personel maaş programı

Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyazzafer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Arkadaşlar,
Biliyorum çok zor ama, bence en iyisi kesin kalacağımızı bildiğimiz dersleri çalışmaya başlamak. Çünkü açıklandıktan sonra çok az vakit kalacak. Ben vergiye başladım mecburen. İnşallah analizden kalmam diye dua ediyorum.

Girdiğim tüm derslerden geçirsinlerde isterlerse 75 günde açıklasınlar. önemli değil.: ;D

ya bencillik değil benimki. ben sadece kendim için istemiyorum ki. herkesin öyle olmasını isterim. 8)

mrb arkadaşlar hergün yazdıklarınızı takip ediyorum
zaman geçtikçe heyecan artıyor inşlh hepimiz iyi notlar alıp geçeriz
yeterlilik sınavlarına ilk kez kasım 2007 de girdim mart sınavında vergi ve analizden girdim
sanırım geçicem.. yani yaptıklarmla geçiceğimi umuyorum hayırlısı
çok istiyorum bu belgeyi inşallah temmuza kalmaz
hepinize iyi çalşmalar

staskiran ' Alıntı:
:P peki ööle olsun ;)

staskiran arkadaşım,

Vergi notlarını istemişsin özelden, ama e-malini yazmamışsın, özelden yazacaktım bu mesajı ama özel mesajı da kabul etmiyorsun. E-mailini bildirirsen elimdeki notları hemen gönderirim. Kolay gelsin.

smmm_adayı haklısın kesin kalmayı beklediğin derslere çalışmaya başlamak lazım.fakat temmuz sınavında finansal tablolar analizinden 80-90 beklerken 35 aldım sınav sonucuna itiraz ettim sonuç aynen onandı.kasım sınavında aynı dersten kalmayı beklerken''sınavım kötü geçti belkide bu sefer geçerim diyordum''50 alıp geçtim.valla bu komisyonun kağıt okuma işine akıl sır erdiremiyorum.bilemiyorum bazılarını geçirmek için mi bazılarını bırakıyorlar sınavda son hakkı olan biriyle konuştum adını soyadını tükenmez kalemle yazıyordu.kağıdımı değiştirmesinler diye.günahları boynuna..ne varki şu sınavları da bir kere de 60 gün geçmeden açıklasalar.60 gün içinde diyor kanun 60 günde demiyor.72 günleri de gördük malesef kağıt okuma süresi bu kadar olunca insanın içinde bir şüphe uyanıyor tabiki.diğer kurumların yaptığı sınavlar 1 ayda açıklanırken bizimki niye böyle geç açıklanıyor.kaldığın derslere de çalışmak için çok az vakit kalıyor.
islam çankayanın kitabı bence güzel bir kitap yanına bir kaç takviye ile yeterli olur kanısındayım.tamam meslek hukukunda yetersiz onu kanundan çalışmak lazım son sınavlara göre iki tane soru o kitapta olmayan konulardan çıkıyor.maliyet muhasebesinde de yurdakul çaldağın kitabı fena değil. tesmerin çıkmış sorular kitabını çözeniniz ve okuyanınız vardır çok hatalı bir kitap.rakam ve mantık hataları çok.finansal muhasebede aynı soru bile diğer bir soruda farklı bir şekilde çözülmüş sanki baştan sağma yapmışlar kitabı.
Allah hepimizin yardımcısı olsun inşaallah şu sınavlar açıklanır da geçeriz.

smmm_adayi ' Alıntı:
staskiran ' Alıntı:
:P peki ööle olsun ;)

staskiran arkadaşım,

Vergi notlarını istemişsin özelden, ama e-malini yazmamışsın, özelden yazacaktım bu mesajı ama özel mesajı da kabul etmiyorsun. E-mailini bildirirsen elimdeki notları hemen gönderirim. Kolay gelsin.

Arkadaşım, özelin kapalı olduğundan buradan haber vereyim dedim, notları e-malinize yolladım, bir sorun olursa haber verirsiniz tekrar yollarım. kolay gelsin...

staskiran ' Alıntı:
çok teşekkür ederim.
uğraştırdıysam sizi lütfen kusura bakmayın.
açtım sanki özeli ama sanırım bi eksiklik oldu.
tekrar tekrar teşekkür ederim.

İnanın hiç sorun diil, önemli olan birbirimize destek olabilmek, umarım hepimiz geçer, sağ salim ruhsatımızı alabiliriz. Herkese Allah kolaylık ve sabır versin bu süreçte

arkadaşlar ders çalışmak için tesmerin çıkmış sorular kitabı bence süper (son sınava kadar), bunun dışında denetimden ve analizden kurs notlarım var isteyene scan edip gönderebilirim.

karapara sen gerçekten ciddi misin tesmerin kitabı konusunda ;D

arakadaşlar yapmayın, tesmerin kitabında dünya yanlış var :o

tesmerin kitabında yanlışlar olduğu kesin, fakat öyle abartılacak kadar değil. yanlış olduğunu düşündüğüm herşeyi internet dahil diğer kaynaklardan teyit ediyorum ben. akılda kalıcılık ve öğrenme aşamasında çok faydalı oluyor.

ben de aldım, sınava girmeden

el altında bulunması iyi oluyo, soruları bir arada görme açısından

fakat mutlaka yanlış cevapları ayıklayabilmeli ...

blackmoney ' Alıntı:
arkadaşlar ders çalışmak için tesmerin çıkmış sorular kitabı bence süper (son sınava kadar), bunun dışında denetimden ve analizden kurs notlarım var isteyene scan edip gönderebilirim.

Tesmerin çıkmış sorular kitabından geçen sınavda kaç tane soru çıktı

Sadece tesmerin kitabından çalışanların geçen sınavda
maiyetten
Analizden
Vergiden
meslekten

Geçebileceklerini sanmıyorum

her sınavda tesmer kitabın çıkacak diye bişey yok.. iyi bi kaynak diyorum.. tüm kaynaklardan daha üstündür diye söylemiyorum arkadaşım. ona bakarsanız zamanında islam çankayadan iyi si yoktu. son sonava kadar tesmer kitabında olan hızıyla iyiydi.

arkadaşlar

vergi sınavı ile ilgili bi sorum var

vergi usulde 3.kitap değerleme

değerleme hükümleri ve amortisman hükümleri

amortismandan baktım geçmiş sorulara soru göremedim. görüşünüz nedir?

blackmoney ' Alıntı:
her sınavda tesmer kitabın çıkacak diye bişey yok.. iyi bi kaynak diyorum.. tüm kaynaklardan daha üstündür diye söylemiyorum arkadaşım. ona bakarsanız zamanında islam çankayadan iyi si yoktu. son sonava kadar tesmer kitabında olan hızıyla iyiydi.

Bencede iyi bir yardımcı kaynak .Enazından soruların nasıl sorulduğunu,cevapların ne nasıl olması gerektiği konusunda çok faydalı.
özellikle analiz,denetim ve finansal muhasebe için..
Son sınavlar haricinde buradaki sorulardan bir sürü soru çıktı.

staskiran ' Alıntı:
nrcn arkadaşım,
bu son sınavda gördük ki her yerden her şey gelebilir.
genel hukuktan analık sigortası .vergi hukukundan vergi ziyaı hesaplama sorusu geldikten sonra "bence şu çıkmaz " diyebilmek zor.
şahsi fikrim.

evet, vergi dersi çok geniş, insan şüphede kalıyor ...

icinar ' Alıntı:
blackmoney ' Alıntı:

Bencede iyi bir yardımcı kaynak .Enazından soruların nasıl sorulduğunu,cevapların ne nasıl olması gerektiği konusunda çok faydalı.
özellikle analiz,denetim ve finansal muhasebe için..
Son sınavlar haricinde buradaki sorulardan bir sürü soru çıktı.

Borçların değerleme hükümleri Temmuz,Kasım 2007,Fevkalade amortisman 1997 yılı sorularında var.

arkadaşlar sizlere vergi hukukundan kazım yılmaz ın kitabını tavsiye ediyorum.İdda ediyorum bu katabı satır satır ezberleyen vergiden imzasını atar sınavda...kaynak arayışına girmeden önce bu kitabı bir inceleyin.