personel maaş programı

Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyazzafer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Arkadaşlar,

Türkiyede veya dünyada 2 yıl yüksek öğrenimden sonra stj için sınava girilen daha önemlisi 6 ay deği 1 yıl değil tam 2 yıl staj yapılan ve neredeyse her ay mevzuatı değişen ve piyasada bizim muhasebeci muamelesi gören başka bir meslek varmı acaba

varsa lütfen cevap verin

en azından bizden sonraki nesil kurtulsun

umutburcak ' Alıntı:
bi arkadaşım ben mart sınavında girdikten sanırım 1 hafta sonra tusa girdi :) sınav sonuçları açıklandı, itirazlarını ettiler, itirazları sonuçlandı filan...

bu insanlar insan hayatıyla ilgili bi konuda uzmanlık alıyorlar..beyin cerrahı, kardiyalog oluyorlar, bu insanlar bu sınavlara test olarak giriyor, koskoca tıp dünyası koskoca uzmanları klasik sınav yapmıyor...

dolayısıyla insanlar neye itiraz edeceklerini de , ne not alacaklarını da, ne zaman öğreneceklerini de, kimsenin haklarını yiyemeyeceğini de, kimsenin inisiyatifine kalmayacaklarını da biliyorlar. ezber yapmıyorlar...öğreniyorlar...

neresinden tutulsa elimizde kalan bi sistem ve kurum..

vazgeçmeme az kaldı sanki... :( :-\

geçmiş yıllarda vergi numarası olana doktorluk diploması verselerdi şun onlarda klasik hatta uygulamalı sınav olurlardı.biz şuanki sistemin değil eski yıllardaki sistemin kurbanlarıyız.mesleki standartın yükseltilmesinden bahsediliyor.nasıl yükselecek böyle..bir arkadaşım ne diyordu ben bu kadar zorlukla bu ruhsatı alırsam anahtarlık yaptırırım ruhsattan diyordu.eskiler asmıyor bile.önemi okadar çünkü...

aaaaa staj 3 yıl olacak birde ekleme çoğu ülke de bizim belgeyi tanımıyor

Önemli olan yeterliliği ölçmek ise test olması daha iyi sonuçlar verecek ve sınava girenler gerçekten hakettiği notu alacak. Acaba benim kağıdı okurken bizim komisyon üyesinin psikolojik hali ruh durumu nasıldı, yazımdan dolayı not kırdımı diye düşünmeyecek

ya ucuz uyanıklara bak,,komisyondan gelmemiş miş,komisyon nerde bilen yok ne iş yapar bilen yok,ulaşan var mı o da yok,salla komisyona gitsin

tesmerde muhatap kim yok,bi sekreter tüm bu krizi yönetebiliyor ,,,4000-5000 kişiden bahsediyolar sınava giren ,,

öz eleştiri ve bir çözümleme;bizden bi cacık olmaz ,,
ama ezilen yığınlar olarak beraberiz,bizden kuvvet doğmaz ..

çin işkencesi diyorlar ya bence artık
çin değil artık tesmer işkenceleri

1- sınav işkencesi
2- staj işkencesi
3-e-use işkencesi
4-para işkencesi
5 EN BÜYÜK İŞKENCE EVVVEETTTTTTT S I N A V S O N U Ç B E K L E M E İ Ş K E N C E Sİ

size çok ilginç bir diyaloğumdan bahsedeyim biraz gülün sonrada sinirlenin:eski sisteme göre- v.nosu ile-sm ruhsatı almış bir abimiz var.şuandada bir şirketin muh.mdlüğünü yapıyor.geçen görüştük dedimki sınav sonuçlarımı bekliyorum ,ne sınavı bu ya dedi.anlatmaya çalıştım.haa tamam tamam geçen yıl banada gel sana smmm ruhsatı verelim demişlerdi bende yok aman bana lazım değil dedim.şimdi sınavmı yapıyorlar onun için dedi..ben mesleği icra eden bir meslektaştan bunları duyduğuma inanamadım.biz bunların kurbanıyız işte..

İMREN ' Alıntı:
umutburcak ' Alıntı:
bi arkadaşım ben mart sınavında girdikten sanırım 1 hafta sonra tusa girdi :) sınav sonuçları açıklandı, itirazlarını ettiler, itirazları sonuçlandı filan...

bu insanlar insan hayatıyla ilgili bi konuda uzmanlık alıyorlar..beyin cerrahı, kardiyalog oluyorlar, bu insanlar bu sınavlara test olarak giriyor, koskoca tıp dünyası koskoca uzmanları klasik sınav yapmıyor...

dolayısıyla insanlar neye itiraz edeceklerini de , ne not alacaklarını da, ne zaman öğreneceklerini de, kimsenin haklarını yiyemeyeceğini de, kimsenin inisiyatifine kalmayacaklarını da biliyorlar. ezber yapmıyorlar...öğreniyorlar...

neresinden tutulsa elimizde kalan bi sistem ve kurum..

vazgeçmeme az kaldı sanki... :( :-\

geçmiş yıllarda vergi numarası olana doktorluk diploması verselerdi şun onlarda klasik hatta uygulamalı sınav olurlardı.biz şuanki sistemin değil eski yıllardaki sistemin kurbanlarıyız.mesleki standartın yükseltilmesinden bahsediliyor.nasıl yükselecek böyle..bir arkadaşım ne diyordu ben bu kadar zorlukla bu ruhsatı alırsam anahtarlık yaptırırım ruhsattan diyordu.eskiler asmıyor bile.önemi okadar çünkü...

Maalesef bir iki sene ile kaçırdık Şirketin karar defterine bir karar yazıp belge aldı adamlar ona da eyvallah diyelim ya Ticaret lisesinde ki hocaların ilkokul mezunu eşleri vergi kaydından dolayı belge sahibi oldu

tesmeri arayıp yetkili yi bağlayın diyende yok ,,

dede 66 ' Alıntı:

tanısa şaşardım. korkum o ki yarın bigün avrupa birliğine felan kabul edilirsek adamlarıda kendimize benzetirmiyiz acaba ?

arkadaşım telefona çıkan tesmerdeki yetkiliyi biliyormu bakalım
ona ezberletmişler bi laf onu tekrarlıyor papağan gibi

dede 66 ' Alıntı:
arkadaşım telefona çıkan tesmerdeki yetkiliyi biliyormu bakalım
ona ezberletmişler bi laf onu tekrarlıyor papağan gibi

Doğru. Ben farklı bişey sorunca önce bi afallıyo sonra bilgimiz yok diyo:)

Mali müşavir adayına Mondros Mütarekesini soran zihniyetten başka ne beklenirki?

şimdi arayacağım ve onlara komisyonu göstrecem
ne bu yaaaaa

ALEX_06 ' Alıntı:
dede 66 ' Alıntı:

tanısa şaşardım. korkum o ki yarın bigün avrupa birliğine felan kabul edilirsek adamlarıda kendimize benzetirmiyiz acaba ?

düşünsenize Hans (bi alman müşavir adayı) ;D , arıyor pardon sınavlar açıklandımı acaba, bugun 70 gün olduda, normalde kanunda 60 gün yazıyor (cılız ve ürkek bi sesle)
Cevap : Bak Hans, komisyondan gelmedi canım, gelsin nete düşecez. Tamam?

ALEX_06 ' Alıntı:
ALEX_06 ' Alıntı:
dede 66 ' Alıntı:

düşünsenize Hans (bi alman müşavir adayı) ;D , arıyor pardon sınavlar açıklandımı acaba, bugun 70 gün olduda, normalde kanunda 60 gün yazıyor (cılız ve ürkek bi sesle)

süper olmuş ya

ALEX_06 ' Alıntı:
ALEX_06 ' Alıntı:
dede 66 ' Alıntı:

:)))

ama hansın tepkisi bizim gibi hafif olmaz gider tesmeri kundaklar