personel maaş programı

Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyazzafer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

finansal tablolarda soru tipleri çok değişti meslek hukuku sorularını da baya zorlaştırdılar.çıkmış sorular yeterli olmuyor.vergideki hesaplama sorusu sormaları enteresan, maliyetteki 3 bilinmeyenli denklemi sormaları garipti.denetim sorularının belli bir standardı yok.bi finansal muhasebe ile hukuk önceki sorulara benzerdi.

beyazzafer ' Alıntı:
staskiran ' Alıntı:
beyazzafer kardeş,nerelerdesin? konulara sessiz kalıyorsun.
burdayım kardeşim merak etme. sizleri yanlız bırakmadım. ama şimdilik sadece takip ediyordum. günler az kaldıkça stresim artıyor. benden tavsiye sizlere sonuç açıklanmadan çalışmaya başlamayın derim.inanın ne olacağı belli olmuyor.tahminler tutmuyor

olur mu? :) tam tersi sonuçları beklemeden başlamalı, sonuç açıklanınca az bir zaman kalıyor, çalışalım, az çok biliriz kendimizi, hangilerinden kaldığımızı ...

Valla ben vergiden garanti kalacağımı bildiğimden mecburen başladım. ittire kaktıra çalışmaya uğraşıyorum. ama tabi emin olsam da sınav sonucu açıklanmadan insan motive olmanıyor çalışmaya...

balance ' Alıntı:
arkadaşlar sizlere vergi hukukundan kazım yılmaz ın kitabını tavsiye ediyorum.İdda ediyorum bu katabı satır satır ezberleyen vergiden imzasını atar sınavda...kaynak arayışına girmeden önce bu kitabı bir inceleyin.

Bu kitabı bulamadım bir türlü, acaba nereden bulabilirim son baskısını?

odalardan ve kadıköydeki kitapçılardan bulabilrisin. ben daha dün baktım vardı.

arkadaşlar komisyon değişmedi bilgilerinize sunulur... Temmuzda ise kolay soracaklar.

bu bilgide, kaynağınız nedir?

Saygıdeğer yol arkadaşlarım;
VETO EDİLEN MESLEK YASASININ GÖZDEN GEÇİRİLMESİ İÇİN HASASİYETİMİZİ SİZE VERECEĞİM MİLLETVEKİLLERİ VE BAKANLARIN MAİL ADRESLERİNİN OLDUĞU BU ADRESTEN BİLDİREBİLİRSİNİZ.
http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/mv_e_posta_sd.uye_e_posta

Ben maliye bakanına ve diğer bakanlara şöyle bir mail gönderdim tüm arkadaşlar aynı şekilde değiştirilecek yasanın sınav sisteminide içine alacak bir bütünülükte meclisten geçmesi için kendi görüşlerini yazarlarsa sevinirim.

Sayın Bakanım;

serbest muhasebecilik mali müşavirlik staj başlatma sınavını kazanmış 2 yıllık stajını yapmış ve yeterlilik sınavlarına katılan bir serbest muhasebeci mali müşavir adayıyım.

Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül tarafında veto edilen 5760 sayılı "Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanununun kapsamının çok dar olduğu açıkça görülmektedir.Bu değişikliğin yapılması halinde gençlerin önünün tıkanacağı bir sürecin başlanacağı bariz bir gerçektir.4 Yıllık öğrenim veren fakülte ve yüksek okullardan mezun olup Staj başlatma sınavını kazanan 2 yıl staj yapan ve bu da yetmezmiş gibi birde yeterlilik sınavı adı altında ekstra bir sınava daha tabi tutulan binlerce genç serbest muhasebeci mali müşavir ve adayı varken Serbest muhasebecilerin Mali müşavirliğe formalite olacak bir sınavla hak kazandırılması haksız bir uygulama olacaktır. Ayrıca 2 yıl staj yapan birinin birkaç tane sınava tabi tutulması çok anlamsızdır. Üniversitede alınan 4 yıllık teorik bir eğitim varken ve 2 yıllık pratik bir staj uygulaması esasken gençlerin önünü tıkamak maksadıyla her türlü engelleyici soruların sorulduğu yanlış bir sınav sisteminin yapılması da ayrıca gözden geçirilmesi gereken ayrı bir konudur.Diger serbest mesleklerin uygulamasına bakıldığında zaten üniversiteden mezun olunmasının yeterli olduğu düşünülmekte pratik yani staj eğitimi tarzı geliştirici eğitimler dışında (Örneğin avukatlık,eczacılık vs.) herhangi bir uygulamaya rastlanmamaktadır.Staj süresinin tüm bunlar yetmiyormuş gibi 3 yıla çıkarılması bu değiştirilecek kanunun ne kadar eksik olduğunu göstermektedir. Sınavların; Klasik soru- cevap şeklinde ,şeffaf olmayan bir sonuçlandırma türünde, çağdışı benzeri görülmeyen türde yapılması ayrıca büyük bir fiyaskodur.Sınav yapılacaksa bile KPSS,ÖSS,ALES vb şekillerde bilgisayar ortamında yapılan çok şeffaf,doğru ve dürüst bir ortamda yapılması gerekmektedir.Umarım toplumun hassasiyetlerini göz önüne alarak binlerce üniversiteli işsizin olduğu ülkemizin azimli gençlerinin önünün açacak bir uygulamada siz değerli bakanımızın yoğun çabalarını ve başarısını görürüz. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Arkadaşım, değindiğin tüm konularda haklısın fakat bizi onların sitemine uyduracaklarına (avukatlar, mimarlar, mühendisler vs.) bizim sistemimizi profesyonel ve bilinçli meslek mensupları yetiştirmek adına onlarada uygulanması bence daha iyi bir fikir. (4 yıllık okul bitir mühendis ol.. sonrada bir köprü inşaatı yap ve akabinde 5 yıl sonra köprü ayakları çatlasın. ) eğer bizim mesleğimiz adayları ve meslek mensupları gibi yaptırımlar ve cezai müeyyideler olsa bence daha profesyonel olurlar.

ARKADAŞLAR TESMERDEN ALDIM BİLGİYİ KOMİSYON DEĞİŞMEMİŞ VE HER SINAVIN HOCASI AYRIYMIŞ

tufanari ' Alıntı:
ARKADAŞLAR TESMERDEN ALDIM BİLGİYİ KOMİSYON DEĞİŞMEMİŞ VE HER SINAVIN HOCASI AYRIYMIŞ

arkadaş bu bilgileri nerden aldın ve temmuz'da kolay geleceği nerden biliyorsun
biraz açıklarmısın olayı
zaten herkes şu sıralar bunalımda söylede herkes bilsin
kafamı kırıyorsun

TESMER den birisiyle görüştüm soru sordum oda boş bulun galiba yasak ama dediği şey: komisyonun değişmediği söyledi vede martta çok değişik geldi dedim oda zorun arkasında kolay olur dedi muhakkak... Yanlız komisyonun değiştiği ile ilgili bilgi gelmedi dedi..

bence, tesmerde bilgi veren biraz falcı gibi konuşmuş :)

sınav efsaneleri başladı.. hadi hayırlısı :)

arkadaşlar biraz da ben falcılık yapayım temmuz sınavı çok kolay sorular gelecek birikmeler temizlenecek.özellikle vergi ,denetim ve maliyet muhasebesi soruları lokum gibi olcak. : ;)

nazan öncel - atıyor atıyor atıyorsun şarkısını dinlemek geldi içimden. ;D

aramızdan bi kısmımız (İnşallah hepimiz geçeriz tabiki..) göreceğiz lokum mu olacak yoksa akide şekerimi ama en sonunda başaracağız.

arkadaşlar sadece inanmak istiyorum lokum mu olur şeker mi olur tatlı mı olur yoksa kanlı mı olur :P zehir zıkkım gibi hepimizin içine oturacak desem dahi ii olmaz herhalde insan biraz morallenmek ve morallendirmek istiyor.
HEDEFİ VURMAYAN OKU BEN NEYLEYİM..
inşaallah herkez hedefi tam 12den vurur..

Arkadaşlar şöyle söyleyim bende Temmuzda giricem ilk kez cd lerden dolayı sürekli problem oldunda aradığım kişi var dı 444 60 60 da hep o kişiyle görüşürdüm. Kendisine kasım ve mart sınavı hakkında yorumlarını sordum şikayetler geldimi diye ve sonrasında komisyon değişmiş dediler ondanmış dedim ben yok dedi komisyon aynı dedi değişmedi dedi ve bize öyle bi bilgi gelmedi dedi komisyonun değiştiği ile ilgili ayrıca zor bir sınavın arkasından muhakkak kolay olur dedi konuşmalar bundan ibaret.
Bir ikinci önemli konu ise komisyonun yani 7 dersin sınavını sadece 1 hoca soruyormuş yani her dersin sınav sorularını bir kişi hazırlıyor ama farklı kişiler Yani 7 kişi 7 ders ....