Ynt: Maliyet itiraz sonuçlarını açıklanınca yazalım
3 Temmuz 2011 Tarihinde yapılan Maliyet Muhasebesi Sınavı hem soru olarak hemde açıklanan cevap olarak hatalıdır. Sınav Komisyonu hatalı soru ve hatalı cevap açıklayarak kalmamış bazı adaylara gidiş yoluna göre puan verip bazılarına ise direkt sonucu baz alarak puan vermemiştir.
Bu durum Anayasanın 10 Maddesi Eşitlik ilkesine aykırıdır.
Sınavda sorulan sorular her aday için aynıdır, bunun yanında sınav saati, sınav süresi, sınav tarihi gibi etkenlerde eşittir. Lakin Sınav Cevap kağıtlarının değerlendirilmesi her adaya göre değişiklik göstermiştir. Sınava sadece cevabın sonuçuna göre puan verildiği iddea edilemez. Zira böyle olsa idi İlk soru 55 puan ikinci soru 45 puan olduğu sınav da açıklanmıştı, bu durum da bir aday 100 puan alabilir, 55 puan alabilir, 45 puan alabilir veya 0 puan alabilir ancak sadece sonuca puan verildiği bir sınavda hiç bir aday 3 puan, 6 puan, 8 puan, 10 puan, 15 puan, 16 puan, 23 puan, 37 puan 50 puan, 51 puan, 55 puan, 65 puan vb türden küsüratlı puan alamaz. Almaması gerekir. Lakin bu tür puanlar verilmiştir. Buradan da gözükeceği üzere sınav komisyonunun neye göre nasıl bir değerlendirme yaptığı anlaşılamamakta olup Adaylar arasındaeşit davranmayarak büyük bir haksızlık yapmıştır.
Olumsuz puan verilerek başarısız olan tüm Aday Meslek Mensupları haklarını aramalıdır. Gerek idari gereksede Yargı yoluna başvurarak uğradıkları haksızlığın telefisini talep etmelidirler.
Staja Başlama Sınavlarında hatalı soular iptal edilmekte ve her aday için bu hatalı sorular doğru kabul edilmektedir. TÜRMOB?un benimsemiş ve yıllardır da uygulamakta olduğu usul bu şekildedir. Yeterlilik sınavlarında da aynı usulu uygulamalıdır.
Bunları buraya yazmamın sebebi haksızlığa uğradığını düşünen aday meslek mensupları ile fikirlerimi paylaşmak istememdir.
Bazı adaylar Yücel Bey ile diğer adaylar vasıtasyla iletişime geçmeye çalışıyorlar. Şunu unutuyorlar herkesin sorunu farklıdır. Ve herkes sorununu farklı ifadelerle ele alır. Senin öğrenmek istediğin bilgiyi direkt oalrak aktaramaz. Eksik veya fazla bilgilerle veya içine yorumda katarak kafanızın daha çok karışmasına sebebiyet verebilir.
Ben Yücel Bey?in cep telefonunu forumdan buldum ve aradım konuştum kendisiyle. Ki hiç bir artniyet taşımadığnı hissettien bir uslupla gerek samimi ve sevecen karşıladı. Kilişeleşmiş memur zihniyetiyle karşılamadı beni konuşmasında önerilkerinde oldukça samimiydi. Siz niçin aramak için çekiniyorsunuz.
Diyelim ki Yücel bey bu yazdıklarımın tam tersi biri olduğunu varsayalım. O öyle diye niçin aramamazlık etmeyecekmisiz. O birliğimizin başında olduğu sürece meslekle ilgili tüm sıkıntılarımızı ona ileteceğiz. O kurumda bulunduğu sürece bizimle ilgilenecektir ve ilgilenmesi gerekir. Çünkü o bunun için oraya seçilmiş.