Maliye Tarafından Yolda Yakalanan İrsaliye İptal Edilebilir mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ERAYERAY
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ERAYERAY

Katkı Sunan Üye
kolay gelsin arkadaşlar.
bir firmaya kesmis olduğumuz fatura ve irsaliye vardı.malın nakliye esnasında maliyeciler kontrol için irsaliyenin bir nüshasını almışlar.alıcı firma da irsaliye ve faturada tek kalem olarak gösterilen malın ayrı ayrı kalite olarak gösterilmesini istiyor ve irsaliye ve fuaturayı iptal edip yenisini düzenlememizi istiyor.irsaliyenin bir nüshasının maliyede olması nedeniyle bi irsaliyeyi iptal etme şansımızın olmadığı düşünüyorum ben.siz olsaydınız nasıl bi yol izlerdiniz arkadaşlar.

Ynt: Maliye Tarafından Yolda Yakalanan İrsaliye İptal Edilebilir mi?

tüm nüshaları olmayan bir fatura kesinlikle iptal edilemez daha sonra inceleme esnasında hiçbir mazeret ve açıklama kabul edilmemekte; bu nedenle karşı firma size iade faturası düzenlesin
sizde tekrardan yeni bir fatura düzenleyin derim.

iyi çalışmalar diliyorum

Maliyenin elindeki nüshayı alıp yenisini verme şansınız olmadığından iptal şansınız yok. Toplamı tutmak üzere ilk satırı tek çizgi ile çizip altına detay döküm yazarak (sizdeki karşı firmaya gön. ikisinede) olabilir belki. (çizeceğiniz satırda kazak yazacağınız satırlarda bluz,etek vs gibi olmaz.)

Malları zaten göndermişsin, yeniden irsaliye düzenlemene gerek yokki
sadece faturayı geri al, istediği yeni faturayı kes ve gönder , Bence sorun yok.

irsaliyede tek kalemde gösterdiğiniz malı, faturada iki kalem halinde gösterebilirsiniz.
Mal cinsi ve miktarı değişmemek kaydıyla. Zaten alıcı irsaliyenin bir nüshasının maliye tarafından alındığını biliyordur.