Maliyet Dersinden İtiraz etmeyi düşünenler.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan taner..
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Maliyet Dersinden İtiraz etmeyi düşünenler.

yükseleceğinden yana hiç umudun yok ama yinede bugün itiraz bedelini yatırdım.kimbilir belki 50 vermesi gerektiğini kağıdımı görünce anlar...

günaydın arkadaşlar. Cuma günü yatırdım itiraz parasını. 25 aldım. ilk başta kağıdımın arkasındaki puanları toplamayı unuttular diye düşünüyordum. fakat sizlerin de benden çok farkı olmadığını görünce çok da umudum yok açıkcası. tek ders olması ve gerçekden kağıdımın 50 60 70 i haketmesi bir umut işde.

arkadaşlar maliyet dersinden bu dönem kalanlar çoğu ya 25 le yada 15 20 lerle kalmış. geçenler de 50 lerle geçmişler. ben şuana kadar 30 35 40 45 le kaldım diyene rastlamadım. 25 le kalanlara sesleniyorum. 50 lerle geçenlerin yanında birileri kurban seçilip 25 lerle kalacaklardı. malesef onlar biz olduk. belki minimum bir şey kağıdımızı 50 yapacakdı. ama malesef.

arkadaşlar son hakkınıza kalmayın tekders maliyetten dosyayı yaktım 2 yıl bekleme az olmadığı gibi tüm dersler 95 aldığım hukuk 80 aldığım mali tablaolar analizi 60 ın üstüdeki diğerleri sıfırlanacak ona göre bu hataya düşmeyin sınav hakınızıda kullanın 2 sınava girmedim 2 yıllık sürede otmotik olarak hakınız 4 e iniyor dikkat edin

Demek bu dersten muzdarip bir ben değilmişim.
6 dersi aralıklarla doğru düzgün çalışmadan bir şekilde verdim.Mart sınavında 1,5 ay adam gibi maliyete çalıştım ne gelse en kötü ihtimal 50 alırım diye kendimden çok emin sınava girdim soruyu görünce ilk şok ardından can havliyle son saniyeye kadar çözüme devam ettim arada bazı ince ayrıntıları görememişim ama 2. kağıdın bile yarısını doldurdum içinde biraz vijdan olan bir adam o kağıdı okusa bu adam bir şey biliyormuş kendini bu salak soruya rağmen parçalamış son saniyeye kadar cevaplamaya çalışmış der 50 verirdi ama aldığım not 20 çok enteresandır hemen hemen herkes 20 yada 25 almış.
Bu sınavda hak hukuk yok 90 lık kağıt veriyorsunuz 70 veriyorlar hadi geçtim deyip sineye çekiyoruz ama 1,5 ay çalışıp 20 almak adama acaip koyuyor.2 Aydır hala o şoktan çıkamadım bir 4 ay daha belgeyi almamı engellediler bu kadar adaletsiz bir sınav olamaz sıradan muhasebecilere bedavadan Malimüşavir belgesi veren zihniyet bizim emeklerimizi yiyor.
Herkes itiraz etsin en azından tepkimizi görsünler susarsak bu işin devamı gelir.

arkadaşlar maliyete gerçekten herkes itiraz etsin benim de notum 25 ve son iki hakkım kaldı tek dersim maliyet bu ders kadar sinsi bi ders yok adama dosya yaktırır birde sürmen maliyet komisyonuna geldi diyen arkadaşlar oldu bir kaç gün öncesine kadar ne oldu bi gelişme varmı yani sürmen efendi mi hazırlayacak temmuz sorularını gerçekten kaynağı sağlam arkadaşlar varsa lütfen bizimle paylaşsınlar ayrıca not vs. ne varsa birbirimizle paylaşmamız gerekir bu dersi vermeliyiz yoksa eminim ben gibi herkesin son yada son iki hakkı kaldı bu dönem soru tahminleriniz neler mesela?

ayrıca yukarıdaki arkadaşın yazdıklarına tamamen katılıyorum bedava ruhsat dağıtan sistem bize gelince anamızdan emdiğimiz sütü burnumuzdan getiriyo bunları şu anda belge almış yada alacak kimse unutmasın unutturmasın bunların işleri gücü para olmuş ne yazık ya...

valla arkadaşlar ben sınav sonucu internete düşer düşmez itiraz parasını yatırdım. ve ptesi günü de başvurumu yaptım. tek ders 25 ve 2 hakkım kaldı. daha önce de değindim hiç 30 35 40 45 alan duymadım. ve en az 60 70 gelir derken 25. hepimiz aynı düşüncedeyiz. ama malesef üzülerek söylüyorum aynı tarz soru temmuzda gelsin ve aynı puan sistemi olsun yine fiyasko. neye puan veriyor nereden 75 puan kuırıyor akıl alacak değil.

Sonucun değişmeyeceğini bilerek yinede itirazımı yaptım.
Bana göre temmuz sınavında yine bu şekilde zor ve saçma bir soru gelecek işimiz yine Allah'a kaldı.
3-5 vijdansızın elinde maskaraya döndük.

bende 24 aldım veya vermişler neyse,

gidiş yoluna puan vermemişler direkt bırakmaya kilitlenmişler.
ben sınavdan çıktıktan 1 gün sonra yaptıklarımın tamamını yazmıştım onlara göre baktım biryerdeki matematiksel hesap hatası doğal olarak diğerlerinide bozuyor. hepsini yok saymışlar.

Kısaca Topyekün bırakmak istemişler. Olay budur.
Yevmiye mad. büyük kısmını , 1,2,3 dağıtımların hepsini yapmıştım.

bende sizlerle aynı kaderi yaşıyorum fifo + 1.dağıtım + 2.dağıtım + birim fiyatlar + ssk işçilik tahakkuk yaptım ve gelen puan 10. tabiki bende sizler gibi itiraz ettim bakalım ne olacak.
geçen dönem ilk girişimdi sırf kıllığına 3 adet kaldığım derse itiraz ettim 1 puan bile oynamamış bu kadar olur yani ne kadar net bakmışlar cevaplara 1 puan artırma veya azatma olmamış.

İnşallah bu sınavda satılan malın maliyeti birde matematiksel dağıtım gelirde kurtuluruz maliyetzedeler. Tek ders kaldı 3.hakkıma giricem geçersek bende siler gibi alıcam belgeyi.

Şimdiden hepimize hayırlı olsun diyorum. Ayrıca adalet yok diyorum bakan aynı kağıda farklı puanlar vermiş gidiş yolunu hiç ama hiç dikkate almamışlar.

Zaten kazık gibi soru sordun müslüman bari gidiş yoluna puan verki geçen olsun.

arkadaşlar umudunuzu kırmak istemem ama ben bi önceki dönemde 42 almıştım ve itiraz etmiştim cevap gecikmeden geldi tekrar 42 bu sınav 3 sayfa cevap kağıdı verdim ve ufak tefek bir iki hata dışında hata yoktu 50 ile zor geçirmişler...ama geçen sınav 45 ve 47 olan arkadaşları burdan takip ettim ve itiraz ettiler 50 ile geçtiler...inşallah hersey gönlünüzce olur...

yazık yav geçen dönem matematiksel dağıtım sorusunu yevmiye kayıtları dahil komple yaptım sadece formülün 1.de denklem 0,15*0,20 yerine 0,10*020 yaptım işte dalgınlık sen git bütün soruyu sil ve 30 puanla bırak yazık yani çoğumuz geçen dönem sanırım böyle kaldık.

ben temmuz sınavının kolay olacağını düşünüyorum ancak heyecan yapmadan dikkatli çözmek çok önemli gerekirse birkez de kontrol etmeli rakamsal hatalar sonucu direkt etkiliyor

merhaba arkadaşlar itiraz sonuçlarından da geçemezsek bu dönem de geçen dönem gibi karışık bir soruyla karşılaşabilirmiyiz ? sizce yada kolay mı sorarlar?

yine zor soracaklar bir dersten taktılarmı 2-3 sınav takıyorlar.Tek ders maliyet kaldı işimiz zor geçen sınav 1 ay çalıştım kesin geçerim dedim 20 aldım hala şoktan çıkıp ders çalışamıyorum.Emeğimizin karşılığı bu olmamalı.

benim de tek ders maliyet kaldı. bi dönem zor bi dönem kolay oluyor ama yine de insan bilemiyor ama inşallah bu dönem kalanlar temizlenir

slm arkadaşlar aklıma bir cinlik geldi....
şimid bizim stajer el kitabçığı var o kitapçığın en son sayfasında mali müşavirlik yeterlilik sınavlarında başarılı olamayanlar serbest muhasebeci olabiliyorlar tabi c grubu bitime sınavı die basit bi sınav var ....
şimdi gelelim diyelimki biz smmm olamadık o zaman c grubu bitirme sınavı ile serbest muhasebeci oluruz sonrasın da beleşten mesleki uyum eğitimi alarak smmm oluruz varmı ötesi....

günaydın arkadaşlar,
türmob a mail atsak yada dilekçe yada vb. maliyet muhasebesinden
soruları 3 saatte çözülebilir soru yerine 1,5 saat te çözülebilir soru yada sorular sorsalar nasıl olur?
hepimiz geçmezmiyiz o zaman????

Muhasebecileri basit bir sınavla malimüşavir yapan ama bizi sınavlarla süründüren bir sistem var.
Muhasebecilikten ,malimüşavirliğe geçiş sınavında sanırım maliyet muhasebesi sınavıda yok kıytırıktan finansal soruları sormuşlar ayıp yahu bizimde canımıza okuyorlar bu hakmı ?

aynen bende bu duruma kızdığım için dir ki bizde arka yoldan girelim içeriye diyorum kıcıklık ise buyursunlar...