personel maaş programı

Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyazzafer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 29-30 Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

indirilemeyecek giderler mesleğimizin konusunu oluşturuyor diyebiliriz.Bu soruyu sık sık sormaları normal.Farklı olarak Serbest Meslekte indirilemeyecek giderlere ve indirileceklere dikkat etmenizi öneririm...Ve mutlaka EZBER olmalı.Kolay gelsin

okuyorum anlıyorum ama yazmaya gelince zorlanıyorum ::)

bence denetimde denetim süreci ve çalışma kağıtları gelecek, tahminim o yönde ...

çalışma kağıtlarını kasım sınavında sordular.

her sınav öncesi ençok denetime kafa yorulurdu
denetim mağdurları nerdesiniz

valla kasım döneminin denetim sınavı bence en kolay denetim sınavıydı kafadan 3 soru 75 puan alınabilinirdi..Çok kolaydı o yüzden denetimden kalan olduğunu zannetmiyorum kasım dönemi için..

evet kasım denetim sorularına baktım da kolaymış, korktuğum spk mevzuatından ve yönetmeliklerden soru gelmesi ...

Benim korkumda maliyet ve denetim.

Kurbanlık koyun gibi hissediyor insan kendini. :'(

Arkadaşlar maliyetten tekrar safha gelirmi sizce üst üste

Safha gelmesze sipariş gelir diye düşünüyorum ama geriye dönük baktım şöyle sipari sorusu pek yok

Bende arkadaşların dediği gibi smm tablosu nu bekliyorum ama tabi biz biraz tahminin ötesinde inşallah bu gelir diye düşünüyoruz bence bu soru çok basit olur daha ilginç hiç düşünmediğimiz şeyleride sorabilirler

Biliyorsunuz kasımda hepimiz mat.dağıtım bekliyorduk neler geldi

biraz daha gerçekci düşünmek lazım aslında inşallah smm gelir ama daha genişletmek lazım tahminleri

ben standart maliyetten ve dağıtımlardan soru bekliyorum.umarım bu kez biraz daha insaflı olurlar.

satışların maliyeti tablosunu bekliyorum 2.nci olarakda ya işçilikler yada sapmalar gelebilir..açıkçası gider dağıtımlarından soru beklemiyorum..(kademeli yada matematiksel dağıtımı) ama sorarlarsada planlı dağıtım gelebilir.

SMM Tablosu sorusunuda şöyle bekliyorum..İşçilikleri belirttip önce işçilik hesaplamalarını yaptırıp tabloyu düzenletebilirler gibi geliyor..Değişik bir soru bekliyorum o yüzden işçilik hesaplamaları ile SMM tablosunu birleştirerek hep soru çözdüm..

bu dönem sayısalların kolay geçeceğini sözellerden biraz zorlanacağımız düşüncesindeyim..

Arkadaşlar Finansal Analiz için tahmini olan var mı? Tekrar trend analizi sorulabilir mi sizce.?

bence bu sınavda analiz ve maliyet basit olacak klasik sorular gelecek vergi ve denetim Allah yardımcınız olsun. kasımda kolaydı bu 2 sınav biraz zorlayabilirler.

ardahan75 ' Alıntı:
bence bu sınavda analiz ve maliyet basit olacak klasik sorular gelecek vergi ve denetim Allah yardımcınız olsun. kasımda kolaydı bu 2 sınav biraz zorlayabilirler.

Umarım söylediklerin doğru çıkar. En azından 2 dersi vereb
liriz. ::)

Arakadaşlar,

Analizden, trend analizi ile ilgili yeterli bilgi bulamıyorum. Özellikle kasım sınavında çıkan grafik çizimi ve TEFE ile ilgili. Hiçbir kitapta ve internette bulamadım. Bu konuda bilgisi olan var mı? yardımcı olursanız sevinirim....

smmm_adayi ' Alıntı:
Arakadaşlar,

Analizden, trend analizi ile ilgili yeterli bilgi bulamıyorum. Özellikle kasım sınavında çıkan grafik çizimi ve TEFE ile ilgili. Hiçbir kitapta ve internette bulamadım. Bu konuda bilgisi olan var mı? yardımcı olursanız sevinirim....
Kasım daki analiz sınavının şokundan halen çıkamadım...Bu araştırmaları yaptım ve sadece bir dershanenin grafik çizimlerine rastlayabildim..Bu konuda ciddi bir kaynak sıkıntısı var. Söz konusu dershanede zaman ve diğer hareketleri apsis ve ordinata koyarak çözmüş.
Ben ise sınawda SMM ve miktar hareketlerine göre grafik çözüp yanıtladım.(Benim yorumumla dershanenin yorumu aynı) Dolayısıyla geçer not alabilmiştim.Şunu demek istiyorum; analizde cevaplar yoruma açık olduğu için boş bırakmamaya özen gösterin.
Kolay gelsin

aykut111 ' Alıntı:
smmm_adayi ' Alıntı:
Arakadaşlar,

Kasım daki analiz sınavının şokundan halen çıkamadım...Bu araştırmaları yaptım ve sadece bir dershanenin grafik çizimlerine rastlayabildim..Bu konuda ciddi bir kaynak sıkıntısı var. Söz konusu dershanede zaman ve diğer hareketleri apsis ve ordinata koyarak çözmüş.
Ben ise sınawda SMM ve miktar hareketlerine göre grafik çözüp yanıtladım.(Benim yorumumla dershanenin yorumu aynı) Dolayısıyla geçer not alabilmiştim.Şunu demek istiyorum; analizde cevaplar yoruma açık olduğu için boş bırakmamaya özen gösterin.
Kolay gelsin

teşekkür ederim bilgiler için :)

birbucuk ' Alıntı:
niye analiz ve maliyet basit olucak diyosun..içinden öle mi geçiyor?

tabiiki bu sadece bir tahmin ama maliyet çok tartışıldı analiz ise allaha emanetti daha önceki sınav sorularına baktığımız zaman bu tarz sınavlardan sonraki sınavda fazla kastırmıyorlar ama bellide olmaz tabi

ZELIHA_BODRUM ' Alıntı:
arkadaslar merhabalar..
analizde kasımda cıkan sınav sorusunun benzeri grafikli ve tefe li olarak nalan hoca ve nejat tenker in ortak finansal tablolar ve mali analiz teknikleri kitabında var..ben bu sınava islam çankayanın ve nalan hocanın kitabından calıstım baklım nasıl olcak..herkese bol sanslar..
haa bu arada ben suan vergiye calısıyorum ama hiç bitmicek gibi..bu vergi davaları ile ilgili soru gelir mi dersiniz..
Kitap eleştirisi yapmak, benim açımdan hata olur(Hele hele Nalan Hocanın kitabının)....Ancak bu kitap çok ağır; ben çalışırken pes etmiştim :)
Yine de wakti olanlar için en güvenilir kaynaklardan...
Kolay gelsin