personel maaş programı

Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyazzafer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 29-30 Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

smmm adayı yanılıyorsun bencede.bende vergide 1 ve 3 soruları doğru olarak yaptım.ikinciye senin gibi sadece borçlar mukayyetle değerleniri yazdım banada 36 gelmiş .ben rahat 60-70 gelir diyodum en kötü ihtimalle bence bu cevap kagıtları hakkıyla değerlendirilmiyor okuyucunun tamamen insifiyatine kalmış diye tahmin ediyorum

YST ' Alıntı:
Malesef gündüz iş yerinde çalışıp akşamda evde o yorgunlukla ders çalışmaya çalışıyoruz. Hiç 2 ay evde oturup ders çalışmak gibi bir imkanım olmadı olmaz da:((( Keşke Turmob tesmer ne kadar zor şartlarda ders çalıştığımızı anlasada ona göre soruları anlaşılabilir ve kolay sorsa.

sınav tarihleri hep işlerin yoğun olduğu zaman zaten arkadaşlar nedense

29-30 MART 2008
SMMM Sınav Programı

29 MART 2008 CUMARTESİ Sınav Saati Sınav Süresi
I-Muhasebe Denetimi 09.00-10.30 1.5 saat
II-Muhasebecilik ve Mali Müşavirlik Meslek Hukuku 11.30-13.00 1.5 saat
III-Vergi Mevzuatı ve Uygulaması 14.30-16.00 1.5 saat
IV-Hukuk 17.00-18.30 1.5 saat

30 MART 2008 PAZAR Sınav Saati Sınav Süresi
V-Finansal Muhasebe 09.00-12.00 3 saat
VI-Finansal Tablolar ve Analizi 13.00-14.30 1.5 saat
VII-Maliyet Muhasebesi 15.30-17.00 1.5 saat

Sınavlara katılacak olan aday meslek mensuplarımızın; sınavın yapılacağı kurumun üzerinde dikkatle durup, hassasiyet gösterdiği kılık kıyafet yönetmeliği hükümlerini göz önüne alarak, sınav yerinde olmaları, sınav düzeni ve aday meslek mensuplarımızın zarar görmemeleri açısından önemlidir.

Sınav Merkezleri

o zaman cevap kağıtlarınızdaki yazı stili veya tertipli bi cevap kağıdına söyle bi bakıp az bi göz gezdirip hım çoğunu yazmış su puanı alır diyor olabilirler zaten iki kişidede 2.soru tek cümle dikkat ettiyseniz ne dersiniz katılıyor musunuz bana?ben ilk defa gireceğim okudukça umutsuzluğa düşüyorum 2 sorum tam bi sorum bir cümle gelen puan 35 nasıl iş bu anlamadım yani yanlışda olsa i şeyler karalamak mı lazım :)

sami ' Alıntı:
o zaman cevap kağıtlarınızdaki yazı stili veya tertipli bi cevap kağıdına söyle bi bakıp az bi göz gezdirip hım çoğunu yazmış su puanı alır diyor olabilirler zaten iki kişidede 2.soru tek cümle dikkat ettiyseniz ne dersiniz katılıyor musunuz bana?ben ilk defa gireceğim okudukça umutsuzluğa düşüyorum 2 sorum tam bi sorum bir cümle gelen puan 35 nasıl iş bu anlamadım yani yanlışda olsa i şeyler karalamak mı lazım :)

aynen katılıyorum bkz:24/02/2008 sayfa 8

Ben Vergi Mevzuatından Trasnfer fiyatlandırmasını ve Beyanname verme ve ödeme sürelerini bekliyorum (5615 S.Y.Kanunla değişen.) Maliyettende Matematiksel Dağıtımı..

Analiz dışında diğer tahminlerine katılabilirim ama finansal analiz hakkında tahmin yapabilmek bence çok zor ki kasım sınavını gördün şimdiye kadar hiç çıkmamış trend analizi çıktı,analizde tek değişmeyen şey oranlar her zaman burdan soru çıkar :)

bu komisyon zor olani seviyo bence maliyetten planlanmis dagitim digeri isçilik gelecek denetimden dogrulama teknigi ve kanit toplama teknikleri muhasebe hileleri stoklarin denetimi

smmm_adayi ' Alıntı:
Arkadaşlar
benimde martta ikinci girişim olacak, vergi ve analiz kaldı. Analizden 45 ile kaldım, çıkmış sorulara çalışmıştım ağırlıklı olarak, soru sistemi önceki sınavlara göre farklı olduğu için şok oldum. Şimdi acayip korkuyorum. Tavsiyesi olan var mı analizden?

Bir de vergi de bence eksik sorulara da puan veriyorlar, çünkü benim 1. sorum eksikti, 2. soru da sadece bir cümle yazdım (borçlar mukayyet değerle değerlenir diye), 3. soru da ise tamamen film koptu ve karıştırarak indirilemeyecek giderlerin yarısından çoğuna ticari kazançtan indirilemeyecek giderleri yazdım. Eğer cevabı tam yazmayınca puan alamasaydık benim 0 almış olmam gerekirdi, buna rağmen 35 almışım, yani yazdığım doğru olan herşeye puan vermişler. O yüzden karamsarlığa kapılmayalım...

Ben bu söylediklerinin çok daha fazlasını yaptım. Ama bana gelen not 25. Biz biryerde yanlışmı yapıyoruz yoksa okuyanların kağıdı ellerine aldıklarında bulundukları piskolojik durumlarıylamı ilgili anlamadım. Yani okurken morallari iyi ise notları bol moral kötü ise notları aman deyipde dahamı az veriyorlar acaba. Artık hepimizde sinirden tikler oluşacak vallahi. ::)

Arkadaşlar şöyle birşey de var Diyelim ki soruda kurumlar vergisinde indirilemeyecek giderleri sorduğunda siz gidip GV ve KDV indirilemeyecekleri buraya cevap diye yazarsanız.Hocaların düşüncesi şöyle oluyormuş bu aday KV. indirilemeyecek giderleri bilmiyor onun için bu aday daha SMMM olamaz diyor ve diğer cevaplarınız tam olsa bile 40-45 gibi bırakıyorlarmış ve bana da çok mantıklı geldi..........
siz ne dersiniz.

vergiden Asgari Geçim İndirimi bölümünü ezberlemeyi unutmayın...

asgari geçim indiriminin çıkmasını bende beklemiyorum.kdv kanununa eğilin derim bu dönem mutlak suretle soru bekliyorum.

Bencede asgari geçim indirimi çıkmaz.

arkadaşlar vergi ve denetim notlarına ihtiyacım var..
yardımcı olursanız sevinirim...

Vergi Hukuku Tahminlerim paylaşmak istedim yorumlarınızı bekliyorum
Değerlemeden bir soru ;borç alacak çok çıktı
1)Emtia değerlemesi hükümlerini açıklayınız(veya değerlemeyi tanımlayınız) ,imal edilen emtianın maliyet bedeline dahil olan unsurları yazınız?(vergi alacağını ortadan kaldıran halleri sayınız ve tahakkuktan vazgeçmeyi açıklayınız)
2)KDV kanununa göre teslimi tanımlayınız teslim sayılan halleri yazınız.(veya ;belgesiz mal bulunduranların sorumluluğunu açıklayınız)
3)GVK na göre birden fazla takvim yılına sirayet eden inşaat ve onarma işlerinde
-işin bitim tarihi
-müşterek genel giderler ve amortisman dağıtım esasları
4)KVK na göre tam ve dar mükellefiyet kavramlarını açıklayınız.(Yabancı kurum kazancı,örtülü sermaye,transfer fiyatlandırması yoluyla örtülü olarak kazanç dağıtımı her zaman beklenen ama bi türlü gelmek bilmeyen 3 soru)

tura ' Alıntı:
Arkadaşlar şöyle birşey de var Diyelim ki soruda kurumlar vergisinde indirilemeyecek giderleri sorduğunda siz gidip GV ve KDV indirilemeyecekleri buraya cevap diye yazarsanız.Hocaların düşüncesi şöyle oluyormuş bu aday KV. indirilemeyecek giderleri bilmiyor onun için bu aday daha SMMM olamaz diyor ve diğer cevaplarınız tam olsa bile 40-45 gibi bırakıyorlarmış ve bana da çok mantıklı geldi..........
siz ne dersiniz.
bence doğru

24-25 kasımda
değerlemeyi tam yapmıştım
şirket sınıflandırması yarım ama doğru
indirilemeyecek giderler en az 4 madde doğru
gelen not 30

Benimde korkum o 8-9 hatta 10 madde ye yaklaşan indilemeyecek giderler mevzusu..hepsini nasıl aklımızda tutacağızki.bunun bir standardı olması gerek en azından 6 tanesini yazın yada 5 tanesini..vergi dairesinin müdür yardımcıları bile; bi konu hakkında bişey danışıyosun bi kanun kitabına bakalım diyor...internetten araştırılaım diyorlar..kimse ezbere bilmiyorki..bizden neden istiyorlar anlamıyorum..Ama her sınavdada soruyorlar bu soruyu...

stajyerMehmet ' Alıntı:
Benimde korkum o 8-9 hatta 10 madde ye yaklaşan indilemeyecek giderler mevzusu..hepsini nasıl aklımızda tutacağızki.bunun bir standardı olması gerek en azından 6 tanesini yazın yada 5 tanesini..vergi dairesinin müdür yardımcıları bile; bi konu hakkında bişey danışıyosun bi kanun kitabına bakalım diyor...internetten araştırılaım diyorlar..kimse ezbere bilmiyorki..bizden neden istiyorlar anlamıyorum..Ama her sınavdada soruyorlar bu soruyu...
Vergi mevzuatında Puanı madde sayısına bölüp o şekilde not veriyorlar, mesela ben kendim yaptığıma göre hesapladım sorudan 6 puan vermeleri gerekiyordu, diğer sorulardan yarım yapmıştım, sınav sonucu 26 geldi...
Denetimde ise bu uygulama yok gibi geldi, yani diyelim 8 maddelik bir sorunun 7 maddesini bilirsen sanırım tam puan veriyorlar...
Maliyette ise hemen çiziyorlar, puanı ancak söke söke alırsın...