personel maaş programı

Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyazzafer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

arkadaşlar az evvel şirketimizin hukuk bürosunu arayıp danıştım. ne yapılabilir diye sordum. şu sıralar kendilerine çok soruluyormuş bu, duyunca şaşırdım.
özetlemek gerekirse;
sınavların geç açıklanması nedeniyle, diğer sınava hazırlanma süremizin azalması sonucu diğer sınavın ertelenme ihtimali nedir dedim; yoktur dedi çünkü hukuken sınavdan geçtiğinizi öğrenene kadar o derse çalışmak zorundasınız dedi. peki ne yapabiliriz dedim, ilk önce kuruma resmi bir dilekçe yazacaksınız, bunu işleme soktuktan sonra, idari mahkemeye dava açabilirsiniz dedi. ancak daha evvel arkadaşların yazdığı gibi bu süreç 1-2 ayda sonuçlanmıyor aksine mimimum 5-6 ayda neticelenecek bir davadır ve sonucu senin için olumlu olmayabilir dedi.
yapacağınız en doğru yaklaşım doğru dille yazılmış bir dilekçe ile kurumu rahat bırakmamaktır, bunun için en az 100 kişilik bir grup oluşturun dedi
gülerek de başınıza gelenler örgütlenemiyor olmanızdan ileri geliyor diye ekledi :)
sorunu çözmenin en güzel yolu kurumu rahat bırakmamak arkadaşlar
bir dilekçeyi hepimiz fakslayacağız, hepsi bu...

arkadaşlar 3568 sayılı yasaya yeni maddeler eklemişler galiba

arkadaşlar

meslek mensubu olmanın genel şartları

Sabırlı Olmayan meslek mensubu olamaz diye

sınavlara bunu yetiştirememişler bari sınav sonçlarını açıklarken ölçelim sabır gösteremeyenler kalsın.

önümüzdeki sene ankara stadyumunda koşu sınavıda yapılacakmış,

sağlam kafa sağlam vucutta bulunur hesabı

tasarı şimdi komisyondaymış

Tesmere Turmoba güveniyorum... inşallah hakedeni geçirecekler.. ümidi olanlar geçecek inşallah...

valla biraz önce tesmeri aradım ne varsa saydım.tık yok bekliyoruz diyolar.sizin söylediklerinizi aynen iletiyoruz diyolar komisyona.bilginize

arkadaşlar bu konuda bilgili iyi bir dilekçe örneğini foruma koyalım
sonrada hep beraber faxlıyalım yani ben varım en azından

bekleyelimde herkes bekliyor bir an önce açıklansın...ders çalışmaya otursun.zaten sıcaklar engel önümüzde...bir d e tesmer engelliyor....sonsuz teşekkürler bizi bu durumlara düşürenlere...

kendi anketim için bendende bi cevap:şöyle bi söz vardı sanırım.bana bir problem getiren problem ile birlikte çözümde getiremiyorsa problemin bir parçasıdır.neticede problemin kaynaklarından bi taneside sanırım smmm adayı olabilir.(öz eleştiri babında ;))

Umutburçak ,avukat bir tanıdığım yok , bu yüzden kimseye soramıyorum. Acaba hatalı sorulan sınav sorusu yüzünden sınava dava açılıp açılamayacağını ve böyle bir durumda iptalin söz konusu olup olamayacağını sordun mu? Veya öğrenebilirmisin bu olasılık kayda değer oranda yüksek mi?

boyut35 ' Alıntı:
arkadaşlar bu konuda bilgili iyi bir dilekçe örneğini foruma koyalım
sonrada hep beraber faxlıyalım yani ben varım en azından

Evet arkadaşlar hadi faxlayalım yaa neyi bekliyoruz. 100 kişi olmazsa 50 kişi olur. Hadiiii

resmi bi dille ne yazacağımızı tespit ettik mi?

arkadaşlar bu durumla ilgili bir şey anlatayım size
lisedeyken hocalar eylem yapıp derslere girmezlerdi bizde kredili sistemde devamsızlıklar sınırda olduğu için o derslere gitmiştik buna rağmen 5-6 kişi yi devamsızlıktan bıraktılar işin ucunu bırakmadık ve ilgili yerlere milli eğitim müdürüne kadar gittik ama bazı arkadaşlar beni yanlız bırakmışlardı
sonuçmu ben ve bi arkadaşım sürekli uğraştığımız için derslerden geçtik belki gene aynısı olur :)

gerçekten çok ilginç ya, hadi geçen dönemde bayram var dedik, hadi maliyet soruları tartışmaya çok açık dedik, onu dedik bunu dedik ama bu sınav için daha 1 ay tamamlandıktan sonra açıklanabileceği yorumları yapılıodu.abc sınavları çok erken açıklandı, ymm sınavları vaktinde açıklandı.yani gayet rahat bi süre kaldı onlara, bu seferki gecikmenin nedenini gerçekten bulamıorum

arkadaşlar - faks numarasını tekrar yazabilirmisiniz:)

ne kadar etki o kadar tepki

Sanırım çok yığılma olduğu için gecikme var...Bu her sınav artarak giderse 70 gün bir yana 4 ayda bitmeyecek hale gelir :)

bence şu an hepimiz beklemeliyiz bu arada işlerimizi aksatıyoruz... sınavı sonucunu bir şekilde üzerimizden atmamız gerekiyor çünkü sağlığımıza etki ediyor insanın kendisine en büyük kötülüğü strestir.. Stres midemizin çok hızlı hareket etmesine neden oluyor.. hatta gastrit mide problemleri hatta dahada kötü şeylerle karşılaşabiliriz o yüzden lütfen artık strese dur diyelim hayat yinede yaşamaya değer bir deniz kenarına gidip bir çay içmek bile çok güzel.. Sınav sonucu elbet açıklanacak belkide stres yaptığımıza hiç değmeyecek belkide kazanacağız.. o zaman işte herşey çok daha güzel olacak.. kazanacağımı bilsem bir ay daha beklerdim ;)) önce sağlık önce sağlık önce sağlık... STRESE HAYIR....

Örnek dilekçeyi hazırlayan forumda yayınlasın hepimiz gönderelim,numarayı da bildirin lütfen...

tesmer fax:03122318348
türmob fax:03122325073

Lily ' Alıntı:
Umutburçak ,avukat bir tanıdığım yok , bu yüzden kimseye soramıyorum. Acaba hatalı sorulan sınav sorusu yüzünden sınava dava açılıp açılamayacağını ve böyle bir durumda iptalin söz konusu olup olamayacağını sordun mu? Veya öğrenebilirmisin bu olasılık kayda değer oranda yüksek mi?

bunu da sordum iptal ettirilebilir ama sınavın sizin lehinize sonuçlanmayacağına emin ol dediler. ayrıca bunun için açacağımız davanın sonucunu beklerken zaten diğer sınava çoktan girmiş olursunuz dediler.

dilekçeyi kim hazırlıyor

herkes bir birine bırakıyor galiba