personel maaş programı

Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyazzafer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

yine bi görüştür ama ben arkadaşın dedigi gibi yoklamada maksat ın tek cumle ile acıklanacagını ve esas istenenin bu oldugu kanısındayım.
biraz daha dikkatli incelersek vergi sorularını hazırlayanlar alay ediyorlar inceden inceye. şimdi herkes zor diyor sınava (ki kısmen bende öyle demiştim) Benim tahminim ise onlar şöle değerlendiriyor ;
1. soru pratik bilgisi olan birinin dört işlem yaparak çok rahatca çözebilecegi bir soruydu
2. yoklama sorusu tahmin ettiğim gibi maksat tek cümle ile isteniyorsa keza bu soruda oldukca basit cevaplanabilirdi birkere dahi okuyan biri tarafından.
3. gv sinde tevkifat sorusu daha önceden çıkmıştı. gv yada kv de tevkifat ı okuyanlar sorunun cevabının aynı olacagını bilebilecekleri için bu soruda tek nefeste cevaplanabilirdi.
4. malum, :) kdv de emsal bedel. buda çıkmış bir soru.

şimdi zor desek, neresi zor bunların diyecekler. kendime kızıyorum, onlar kadar uyanık olamadım ... kalakaldım soruları görünce.

ozankeskin ' Alıntı:
peki yoklamada maksatta 5 madde daha var onları yazmasaak puan verirlermi. hasılat tespti falan
slm arkadaşlar bende bu ızdırabı yaşadım hepiniz adına üzülüyorum ama elden gelen bişey yok bekleyeceksizin diğer bazı arkadaşlar tanır beni geçen sınavda aldım smmm belgesini hepinize başarılar dilerim kaderdaşlarım.....:DD

ozankeskin ' Alıntı:
peki yoklamada maksatta 5 madde daha var onları yazmasaak puan verirlermi. hasılat tespti falan

komisyonun ne yapacağını kimse bilemez ,ben sadece size bi açı sunuyorum bide burdan bakın ,

yoklamadan maksat o beş maddeden başka ne olabilir ki ,mükellefiyetle ilgili maddi olaylar denip soru bırakılırmı ağlar arkanızdan...
bu arada bu söylediklerimi bende yapamadım konuyu es geçenlerdenim ,

konuyla ilgili,yoklama sorusunun cevabı ile ilgili, bi çözümleme getirebilirmi deneyimli arkadaşlar ,moderatör arkadaşlar da dahil ne dersiniz..cevaba ne yazılmalıydı

umarım alex dediği gibidir

bu arada saat 17 e geldi daha tel edilmez,bu iş pazartesine kaldı gibi bi ihtimal yarın

kanun maddesini açarsanız 'yoklamada maksat ve yetki 'diyor.
maksat 1 cümle diğer 5 madde yoklamada yetkiyi anlatıyor.bence alexin dediği gibi dalga geçer gibi yani.bence soru açık yoklamada maksat:1 cümle yoklamada yetkili kişiler:5 madde.bence kanundaki 1 cümle ile açıklayanlar geçecek.sonrada beklemiyordum geçtim denilecek.(tabi 1 soruyu daha cevaplayanlar.)Umuyorum..

İMREN ' Alıntı:
kanun maddesini açarsanız 'yoklamada maksat ve yetki 'diyor.
maksat 1 cümle diğer 5 madde yoklamada yetkiyi anlatıyor.bence alexin dediği gibi dalga geçer gibi yani.bence soru açık yoklamada maksat:1 cümle yoklamada yetkili kişiler:5 madde.bence kanundaki 1 cümle ile açıklayanlar geçecek.sonrada beklemiyordum geçtim denilecek.(tabi 1 soruyu daha cevaplayanlar.)Umuyorum..

oda bi görüş tabi ,katılamıcam

geçmiş yıl sorusu:vergi kesenlerin sorumluluğunu anlatınız?25 p

cevap şaka gibi:''Yaptıkları veya yapacakları ödemelerden vergi kesmeye mecbur olanlar, verginin tam olarak kesilip ödenmesinden ve bununla ilgili diğer ödevleri yerine getirmekten sorumludurlar.''
kanunun bu maddesi bu kadar.
demek istediğim şu: yorumlu kitaplaradan çalıştığımız zaman konu karmakarışık ve upuzun bir konu haline geliyor.hem bize yorum yapmayın diyorlar ama çalıştığımız kaynaklara yazarı yorumunu katıyor.bizde onun yorumunu ister istemez kanunmuş gibi yazıyoruz ve sonuç ortada : iyi geçti kaldım.

İMREN ' Alıntı:
geçmiş yıl sorusu:vergi kesenlerin sorumluluğunu anlatınız?25 p

cevap şaka gibi:''Yaptıkları veya yapacakları ödemelerden vergi kesmeye mecbur olanlar, verginin tam olarak kesilip ödenmesinden ve bununla ilgili diğer ödevleri yerine getirmekten sorumludurlar.''
kanunun bu maddesi bu kadar.
demek istediğim şu: yorumlu kitaplaradan çalıştığımız zaman konu karmakarışık ve upuzun bir konu haline geliyor.hem bize yorum yapmayın diyorlar ama çalıştığımız kaynaklara yazarı yorumunu katıyor.bizde onun yorumunu ister istemez kanunmuş gibi yazıyoruz ve sonuç ortada : iyi geçti kaldım.

VUK Md.11 o kadar değil ,bu kadar yazarım diyosanız o ayrı tabi(kasım 2006 sorusu)

sonuçlar pazartesine kaldı galiba 3 koca gün daha geçecek azap gibi... :'(

yarın açıklanıyor kaynak sormayın ama kesin bilgi.....

herkese şimdiden hayırlı olsun

arkadaşlar daha şimdi
telefonu kapattım
öğrenci işlerimden şu cevabı aldım yasal süre 1 haziran'da doluyor fakat komisyondan bize herhangi birşey gelmedi.geldi gün internete vereceğiz diyor ve katılım diğer dönemlere göre çok fazlaydı bu nedenle yasal süre kesinlikte aşılacağını biliyoruz ama tam tarih belli değil dedi.

ağzınla bin yaşa iasonion1 kardeş
hakkaten doğrumu

gerçekten doğru söylüyorum

iasonion1 ' Alıntı:
yarın açıklanıyor kaynak sormayın ama kesin bilgi.....

herkese şimdiden hayırlı olsun

abicim komisyonda adammı var
efsane değil dimi gerçek dimi
ya telefonla görüştüm diyorum ama yinede böyle efsanelere inanıyorum ne yapalıym bilmiyorum.

TURA KARDEŞ MERAK ETME YARIN AÇIKLANACAK

yapacak bişi yok yarını bekleyip göreceğiz yakasında tutup nerden öğrendin diyemeyiz arkadaşa,yarın buralarda olursun dimi :) :)

o tesmer dekiler her zaman katılım fazlaydı diyolar
sınav parasına 100 % zam yapsınlar razıyım şu komisyona on tane adam alsınlar
ömür törpüsü bunlar yav