personel maaş programı

Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyazzafer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 29-30 Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ben artık o kadar kasmıyorum anladımki çalışmakla ilgili değil şansla ilgili hiç çalışmadan girdim analize salladım 40 vermişler çalıştım çalıştım girdim 45 almışım yani 5 puan farkettirdi o kadar çalışmak :)

çalışmaktan başka çare yok arkadaşlar
tek ders vergiden giricem 30 martt a

vergiden girecek arkadaşlar a tavsiye geçmek için soruları tam yapmak gerekiyor.24 kasım 2007 de ,07 temmuz 2007 e göre notlar biraz daha kıttı .Soruları yarım veya eksik yapıp soruya ait puanın yarısını beklemek boş,ben yaptım geçemedim.

arkadaşlar vergi mevzuatı ve uygulaması deneyim sahibi olan olmayan geçmek için ne yapmalı ne yapmamalı tavsiyeleri bekliyorum.

Geçmek için komisyon üyelerinin yeğeni falan olmalı :)

Yada adını soyadını unutup sadece vergi ezberlemeli noktasına kadar.

aokten ' Alıntı:
arkadaşlar vergi mevzuatı ve uygulaması deneyim sahibi olan olmayan geçmek için ne yapmalı ne yapmamalı tavsiyeleri bekliyorum.

ben vergiden 75 almıştım. kesinlikle direk ezber kanun maddelerini falan yazmamıştım ama. yorumda yapmadım hiç. o sınavda 5 soru sormuşlardı 4 soruyu tam yazmıştım. 80 likti 75 almışım.

ezber çok zor yapabildiğime göre sanırım şansım girmeden düşüyo

evet arkadaşlar ne yazıkki ezber yapmadan olmuyor ama kaderimiz böyle Allah hayırlısını versin

ardahan75 ' Alıntı:
aokten ' Alıntı:

ben vergiden 75 almıştım. kesinlikle direk ezber kanun maddelerini falan yazmamıştım ama. yorumda yapmadım hiç. o sınavda 5 soru sormuşlardı 4 soruyu tam yazmıştım. 80 likti 75 almışım.

Şaka yapıyosun galiba 75 almışsın ne güzel. biz 50 yede razıyız.:))

YST ' Alıntı:
ardahan75 ' Alıntı:
aokten ' Alıntı:

;D ;D ;D o notu alabilmek için bir kitabı ezberlemiştim. hala beynimi toparlayamadım bu sınavlardan sonra.

ardahan75 ' Alıntı:
YST ' Alıntı:
ardahan75 ' Alıntı:
aokten ' Alıntı:

;D ;D ;D o notu alabilmek için bir kitabı ezberlemiştim. hala beynimi toparlayamadım bu sınavlardan sonra.

Ben kapalı bir spor salonunda yüzmeye başladım haftada iki gün gidiyorum Sende dene.Sileceğim kafamdan artık kitaplarda,internette her an elimin altında kolaylıkla ulaşabileceğim sürüyle gereksiz bilgi kafamın içinde duruyor .

İşte maalesef geçmek içinde o gereksiz bilgileri ezberlemek gerekiyor

canerdemir ' Alıntı:
Arkadaşlar yeterlilik çalışma cd sine ihtiyacı olan varsa gönderebilirim.Özel bir çalışma cd si.İhtiyacı olan ************** mail adresimden irtibat kurabilir.

Amacı sadece not paylaşımı olan bazı forumdaşların iyi niyetlerinin ticari amaçlar için kullanıldığı yönünde çeşitli şikayetler aldık, lütfen dikkatli olalım. Forumumuz aracılığı ile satış yapılmamaktadır.

Evet ben geçenlerde bedava mı diye sordum yanıt alamadım.bu bedava olmadığı anlamına geliyor.

Herkese Merhaba,

Ben Kasım sınavında tüm dersleri verdi..Kitapları da hayrına forum vasıtasıyla dağıtmaya başladım.(Yani bedava..)

Ancak bu sayfada kitap ticareti yapan insanlar da olabilir..Lütfen dikkatli olalım...

Geçen gün tesmer soru bankasını Sivas'a gönderdim..

Maliyet Muhasebesi(Yurdakul Çaldağ) için forumdan birine söz verdim..Ama hala almadı..

Elimde; Ercan Beyazıtlı (Genel Muhasebe Problemleri),
Temel Hukuk (Arif Kocaman),
Meslek Hukuku 2 kitap..(İkiside oda dan..)
Kazım Yılmaz (Vergi Hukuku- Bir önceki baskı..VUK için yararlı olabilir..KVK, GV için kanun kitabını dışarıdan temin edebilirsiniz..)

var..İsteyen meslektaşlarım varsa bana mail atsınlar,

İyi Günler,

can erdemir benim vergi maliyet ve hukuk kaldı.nerden çalışmamı tavsiye edersin.bu konuda bilgi verirsen sevinirim.bu arada tebrikler,hayırlı olsun darısı bana ve diğer arkadaşlara
mail adresim [email protected]

arkadaşım denetimden nasıl geçtiniz ya ???

arkadaşlar gittiğim kursta hocalarımızın bize söylediği benim de uyguladığım tavsiyelerim:

1-Soru kağıdına önce yazıp taslak çıkartmak ekleme silme işlemini orda yapmak ve cevap kağıdında silme yapmadan direkt ve en güzel yazıyla yazmak.Hatta tükenmez kalemle yazılırsa daha etkili oluyormuş. Tesmere attığım mailde zaten tükenmez kalem yasak değil demişlerdi.
2-Muhtemelen soruları karışık çözdüğümüz için mutlaka önce soruyu yazmak altına cevabı yazmak.
3-Kağıdın arkasına geçiyorsak sayfa altına ok la arka sayfa işareti yapmak.
4-Kimlik Bilgilerini Tükenmez kalemle doldurmak.
5-Birden fazla kağıt kullandıysak 1/1 - 1/2 - 1/3 gibi ibareleri yine tükenmez kalemle belirtmek.
6-tablo yahut şekilli soruları metin şeklinde değil yine aynı tablo ve şekille cevaplamak.

Komisyonun şekle ve düzene önem verdiği de tecrübelerimle sabittir özellikle vergiden aynı cevapları verdiğini söyleyen kurstan arkadaşlarım 18-20-15 gibi komik rakamlar almış iken aynı cevapları taşıyan ama yukardaki şekil şartlarını taşıyan kağıdıma 50 vermişler.

İşin bu boyutunu hiç bilmiyordum doğrusu. Yanlız benim anlamadığım kimlik bilgilerini bile kurşun kalem değilde tükenmez kalem ile yazılması nasıl oluyorda notları etkiliyor. Yani yazının ve şeklin göze hoş görünmesi elbetteki ilk etapta notlar için artı puan olabilir ama diğer bilgiler için garip geldi.

Sayın ERIN_BROCKOVICH bize söyleyebileceğiniz başka öneri varmı?

Hatta ders bazında belirtirseniz daha da mutlu oluruz.

Notları etkilermi bilmem ama 2007/1 dönemde vergi sınavında çok yüksek not beklerken 30 aldığımda acaba kağıdımı değiştirmiş olabilirlermi duygusuna kapıldım. Belki o bakımdan tükenmezle yazmak iyi olur çünkü vergiden sonraki sınavda gözetmen kimlik bilgilerinizi Tükenmezle yazın arkadaşlar diye uyarmıştı veya kimlik bilgilerimizin yazıldığı bölüm yapıştırılıyor biliyorsunuz nasıl açılıyor biliyormuyuz hiç kimse düşündümü acaba nasıl açılıyor diye belki açılma esnasında o arada kurşun kalemle yazılan bilgiler zarar görüyor olabilir.Bu ortamda ve Türkiyede her şey olabilir . Hocamız asistanlık yaptığı zamanlardan bahsederken demiştiki Profesörünüze hocam bu kağıt kaç alır diye soruyorsunuz uzaktan bakmayla 35-40 alır diyor hakketten 35-40 lık kağıt nerden bildiniz hocam deyince çok silmiş yazmış demekki bildiğinden emin değil de ondan demiş. O bakımdan bunlar çok önemli arkadaşlar ne kadar iyi silsenizde anlaşılıyor mümkünse silinti yapmayın demişti. Bence hepsi çok mantıklı kağıtlar kargoyla taşınıyor sınav merkezlerinden her şey olabilir tamam kaç kağıt kullandığımız belli tutanaklarda ama ya gözden kaçarsa. Önce soruyu yazıp sonra cevabı yazmak hoşa giden bir durumdur bence . Binlerce kağıt okunuyor kağıtlarımızı kim,kaç kişi okur bilemem ama bıkkınlıktan belki kağıdın arkasına bakma zahmetinde bulunmayabilirler varsın ben fazladan bir ok yapayım en azından meraktan arkasına baksın . Bunların hepsi ilk 2 sınavda aklıma bile gelmeyen detaylardı. Hatta ben kişisel olarak şunuda yaptım stresli zamanlarımda sigara krizim tutar benim biliyorsunuz muhasebe sınavı 3 saat krizim tutmasın diye nikotin bandı bile kullandım ve allahtan çok işe yaradı.Sınavda başarı çoğunlukla bilgiye bağlı olmakla birlikte biraz şansa biraz detaylara da bağlı arkadaşlar.Bunu anlatmak istedim.

Vermiş olduğun detaylardan dolayı teşekkür ederiz ERIN_BROCKOVICH

En korkulu rüyam maliyet ne yapacağımı bilmiyorum. Bu dönem ne sorarlar merak ediyorum.

Galiba artık bu dönem hangi sorular çıkar diye tahminlerimizi yazma zamanı geldi. Herkes tahminlerini yazsa iyi olur diye düşünüyorum.

**Arkadaşlar maliyetten bence bu sınavda kademeli veya matematiksel dağılım yöntemlerini soracaklar çünkü bundardan birkaç sınavdır sormuyorlar.diğeride inşallah farklardan sorarlar çünkü kasım epeyce zordu bu defa biraz daha kolay sorarlar kanısındayım.
**Analiz de yine aynı sitem yorum ve oranlar