personel maaş programı

Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyazzafer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

İMREN ' Alıntı:
serengeçti arkadaşım istatistik dediğim sonuca göre zaten bütün vergiyi çalışmış olacaksınız çünkü 1 bölümünden bir soru geliyor diyorum.bu soruyu bilemiyeceğimiz için hepsine bakmak durumundayız.hepsine nasıl bakacağız ben bunun yöntemini anlatmaya çalıştım.yöntemi veren vergi denetmeni ve verginin sabah kalktığımızda değişmese en basit kanun olduğunu düşünüyor.yani bana vergi ucunu nerden tutacağım bilemediğim bir okyanus gibi geliyordu bu yöntem sayesinde vergiye bir nebzede olsa hakim olduğumu gördüm.sizede faydası olacağını düşünüyorum
arkadaşım serengeçti değil
serengeti
afrikada nehir ve vadi ismi

ortalama kaldırılan madd.vardır
gelir vergisi kanunu 126 madde
vergi usul kanunu 417 madde
KDV kanunu 63 madde
KVK 38 madde

bazı maddeleri çok çalışmaya,bazı yerleri ezberlemeye,bazı yerleri okuyup geçmeye,bazı maddeleri elemeye mecburuz

pardon arkadaşım yazarken hata olmuş...

İMREN ' Alıntı:
aokten çoğumuz yoklama sorusunu bile yapamadık ben dahil.sınavdan önce 2 sefer okumuş olsaydık hukuk terimleriyle tam olmasada konuyu anlatamazmıydık.bir çok geçen arkadaş hukuk terimi şart değil diyor.konuya vakıf olduğunuzu görecekler enazından. belli birkaç soruyu günlerce ezberlemektense kanunu bölüp parçalayıp 2 sefer hepsini okumak bana daha mantıklı geliyor.

yoklamadan maksatı şimdide açıklayamazsın bence ,ben 5 kere bakıp okumuşumdur yarısını belki anlatırım

tabi herkesin zekası farklı ben genel ,giren arkadaşlara göre söylüyorum,iki kere okumakla anlatabiliyosan çok iyi sen geçersin,ama bir çok arkadaş için bu böyle değil eminim

yoklamadan maksat kanunda 1 cümle:Yoklamadan maksat, mükellefleri ve mükellefiyetle ilgili maddî olayları, kayıtları ve mevzuları araştırmak ve tespit etmektir.
devamında ise yoklamaya yetkili memurların ayrıca neleri tespit edebileceklerini sayıyor.buda 4 madde ama sınavda çıkan sorunun cevabı bence 1 cümleydi.şuan 1 sefer okuyanın bile aklında kalmayacak gibi değil.

arkadaşlar haftaya

İMREN ' Alıntı:
yoklamadan maksat kanunda 1 cümle:Yoklamadan maksat, mükellefleri ve mükellefiyetle ilgili maddî olayları, kayıtları ve mevzuları araştırmak ve tespit etmektir.
devamında ise yoklamaya yetkili memurların ayrıca neleri tespit edebileceklerini sayıyor.buda 4 madde ama sınavda çıkan sorunun cevabı bence 1 cümleydi.şuan 1 sefer okuyanın bile aklında kalmayacak gibi değil.

yoklamaya yetkililer 5 madde ,bir cümlede maksat diyosun hallettik olayı ;arkadaşım hiç öyle değil inanırmısın ,senin denetmeni bilmem ama bizim Ateş Hoca nın yorumu şu olurdu heralde dersine girdim ;yoklamaya yetkilileri inceleme elemanları ile beraber,maksat kısmına da alttaki 5 maddeyi yazmazsan 25 puanlık sorudan 5 puan alırsın ,
benim fikrim edindiğim tecrübe böyle herkes istediğini yapar tabi

iyi de inceleme elemanları kanunun ayrı bir maddesinde neden yoklama yetkilileri ile birleştiriyoruz onu anlamadım.

inceleme elemanları yazmaya gerek yok kanunda yazıyo zaten o kısmı idrece yetki verilmiş elemanlar die geçmişler
5 madde gelir uzmanları da var eklenmiş sonradan

İMREN ' Alıntı:
iyi de inceleme elemanları kanunun ayrı bir maddesinde neden yoklama yetkilileri ile birleştiriyoruz onu anlamadım.
yoklamaya yetkili olanların içinde vergi incelemesine yetkili olanlar var ,
kurumlar vergisi mükelleflerinden sermaye şirketlerinin 2.maddede olduğu gibi

pardon vergi incelemeye yetkili olanlar var.
geçenlerde birisi yazmış yazmıştı incelemeye yetkli olanları da yazmak gerekiyo die gerek varmı sizce

bu mantıkla 'yetkili kişilerce yoklama işi ile görevlendirilenler'ide açmanız gerekir.
onun içinde o var mantığıyla çalışırsak içinden çıkamayız.hem diyorsunuzya kanun maddesi ne ise o yazılacak diye-neden kanunda olmayan bir açılımı yazıyoruzki.

bu şekilde içinden çıkamayan-birzamanlar benim gibi-arkadaşlar için bu yöntemi yazma gereği duydum vuku açın sorulan soruların kanun maddesine tıklayın çoğu bir cümle en fazla 2 paragraf.benim geçen sınavda çalıştığım kaynak uzatmışta uzatmış kanun maddelerine birsürü yorumlar yapmış bu sefer kanundan çalılşıyorum çok daha basit hale geldi inanın.

İMREN ' Alıntı:
bu mantıkla 'yetkili kişilerce yoklama işi ile görevlendirilenler'ide açmanız gerekir.
onun içinde o var mantığıyla çalışırsak içinden çıkamayız.hem diyorsunuzya kanun maddesi ne ise o yazılacak diye-neden kanunda olmayan bir açılımı yazıyoruzki.

kanunda olmayan derken o maddeyi md.128 kastediyorsunuz dimi,135.md de açılım var çünkü

peki yoklamada maksatta 5 madde daha var onları yazmasaak puan verirlermi. hasılat tespti falan