Maliyet muhasebesi hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cpaA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Maliyet muhasebesi hk.

Son 1 dk kala 3. kağıdı ve son muhasebe kaydımı bitirdim, benim gibi manyak oldummu süre yetiyorda normal olana tabiki yetmez yani ne desem boş ben bu saatten sonra maliyet dersimi versem ne yapsam ;D ;D ;D.

Soru anlaşılır sorulsa geçen aralık dönemi gibi 80-90 lar havada uçuşurdu eh tabiki adamlara birikim lazım masa donatacaklar para lazım eh bunlar elleri cebine gitmeye alışmamış adamlar hesaplarınıda kendileri ödeyecek değil ya durum sadece bundan ibaret tamamen duygusal ve moral bozmayayım ama alttan gelen sayısı çok olmadıkça temmuzdada kolay bir sınav beklemek hayal olur benden demesi.

Deha hala Maliyet sınavının sorularını çözemedi galiba. :) Allah'tan ben geçen sınavda maliyeti geçmiştim. Soruları merak ettiğimden dünden beri dehaya bakıyorum ama yayınlamadılar.

Bulduğum bir internet sitesinde aynen şöyle yazıyor.

Genel üretim giderleri, üretim işleviyle doğrudan doğruya ilgili olmayan, ancak üretimin sürdürülmesi için zorunlu olan giderlerden oluşurlar. Örneğin işletme binası, üretim makineleri, bakım ve onarım hizmetleri, enerji v.b. olmadan üretim eyleminin yürütülmesi olanaksızdır. Bu nedenle genel üretim giderleri, üretim giderlerinin üçüncü unsurunu oluşturur.

Diyor. İlk yardım konusunda eğitim alınmasının üretimle ilgili nasıl bir bağlantısı var bunu anlayamadım.

neymiş bu maliyet sorusu yaw. aklında olan varsa yazabilir mi? bende merak ettim.

Ay içerisinde çalışanlara ilk yardım konusunda eğitim verilmiştir. Eğitim ücreti olan 204 TL peşin ödenmiştir.

Bunun muhasebe kaydını ve 1. dağıtım tablosunu hazırlayın diyordu

Amanın gördüm şimdi deha da, kaç sayfa bu:)

Allah bol not almanızı nasib etsin diyip sessizce uzaklaşıyorum ortamdan. Allahtan bitirmişim şu yeterlilik meselesini.

yok böyle bir soru. kaç konuyu bir kapsıyor. allaha şükür ki ben umutluyum. biraz şans oldu ama. oldu cok şükür.

Kitabı kapsıyor ;D sadece başabaş noktasıyla ilgili bir soruyu eklememiş onu da ekleseydi tamamdı.

Benim sadece finansal kalmıştı maliyeti Temmuzda verdim. O zamanda zordu soru ama bu bambaşka bişey olmuş.

Maliyetten arkadaşım girdi sınava ,onu beklerken ilk 30 dakika dolunca millet çıktı. Bayanın biri ağlayarak çıkıyordu çizik bile atmadım dedi. Resmen kazıklamak için sorulmuş.

Dağıtım anahtarları verilmemiş. 1,5 saate anca yetiştirilecek tek bir soru hazırlanmış. 1. Dağıtım rakamı hatalı olan 2. ve 3. dağıtımdan puan alamıcak sanırım. İnsanların emekleri hayalleri yok ediliyor...

Aynen bu sınava en az 2,5 saat rahat verilmeliydi. Ayrıca her adaya en az 2 adet kağıt verilmeliydi. Bence bu sınav SMMM yeterlilik sınavları tarihinin en karmaşık ve zorlayıcı(çok aşırı zor değil ama) sınavlarında biriydi.

Maliyet muhasebesinden birçok kaynaktan çalışmıştım,sanırım yaklaşık 3 ya da 4 kitap bitirdim ve sonra sağolsun stonhand kardeşimizin gönderdiği notlara çalıştım,geçmiş dönem sorularını çözdüm.Yattım maliyet,kalktım maliyet artık midem bulanmıştı!Sonra sınavda gelen soruyu(gördüğüm en kompleks soruydu)görünce sanırım 5 dk.lık(ki bana asır kadar uzun gelmişti)şoka girdim ve tamamen kendimi telkin metoduyla toparlanıp bölümleyerek çözmeye çalıştım.Çünkü konuyu 1 soru halinde görmesem de hepsini çalıştığım kaynaklarda parça parça görmüştüm.Sadece konuyu bilmekle değil,sağlam bir kağıt düzeni oluşturmakla çözülebilecek bir soruydu ve en ufak endişenizde bile zamandan dolayı bilsenizde kaybettirecek bir soruydu!Son dakikaya kadar mücadele ettim şimdi beklemekten başka çare yok:( Şu an düşündükçe bile mideme sancı vuruyor!

ya bu maliyetin efsane hoca nerde ders verir hangi ilçelerde bakırköymi kadıköymü nerde ders verir
kursun süresi kaç aydır kaç paradır ortalama hangi günler ders verir hafta sonu grubu varmı
telefonu felan merek ediyorum bir yardımcı olun özelden mesaj atın bir yardımcı olun

SInava girdim;kağıdı aldım şöyle bir baktım içimden yuh dedim.Bu ne ya !Donakaldım.Tekrar aldım puanlamay bakayım dedi tek soru a ve b şıkkı var sadece a 65 b 35.Soru seçme gibi şansın bile yok.Kendime gelmem beş on dakika sürdü.İlk lifo tablosunu çıkardım GüG DİMM DiG maliyetlerini çıkardım ama ne kadar doğru bilmiyorum.Ardından kademeli.İşçilik maliyetlerinin ve kademelinin yevmiyesini yaptıma stonhandin deyimiyle pala beğenirmi bilmiyorum.Yani sebep şu para para para.Bizden başka bizim üzerimizden o kadar çok kişi para kazanıyorki,Allah yardımcımız olsun

temmuzda bende maliyet ve vergi sınavına giricem ama maliyetten gözüm çok korktu. Ne yapmalı da bu dersi geçmeli ne olur akıl verin medcezir arkadaşın dediği gibi efsane hoca hakkında bilgi verseniz iyi olur anlaşılan ona başvurmak gerekecek.

Maliyeti geçmek için...
1-Sağlam kaynak,bol soru,kurs,ve Daha önemlisi sınav şansı olucak....

Normal şartlarda biraz konu çalışıp çıkmış sınav sorularını çözmek yeterli dersden geçmek için,
Ama sıkıntılı bi vicdansız çıkıp akla,mantığa,düzene kısacası herşeye ters tamamen egoları tatmin etmeye yönelik psikopatlık derecesinde acımasızca sorular sormazsa her türlü geçersin 5 hakta :)

bu tarz maliyet muhasebesi soruları için mevlüt karakaya nın kitabını öneririm,,,,zor sınavlar için hazırlanmış pek çok soru tarzı var,,,,diğer piyasadaki kitapların soruları ( yurdagül hoca,deha yayınları... ) biraz basite kaçıyor .....

Leontr ' Alıntı:
Bulduğum bir internet sitesinde aynen şöyle yazıyor.

Genel üretim giderleri, üretim işleviyle doğrudan doğruya ilgili olmayan, ancak üretimin sürdürülmesi için zorunlu olan giderlerden oluşurlar. Örneğin işletme binası, üretim makineleri, bakım ve onarım hizmetleri, enerji v.b. olmadan üretim eyleminin yürütülmesi olanaksızdır. Bu nedenle genel üretim giderleri, üretim giderlerinin üçüncü unsurunu oluşturur.

Diyor. İlk yardım konusunda eğitim alınmasının üretimle ilgili nasıl bir bağlantısı var bunu anlayamadım.
olaya ilk yardım olarak bakarsanız hata yaparsınız bakmanız gereken giderin kimler için yapıldığı.fabrika işçilerine yapıldığından üretimle ilgili bir giderdir.aynı eğitimi pazarlama personellerine verirsen pazarlama,idari personele verirsen genel yönetim gideri olur.