fonradar

Maliye Ve Vergi Problemi Olmadan Hangi Ürünlerin Ticareti Yapılabilir?

Üyelik
22 Nis 2014
Mesajlar
8
Konum
ankara
Merhabalar,

E-ticaret siteleri (gittig. ve sahib.) aracılığıyla ürün satışı yapmak istiyorum ancak bir yakınım sıfır ürünleri şirket kurmadan satamayacağımı söyledi.

Benim sormak istediğim şu, kapalıçarşıda tanıdıklarım var, ufak süs eşyaları satacağım. Bunun için de şirket kurmam gerekiyor mu?

Peki kısaca şirket kurmadan satabileceğim ürünler nelerdir?

Benim bildiğim kadarıyla ikinci el eşyalar, vazo vs süs eşyaları gibi ürünler şirket olmadan satılabilir..

Başka neler satılabiliyor?? :confused:
 
Maliye ve vergi problemi olmadan hiç bir şey satılamaz.

Öncelikle yanıtınız için çok teşekkürler..

Yalnız normalde ikinci el ürün satışında herhangi bir sıkıntı yok diye biliyorum.. Mesela ben kendime ait kullanılmış bilgisayar ve cep telefonu satmıştım..

Bunlarda problem çıkmamıştı?
 
Şahsi malınızı nihai tüketici olarak satabilirsiniz. 1 bilgisayar 1 telefon şahsi malınızı satmak olur, aynı yıl içinde birden fazla yaparsanız ticari faaliyete girer. Siz ticaret yapmaktan bahsediyorsunuz.
 
sayın mrecep ülkede rahat ticaret yapabilmek için kurulan düzende masraflara iştirak için bir vergi sistemi kurulmuş en küçük alım satımda kdv ödüyoruz.Masraflar gelir durumuna göre paylaştırılmak zorunda vatandaş olmanın bedeli bu t.c
vatandaşı olmasanız bile çalışma izni almanız gerekiyor.İdare bazı nostaljik meslekleri esnaf muafiyeti içinde tutuyor keçe imalatı gibi küçük sanatlar kanunda bunlar yazılıdır kitap yazarsanız müzik eseri üretirseniz s.meslekte teşvik etmek için vergi almayabiliyor.Söylediğiniz yerdeki site yöneticileri belli bir rakamı geçenleri idareye bildirmek zorunda bu başına gelen bir arkadaşımız sitede yardım isteyince yazmış idi kendisine uzaktan yardımcı olmaya çalışmış idik oğlu 18 den küçük babası adına eskilerini satmış iyi gelmlş komşularınkilerinide arkadaşlarınkileride satmış 10000 tl yıllık ciroyu geçince idare adı kullanılan babayı davet etmiş vergi mükellefi yapmış cezalı beyannameler istemiş maşından %15 kesilmiş Bağkurlu olmayı gerektiren bir iş yaptığı için .Her türlü ticari ve mesleki faaliyet vergiye tabidir.
Koca kulak bizi izliyor söylediğin sitelerde eski eşyaları satan tacirlerde var gider pusulası ile alıyor fatura ile satıyor
bankaları sistemlerini fatura ile alıp alıp satanlar var binlerce 2 el bilgisayar satıyorlar yani 2 el eşya ticaretide vergiye tabidir sadece şahsi eşyaların satımında ticari olmamak kaydı ile bir şey aranmaz senede 3 araba veya ev arsa alan satanlar defter giriyor.Koca kulak bizi izliyor bankadan geçen havaleler izleniyor böyle olmak zorunda masraflara katılmak zorundayız.Şahıs olarakta her çeşit yasal ticaret yapabilirsiniz idareye kayıt olup bildirmek kaydı ile şirket olarak tüzel kişlik olma zorunluluğu yok.Şirket olmayı bazı bayilikler sigorta acentalıkları için istiyorlar. Yakınınzdaki bir meslek mensubu size daha faydalı olacaktır.Hayırlı olsun.
 
Son düzenleme:

Benzer konular

Üst