personel maaş programı

Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyazzafer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

yk be belgeyi alamadık
2 ders var
bu dönemde kötü geçti

bende gözükmüyosun diye belgeyi aldın sandım
hangi derslerdi

yöntem şu öncelikle bana okyanus gibi gelen vergiyi 5 e böldük.vuk,kurumlar,gelir,aatuhk,kdv-soru istatistiklerine baktık.4 soru çıkıyor.bu beştanenin hepsinden 1 er soru çıkıyor birbölümden çıkmıyor.bazı yıllarda bir bölümden 2 soru 2 si hiç çıkmıyor.sonra,bu beşi tek tek ele aldık.ilk aşama vuk:vuk da kanuna göre 5 bölümden oluşuyor.vergilendirme-mükellefin ödevleri-değerleme-ceza hükümleri-vergi davaları.bunların başlıklarını hepimiz biliyoruz.sonra başlık altlarını 2 sefer okursanız vuk çözülüyor.ör:köşe bucak dediğimiz yoklama vergilendirmenin 6 başlığından biri.diğer 5ide hepimizin karşılaştığı şeyler.ve geçmiş yıl sorularına baktığımızda vuk un 1.bölümü vergilendirmeden hemen hemen her yıl soru çıkmış kağıda döktüğünüzde 10 sayfayı geçmiyor.ama zor olan kısmı şu yazılı özetlemek zorundasınız anlayabilmek için ve süre kısıtlı.ama bir sefer özetlediğinizde aklınızda kalıyor.

denetim+maliyet

valla vergide hiç istatistik yapma ayrıca denetimde
çünkü bunlar kumar

benimki kötü geçti
hayırlısı
açılansa derse başlasam

atg ' Alıntı:
bende denetimden girdim
ama denetimden geçeceğine eminim baya bi basitti
hatta denetim 2007 temmuz,kasım ve 2008 mart dahil basitti
ama şanssızlık eseri yapamadık
inşallah 2008 temmuza kalmayız

çünkü baya bi baba olacak kesin
3 basitin ardından

inşaallah olmaz
bu sefer halledecem
kısmetse

kaç hak daha var
nasıl tesmeri kolaçan ediyomusun

İMREN ' Alıntı:
yöntem şu öncelikle bana okyanus gibi gelen vergiyi 5 e böldük.vuk,kurumlar,gelir,aatuhk,kdv-soru istatistiklerine baktık.4 soru çıkıyor.bu beştanenin hepsinden 1 er soru çıkıyor birbölümden çıkmıyor.bazı yıllarda bir bölümden 2 soru 2 si hiç çıkmıyor.sonra,bu beşi tek tek ele aldık.ilk aşama vuk:vuk da kanuna göre 5 bölümden oluşuyor.vergilendirme-mükellefin ödevleri-değerleme-ceza hükümleri-vergi davaları.bunların başlıklarını hepimiz biliyoruz.sonra başlık altlarını 2 sefer okursanız vuk çözülüyor.ör:köşe bucak dediğimiz yoklama vergilendirmenin 6 başlığından biri.diğer 5ide hepimizin karşılaştığı şeyler.ve geçmiş yıl sorularına baktığımızda vuk un 1.bölümü vergilendirmeden hemen hemen her yıl soru çıkmış kağıda döktüğünüzde 10 sayfayı geçmiyor.ama zor olan kısmı şu yazılı özetlemek zorundasınız anlayabilmek için ve süre kısıtlı.ama bir sefer özetlediğinizde aklınızda kalıyor.

böl parçala oku diyosun ,anlamak için bütünden parçalara gitmek mantıklı ama 2 sefer okumayı biraz artırsanız iyi olur ,2 sefer okumayla ben konunun ana temasını hukuksal bir dille yazarım diyosanız o ayrı,

serengeçti arkadaşım istatistik dediğim sonuca göre zaten bütün vergiyi çalışmış olacaksınız çünkü 1 bölümünden bir soru geliyor diyorum.bu soruyu bilemiyeceğimiz için hepsine bakmak durumundayız.hepsine nasıl bakacağız ben bunun yöntemini anlatmaya çalıştım.yöntemi veren vergi denetmeni ve verginin sabah kalktığımızda değişmese en basit kanun olduğunu düşünüyor.yani bana vergi ucunu nerden tutacağım bilemediğim bir okyanus gibi geliyordu bu yöntem sayesinde vergiye bir nebzede olsa hakim olduğumu gördüm.sizede faydası olacağını düşünüyorum

serengeti ' Alıntı:
valla vergide hiç istatistik yapma ayrıca denetimde
çünkü bunlar kumar

3 dönem kumar oynadım vergiden iki hakkım kaldı bu dönemde geçemezsem

imrenin yöntemi bence çok mantıklı kalırsam öle yapacam

aokten çoğumuz yoklama sorusunu bile yapamadık ben dahil.sınavdan önce 2 sefer okumuş olsaydık hukuk terimleriyle tam olmasada konuyu anlatamazmıydık.bir çok geçen arkadaş hukuk terimi şart değil diyor.konuya vakıf olduğunuzu görecekler enazından. belli birkaç soruyu günlerce ezberlemektense kanunu bölüp parçalayıp 2 sefer hepsini okumak bana daha mantıklı geliyor.

bence hem çıkmış soruları ezberliceksin kafadan zaten bi soru yakalarsın bide senın yaptığın gibi çalışcaksın.yine kalırsak artık yapacak bişey yok almayız belge falan