektronik faturayı yaygınlaştıracak şirket kurulmasına destek olacak..

Maliye Bakanlığı, kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında yeni bir önlem daha alıyor. Para hareketlerinin bankacılık sistemi üzerinden geçmesi için bir dizi karar alan Maliye, şimdi de mal hareketlerini izleleyecek. Naylon faturayı büyük ölçüde ortadan kaldırması beklenen sistem, "elektronik fatura"nın yaygınlaştırılmasını içeriyor.

KÂĞIT FATURA KALKIYOR
Maliye kurmayları, TOBB, Bankalar Birliği ve Katılım Bankaları Birliği'nin ortaklığı ile Elektronik Fatura Yönetim Şirketi kurulmasına ön ayak olacak. Özel sektör ağırlıklı şirketin yönetiminde, maliye temsilcisi de bulunacak. Elektronik Fatura Yönetim Şirketi, kâğıt faturayı ortadan kaldıracak. Mal satan firma ile mal alan firmanın karşılıklı bilgileri, elektronik ortamda aktarılarak kayda alınacak. Sistem, Borsa'da hisse senedi alış satışlarını kayda alan Merkezi Kayıt Kuruluşu benzeri bir işleyişe kavuşturulacak. Şirketin kayıtları sayesinde, alış ve satışlar dijital olarak izlendiği gibi, mal hareketini gerçekleştiren TIR ve kamyonlar ile diğer taşıtlara GPRS sistemi de takılacak. Böylece, mal hareketinin yönü belirlenebilecek. Ayrıca fatura bilgileri ile banka kayıtları arasında karşılıklı kontrol yapılarak, ekonomik aktivitenin seyri analiz edilebilecek. Elektronik fatura modelinin, Turkcell, Avea, Vodafone, TTnet ve Türk Telekom'da test amaçlı uygulandığı belirlendi. Şirketleşme sürecinde TOBB yönetimi aktif rol aldı.
 
Ynt: Maliye ekonomiyi e-fatura ile kayıt altına alacak

2 Ay kadar önceydi hatırlarsanız eklenen bir madde üzerine konuşmuştuk sanırım o madde bu uygulama ya zemin için çıkarılmış.
 
Ynt: Maliye ekonomiyi e-fatura ile kayıt altına alacak

Birilerinin aklına gelse de ödeme kaydedici cihaz içinde bir çözüm bulsalar ve hayatımızdan kaldırsalar zira onlar kaldırmazsa bile fişlerin üzerindeki yazılar silinerek kendileri ortadan kalkıyor.
 
Üst